Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση υποψηφιότητας με την Κίνηση Πολιτών Νικαίας- Ρέντη

Φίλες και φίλοι,
Την πραγματικότητα τη διαμορφώνει ο καθένας γύρω του με όσα επιβάλλει και όσα ανέχεται.
Η νέα Διοικητική Μεταρρύθμιση είναι η μεγάλη πρόκληση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα νέα χωροταξικά όρια είχαν σαν αποτέλεσμα τη συνένωση δύο ιστορικών δήμων της περιφέρειας μας, της Νίκαιας και του Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Η διοικητική, αυτή, συνένωση απαιτεί και συνένωση δυνάμεων. Κυρίως, απαιτεί ανθρώπους με εμπειρία και γνώση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ανθρώπους, που είναι αφοσιωμένοι στην αντιμετώπιση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων της περιοχής τους.

Με τις σκέψεις αυτές, αποφάσισα να συνεργαστώ και να ενώσω τις δυνάμεις μου με έναν άνθρωπο που έχει τιμήσει και έχει τιμηθεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τον Γιώργο Ιωακειμίδη. ‘Έναν δήμαρχο με εμπειρία, βαθιά γνώση και αγάπη για την τοπική κοινωνία. Ο Γιώργος Ιωακειμίδης έχει τη φιλοδοξία και το όραμα να δημιουργήσει μια ενιαία πόλη πρότυπο. Τη ΝΙΚΑΙΑ – ΆΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ.

Οι υπερήφανοι Νικαιώτες, πρέπει να ανακτήσουν τις χαμένες τους ελπίδες, για μια πόλη που μπορεί να αναστρέψει την καθοδική πορεία των προηγούμενων ετών. Οι Ρεντιώτες, έχουν το δικαίωμα να προσδοκούν σε ένα ακόμα καλύτερο μέλλον. Όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να δημιουργήσουμε την πόλη που μας αξίζει.
Σε αυτή την προσπάθεια, εκτός από τον Δήμαρχο χρειάζονται και συνεργάτες, που να διαθέτουν μεράκι, τεχνογνωσία και εμπειρία. Τέτοιους ανθρώπους περιλαμβάνει ο πολυσυλλεκτικός και ανεξάρτητος συνδυασμός μας Κίνηση Πολιτών Νίκαια -Αγ.Ι.Ρεντη, στον οποίο συμμετέχω ανάμεσα σε πολλούς, ισάξιους, συνυποψήφιους μου.
Φίλες και φίλοι,
Διεκδικώ την ψήφο σας, χωρίς να υποσχεθώ τίποτε άλλο εκτός από τον αγώνα μου για μια πόλη που θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Τα προβλήματα είναι γνωστά. Οι λύσεις εφικτές. Υπάρχει όρεξη για δουλειά. Απλά δώστε μου την δυνατότητα.
Σας προσκαλώ, να αγωνιστούμε όλοι μαζί.
Δημοσθένης Σταματάτος
υπ. δημοτικός σύμβουλος
Νίκαιας –Αγίου Ιωάννη Ρέντη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου συνεδρίασε η δημοτική ομάδα «Νέα Δημοτική Πρωτοβουλία» που στηρίχτηκε στις εκλογές του 2006 από τη Ν.Δ. και το Λ.Α.Ο.Σ, με επικεφαλή το Δημοσθένη Σταματάτο, προκειμένου να αποφασίσει αναφορικά με τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Στη συνεδρίαση, στην οποία παρευρέθηκαν εκτός από τη δημοτική ομάδα και μέλη που στηρίζουν τη δημοτική παράταξη, τέθηκαν σε ψηφοφορία όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν τον ενοποιημένο Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έδωσε το 10% των ψηφισάντων στηρίζει την υποψηφιότητα του κυρίου Κούλη Βρεττάκου και το 90% την υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου Ρέντη κύριου Γιώργου Ιωακειμίδη. Οι άλλοι υποψήφιοι συνδυασμοί δεν έτυχαν καμίας ψήφου.
Από την ψηφοφορία απεχώρησε ο κύριος Γιώργος Μαρτίνος και απείχε ο κύριος Ηλίας Μάκρας, νυν δημοτικοί σύμβουλοι. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημοσθένης Σταματάτος- ο οποίος δε συμμετείχε στην ψηφοφορία για λόγους αρχής, πήρε το λόγο μετά το τέλος της ψηφοφορίας και δήλωσε ότι «Σέβομαι απόλυτα την απόφαση της δημοτικής μας ομάδας που αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη και παράλληλα να κατέλθω υποψήφιος στο συνδυασμό του. Τέλος, σέβομαι απόλυτα και στηρίζω την απόφαση να βοηθήσουμε όλες τις υποψηφιότητες των ρεντιωτών δημοτικών συμβούλων, σε όποιο συνδυασμό κι αν επιλέξουν».