Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΤΟ ΝΕΟ Π Ι Σ Τ Ε Υ Ω (ιδανικό για νονούς σε πολιτικές «βαφτίσεις»)


Πιστεύω εις ένα Ευρώ,
μεταλλικόν,  λαοπηδήχτορα, ποιητήν δυο-νου-του και γης,
δανειστών τε πάντων και φραγκάτων.

Και εις ένα Κύριον πρόεδρο της Ε.Κ.Τ.,
τον Υιό του Ευρώ τον μονογενή,
τον εκ του Πατρός δανεισθέντα προ πάντων των εντόκων.

Δάνειο εκ δανείου,
Ευρώ αληθινόν εξ΄Ευρώ αληθινού,
τοκισθέντα, ου χαρισθέντα,
ομοούσιον τω ΔΝΤ,
δι΄ου τα πάντα οφείλετο.

Τον δι΄ημάς τους μαλάκες
και δια την ημετέραν σωτηρίαν
κατελθόντα εκ των Βρυξελλών
και σαρκωθέντα εκ Ηλιθίου Πρωθυπουργού
Tης Μαργαρίτας και του Ανδρέα
και πρωθυπουργήσαντα.

Παραιτηθέντα τε υπέρ ημών επί Καρόλου Παπούλια
και παθόντα και ξεφτιλισθέντα.
Και ταξιδέψαντα στην Κόστα  Ρίκα
κατά τας γραφάς.

 Και ανελθόντα εις τη σοσιαλιστική διεθνή
και καθεζόμενον εκ δεξιών του άλλου Βλακός.

 Και πάλιν ερχόμενον μετά λόξης
κρίναι ζώντας και νεκρούς,
ου της μαλακίας ουκ έσται τέλος.



Και εις τον Παπαδήμα τον ΛΆγιον,
τον Κύριον,
Τον φοροποιόν,
τον εκ της Μέρκελ εκπορευόμενον,
το συν Πασόκ και Νου-δού συγκυβερνούμενον και συνδοξαζόμενον,
το λαλήσαν δια των εργολάβων και εκδοτών.



Εις μίαν, Αγίαν, Καθολικήν και Αποστολικήν Γερμανίαν.
Ομολογώ αντι-μνημόνιον και άφεσιν χρεών.
Προσδοκώ κούρεμα ιδιωτών.
Και οφειλή εις του μέλλοντος αιώνος.
Αμήν.

Δ. Γιοβαννίδης: Διευθυντής Τμήματος Ασφάλειας Νίκαιας Συνέδριο Αντιμετώπισης Φαινομένων Βίας ανάμεσα στους Οπαδούς των Τοπικών Ομάδων

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών

Στις 9 το πρωί θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για το κλείσιμο της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Βουλής Αθ. Παπαϊωάννου...
 
 Ο  Βύρων Πολύδωρας εξελέγη πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων με 179 ψήφους,
 
 Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής εξελέγη ο Γιάννης Τραγάκης. με 202 ψήφους,
 
Συνολικά ψήφισαν 293 βουλευτές, από τους οποίους 112 ψήφισαν λευκό και δύο άκυρο.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:Αντιπρόεδροι
Α' Αντιπρόεδρος: Τραγάκης Γιάννης (ΝΔ) με 202 ψήφους
Β' Αντιπρόεδρος: Νάκος Αθανάσιος (ΝΔ) με 202 ψήφους
Γ' Αντιπρόεδρος: Ταλιαδούρος Σπύρος (ΝΔ) με 202 ψήφους
Δ' Αντιπρόεδρος: Κουράκης Αναστάσιος (ΣΥΡΙΖΑ) με 167 ψήφους
Ε' Αντιπρόεδρος: Γρηγοράκος Λεωνίδας (ΠΑΣΟΚ) με 208 ψήφους
ΣΤ' Αντιπρόεδρος: Τσαρουχά-Κόλλια Μαρία (Ανεξάρτητοι Έλληνες) με 185 ψήφους
Ζ' Αντιπρόεδρος: Παντελάκη Ελπίδα (ΚΚΕ) με 190 ψήφους

