Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Έντονα καιρικά φαινόμενα σαρώνουν τη Φθιώτιδα και όλη τη Στερεά

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012


 

Ο Σπερχειός φούσκωσε, χείμαρροι ξεχείλισαν, δέντρα ξεριζώθηκαν ή έσπασαν, βράχοι πέφτουν μέσα στο δρόμο, περιοχές έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι, ενώ αλυσίδες χρειάζονται στο δρόμο προς Καρπενήσι...Άνοιξαν οι ουρανοί στη Λαμία και σε όλη τη Στερεά Ελλάδα. Η ισχυρή βροχόπτωση και οι καταιγίδες, σε συνδυασμό με τους πολύ δυνατούς ανέμους, συνθέτουν ένα σκηνικό άκρως επικίνδυνο,όπως αναφέρει το LamiaReport.gr, γι' αυτό οι οδηγοί παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μη μετακινούνται εάν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος.

Σε όλα τα επικίνδυνα σημεία ο Σπερχειός είναι οριακά, ενώ παραπόταμοι και χείμαρροι έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία. Ήδη έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο δρόμο Δαμάστας-Ηράκλειας, στο ύψος της χαρτοποιΐας από υπερχείλιση χειμάρρου, ο οποίος φέρνει φερτές ύλες στο οδόστρωμα.
Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται στην Παλαιοβράχα, στον ξηριά έξω από τη Λαμία και αλλού.

Σε ορισμένες περιοχές στη Λαμία υπάρχει διακοπή ρεύματος καθώς και στη Στυλίδα που εδώ και 40 λεπτά τα πάντα έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι από βλάβη που προκάλεσε κεραυνός. Οι δυνατοί άνεμοι στην περιοχή της Στυλίδας έσπασαν τουλάχιστον 4 δέντρα που οι άνδρες της πυροσβεστικής προσπαθούν να απομακρύνουν. Δέντρα ξεριζώθηκαν επίσης σε Αταλάντη, Θήβα και άλλες περιοχές.

Στο δρόμο προς Μπράλο εκτός από την ισχυρή βροχόπτωση υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ορατότητας λόγω ομίχλης, αλλά ακόμη πιο σοβαρό είναι το πρόβλημα με τις κατολισθήσεις βράχων.

Στη Ράχη Τυμφρηστού έχουμε έντονη χιονόπτωση εδώ και αρκετή ώρα, με αποτέλεσμα να χρειάζονται αλυσίδες από τον Τυμφρηστό μέχρι τη σήραγγα.

Σοβαρά προβλήματα και στην εθνική οδό, όπου σε πολλά σημεία υπάρχουν νεροπαγίδες. Τροχαίο σημειώθηκε στις 21.30΄ στο 208 χλμ. έξω από τη Λαμία, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο από τα νερά που υπήρχαν στο δρόμο, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στις μπάρες και να ανατραπεί, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί.

Οι άνδρες της τροχαίας και της πυροσβεστικής δίνουν πραγματική μάχη αυτή την ώρα στους δρόμους για να αντιμετωπίσουν τα πρωτόγνωρα σε ένταση και έκταση καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την ευρύτερη περιοχή της Λαμίας και της Φθιώτιδας.
ΠΗΓΗ: LamiaReport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.