Κοσμήτορες
Κοντογιώργος Κωνσταντίνος (ΝΔ)
Κοψαχείλης Τιμολέων (ΝΔ)
Δούρου Ειρήνη (ΣΥΡΙΖΑ)

Γραμματείς
Αυγερινοπούλου Διονυσία - Θεοδώρα (ΝΔ)
Δήμας Χρήστος (ΝΔ)
Καραγκούνης Κωνσταντίνος (ΝΔ)
Σενετάκης Μάξιμος (ΝΔ)
Κωνσταντοπούλου Ζωή (ΣΥΡΙΖΑ)
Τριαντάφυλλος Κωνσταντίνος (ΠΑΣΟΚ)


Η εκλογή Πολύδωρα

«Σας ευχαριστώ από καρδιάς. Και αυτούς που με ψήφισαν και αυτούς που έριξαν λευκό. Ευχαριστώ και τον Αντώνη Σαμαρά που με πρότεινε», δήλωσε ο νέος πρόεδρος του Σώματος λίγο μετά την εκλογή του.



Την ικανοποίησή του για το ότι η Βουλή «κρατήθηκε όρθια στην πιο δύσκολη κοινοβουλευτική περίοδο μεταπολεμικά» εξέφρασε ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, σε δηλώσεις του κατά την παράδοση της προεδρίας στον Βύρωνα Πολύδωρα.

Ο κ. Πετσάλνικος υπενθύμισε επίσης τη «σημαντική μείωση των δαπανών της Βουλής», που επετεύχθη κατά τη θητεία του - μείωση που, όπως ανέφερε, ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το 2009 (-30%) κατόπιν μείωσης των αποδοχών των βουλευτών και των υπαλλήλων της Βουλής, αλλά και των λειτουργικών της εξόδων.

Ο κ. Πετσάλνικος αναφέρθηκε και στις θεσμικές μεταρρυθμίσεις που δρομολογήθηκαν επί θητείας του, με κατάργηση των μονιμοποιήσεων μετακλητών και ανακλητών υπαλλήλων και στελέχωση της Βουλής αποκλειστικά μέσω ΑΣΕΠ, «περιορισμό του θεσμού της βουλευτικής ασυλίας μονάχα στον πραγματικό του πυρήνα» και υιοθεσία των παιδιών, εκείνων των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον.

Τέλος, ο κ. Πετσάλνικος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει σε κάθε περίπτωση όρθια εντός της Ευρωζώνης».

Παραλαμβάνοντας την προεδρία της Βουλής, ο Βύρων Πολύδωρας επιβεβαίωσε «την αξιοσύνη, νομική κατάρτιση και πνεύμα οικονομίας και συνεργασίας», που επέδειξε ο Φ. Πετσάλνικος κατά τη διάρκεια της θητείας του, αναφέροντας - απευθυνόμενος προς τον προκάτοχό του - ότι «οι αρετές σας αυτές, αποτελούν τη δική σας παρακαταθήκη σε όλους εμάς και στους Καστοριανούς που σας θέλουν ενεργό».

Ο κ. Πολύδωρας σημείωσε επίσης ότι ως Α' αντιπρόεδρος της Βουλής, μαζί με τον Φ. Πετσάλνικο «προστατέψαμε το κύρος του Κοινοβουλίου που εβάλλετο αδίκως» εξέφρασε την κατανόησή του για τον «πόνο του λαού» και αναγνώρισε την υποχρέωση του πολιτικού κόσμου «να βγάλουμε τον λαό στο ξέφωτο της δημιουργίας και της ανάπτυξης».

Σε ό,τι αφορά δε τη δική του βραχύβια θητεία, καθώς η Βουλή αναμένεται να κλείσει μέχρι αύριο, παρατήρησε πως δεν στερείται σημασίας, καθώς εξασφαλίζει «τη θεσμική και λειτουργική συνέχεια του Κοινοβουλίου».
Από τον Κανονισμό του Σώματος, προβλέπεται τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου να προέρχονται από συγκεκριμένο κόμμα, ως εξής:

Ο πρώτος, ο δεύτερος και ο τρίτος αντιπρόεδροι, δύο κοσμήτορες και τέσσερις γραμματείς προέρχονται από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα (ΝΔ).
Ο τέταρτος αντιπρόεδρος, ένας κοσμήτορας και ένας γραμματέας προέρχονται από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ).
Ο πέμπτος αντιπρόεδρος και ένας γραμματέας προέρχονται από τη δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ).
Ο έκτος αντιπρόεδρος προέρχεται από την τρίτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης (Ανεξάρτητοι Έλληνες).
Ο έβδομος αντιπρόεδρος προέρχεται από την τέταρτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ).

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Καλή ακρόαση, ευχάριστη απόλαυση!!! Opera en Alto Palermo (versión completa)





Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, οκτώ τραγουδιστές της Όπερας "εισέβαλαν" στο Πολυκατάστημα "Άνω Παλέρμο" (του Μπουένος Άιρες) για μια καλλιτεχνική εκδήλωση (παρέμβαση) που ποτέ άλλοτε δεν είχε πραγματοποιηθεί στη χώρα αυτή (Αργεντινή). Η γνωστή Γαλλίδα Mezzosoprano Vera CIRKOVIC, συνοδευόμενη από λυρικούς αοιδούς, ερμήνευσε θέματα από το παραδοσιακό ρεπερτόριο της Όπερας. Η "Habanera" (χορός της Κούβας / η γυναίκα της Αβάνας) από την Όπερα "Carmen" (του Bizet), το "O Sole Mio"(ναπολιτάνικο τραγούδι) και το "Ας Πιούμε" ("Libiamo"), από την περίφημη πρόποση από την Όπερα "Traviata" (του Verdi) ήταν τα θέματα που επελέγησαν γι' αυτήν τη δραστηριότητα προκειμένου να εορτασθεί η Εβδομάδα του Πολυκαταστήματος.
Οι τραγουδιστές προέρχονταν από το Θέατρο- Όπερα "COLON". Ήταν στ’ αλήθεια (μεγάλη) έκπληξη... Κανείς δεν γνώριζε τίποτε.....Οι τραγουδιστές φορούσαν ρούχα αστυνομικού, καθαριστών, πελατών, πωλήτριας............

Συμπληρωματικά, σας δίνω και τις εξής ενδιαφέρουσες πληροφορίες :
Η Αργεντινή, με πληθυσμό περίπου 40 εκατομ., είναι μία ωραιότατη και αξιοθαύμαστη χώρα και οι κάτοικοί της, που αποτελούν ένα "εκπληκτικό μεσογειακό κυρίως μίγμα", κατά πλειοψηφία, Ισπανών και Ιταλών αλλά επίσης και Ελλήνων και ορισμένων άλλων λευκών, είναι ένας υπέροχος λαός, οι δε γυναίκες της είναι, ως επί το πλείστον, καλλονές. Υπάρχει επίσης και ένα πολύ μικρό ποσοστό γηγενών (Ινδιάνων). Αυτό εξηγεί, άλλωστε, γιατί η Αργεντινή θεωρείται ως η περισσότερο "Ευρωπαϊκή" χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο πρώτος Έλληνας, που πήγε εκεί, το 1536, ήταν ο Εξερευνητής Στέφανος Ροδίτης. Επίσης, υπηρέτησαν στο Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής, από τα έτη 1810 - 1811, ως αξιωματικοί, οι Έλληνες (από την Ύδρα) Νικόλαος Γεώργιος (Jorge) Κολμανιάτης (που έφθασε στο βαθμό του Υποναυάρχου) και ο Μιχαήλ Σαμουήλ Σπύρου (Miguel Samuel Spiro), οι οποίοι τιμήθηκαν ως εθνικοί ήρωες, για την ανδρεία και τις υπηρεσίες τους. Έτσι, από το 1937, δόθηκαν το όνομα του μεν πρώτου από αυτούς στη Σχολή του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής, του δε δεύτερου σε μία πολεμική φρεγάτα της χώρας. Θα πρέπει ακόμη να υπογραμμισθεί ότι ένας Πρόεδρος της Αργεντινής Δημοκρατίας, κατά την περίοδο : 1862 - 1868, ήταν ο Έλληνας Bartolomé Mitre (Μητρόπουλος). Βέβαια, και πολλοί άλλοι Έλληνες μετανάστευσαν εκεί κατά περιόδους από το 1890 μέχρι το 1954.
Το Θέατρο (Όπερα) του Buenos Aires, ονομαζόμενο "COLON" (δηλαδή, "ΚΟΛΟΜΒΟΣ"), είναι μεγαλοπρεπέστατο, θωρούμενο, από πλευράς ακουστικής, ως περιλαμβανόμενο μεταξύ των πέντε (5) καλλίτερων θεάτρων του κόσμου. Η έναρξη της λειτουργίας του έγινε στις 25/5/1908, με την παρουσίαση της Όπερας "Aida" του Verdi.
Τέλος, θα πρέπει να υπογραμμισθεί ότι το "Libiamo" είναι ένα τα περιφημότερα "ντουέτα" της "Traviata" του Verdi, αποτελώντας ένα από τα πιο γνωστά αποσπάσματα όπερας σ' όλο τον κόσμο. Μάλιστα λέγεται ότι κάθε μεγάλος τενόρος είναι υποχρεωμένος να "εκτελέσει" οπωσδήποτε το κομμάτι αυτό. (Libiamo ne' lieti calici .......Άς πιούμε από τους ευχάριστους κάλυκες....).

2022 ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΘΗΤΗ ΕΚΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Φωτογραφία για Εκθεσή μαθητή δημοτικού το 2022 από την Λαϊκή Δημοκρατία της Ελλάδος

Ετοιμαζόμαστε να τιμήσουμε την 10ή επέτειο από την “απελευθέρωση από την Δουλική Ευρώπη” το 2012. Η Καθηγήτρια μας ενημερώνει για την μεγάλη παρέλαση που θα γίνει για να τιμηθεί το δεύτερο ηρωικό ΟΧΙ στους Ευρωπαίους κατακτητές. Γιορτάζουμε την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Ελλάδος (ΛΔΕ). Όπως και οι Έλληνες του 1821 πέταξαν τον ζυγό των Τούρκων, έτσι και οι Έλληνες πριν δέκα χρόνια γύρισαν την πλάτη στους Ευρωπαίους που τους δάνειζαν για να τους εκμεταλλεύονται. Πέταξαν έξω τον δουλέμπορο άιεμεφ και την τρόικα. Εγώ δυστυχώς είμαι μικρό παιδί και δεν έζησα τον Ευρωπαϊκό ζυγό, αλλά θα είναι όπως μας τα λένε στο σχολείο. Η μητέρα μου (που έζησε κάτω από τον ζυγό) μου είπε να προσέχω τι γράφω γιατί τα κείμενα τα ελέγχει η αστυνομία της ιδεολογίας.

Πώς άλλαξε η ζωή μας? Καταρχάς το σχολείο. Ο Ιδρυτής της νέας Ελλάδας, Τσίπρας δεν απελευθέρωσε μόνο τους Έλληνες αλλά και όλους τους μαθητές. Πια κάθε μαθητής έχει κατοχυρωμένο δικαίωμα στην κοπάνα και στην κατάληψη. Τα μαθήματα στο σχολείο δεν είναι υποχρεωτικά, εκτός από τον Μαρξ και τον σοσιαλισμό. Ο ξάδερφος μου, που ζει στην δουλική Ευρώπη, μου λέει ότι εκεί κάνουν μάθημα σε κάτι υπολογιστές που αντιδράνε στο άγγιγμα καθώς και πολλά άλλα διάφορα υλικά που κάνουν την μάθηση πιο ευχάριστη. Άσε που ακούω ότι έχουν αρκετά υποχρεωτικά μαθήματα, εξωσχολικές δραστηριότητες και γενικώς εξετάσεις. Η Καθηγήτρια μας λέει ότι αυτά τα αντικείμενα είναι κακά και χρησιμοποιούνται για να μοιράσουν τον Καπιταλισμό. Πρέπει να είναι πολύ κακός αυτός ο Καπιταλισμός. Έχει κυριαρχήσει σε όλες τις χώρες, όχι μόνο στην Ευρώπη. Μας μαθαίνουν στο μάθημα ότι η ζωή σε καπιταλιστικές χώρες είναι ισοδύναμη με σκλαβιά και δουλεία. Είναι καθήκον της ΛΔΕ να υπερασπιστεί τις αρχές της ελευθερίας και του σοσιαλισμού. Ο Θείος μου λέει ότι ο Σοσιαλισμός απέτυχε όπου και εάν εφαρμόστηκε. Στο σχολείο μας λένε ότι αυτή είναι η μισή αλήθεια -απέτυχε γιατί οι ίδιοι άνθρωποι δεν ήταν έτοιμοι για να γευτούν τις χαρές του Σοσιαλισμού. Δεν φταίει το σύστημα- φταίνε οι άνθρωποι. Η ΛΔΕ όμως είναι ώριμη και 60 χρόνια περίμενε για να ζήσει το όνειρο της.

Πάντως από το μάθημα της Ιστορίας γίνεται αντιληπτή η τεράστια οικονομική επιτυχία της ΛΔΕ. Το 2012 ο Ελληνικός λαός πεινούσε και έβγαινε στους δρόμους. Γινόντουσαν απολύσεις ανθρώπων και μειώσεις μισθών. Ο ελάχιστος μισθός ήταν κοντά στα 650 Ευρώ. Είμαι πολύ περήφανος που ζω στην ΛΔΕ. Είμαστε πολύ πλούσια χώρα με τους υψηλότερους μισθούς. Ο Ελάχιστος μισθός είναι πια 4.500.000.000 Νέα Ευρώ τον μήνα και όλοι πληρώνονται το ίδιο για να υπάρχει ισότητα.. Ο κάθε πολίτης είναι εκατομμυριούχος. Μην μιλήσω για τις αυξήσεις, φέτος για να γιορτάσουν την επέτειο ίδρυσης της ΛΔΕ, έδωσαν 1.000.000.000 Νέα Ευρώ αύξηση σε όλους τους εργαζόμενους – κάθε χρόνο υπάρχουν ανάλογες αυξήσεις. Α ναι παλαιά κακές επιχειρήσεις – πράκτορες του καπιταλισμού, σκλάβωναν τους εργαζόμενους για ένα κομμάτι ψωμί. Τώρα που τις έδιωξε η ΛΔΕ, όλοι οι εργαζόμενοι είναι ευτυχισμένοι, δεν χρειάζονται δουλειές σε κακές εταιρίες. Εγώ με χαρτζιλίκι 1.000.000 Νέα Ευρώ νιώθω πολύ πιο πλούσιος από το ξαδερφάκι μου που παίρνει 50 €. Μας λένε στο σχολείο ότι η ΛΔΕ είναι η χώρα όχι μόνο με τους περισσότερους εκατομμυριούχους αλλά και δισεκατομμυριούχους. Σύμφωνα με τις προβλέψεις μπορεί να αποκτήσουμε και τρισεκατομμυριούχους σύντομα. Επίσης έχουμε την μεγαλύτερη ανάπτυξη σε μισθούς. Μόλις το 2020 έπαιρνε ο πατέρας μου 950.000.000 Νέα Ευρώ. Είμαστε τόσο πλούσιο κράτος που μόνο εμείς μπορεί να αγοράζουμε το κιλό φακές 500.000.000 Νέα Ευρώ το κιλό. Οι φόροι που είχαν καταστρέψει την οικονομία και το νέο κράτος κατάργησε όλους τους φόρους και είμαστε τώρα όλοι ευτυχισμένοι. Δεν υπάρχει ανεργία γιατί όλοι δουλεύουν για την ΛΔΕ.

Το 2012 η Ελλάδα είχε γεμίσει λαθρομετανάστες. Και αυτό το πρόβλημα λύθηκε. Η Ελλάδα έβαλε νάρκες στα σύνορα και σήκωσε ένα μεγάλο τείχο για να κρατήσει τους μετανάστες μακριά από τον ντόπιο παράδεισο. Έχω ακούσει ιστορίες για κάποιους που πυροβολήθηκαν ενώ προσπαθούσαν να διασχίσουν το τείχος. Πρέπει να ήταν πράκτορες του εχθρού ή προδότες. Τώρα δεν υπάρχει κανένας λαθρομετανάστης. Η μαμά υποστηρίζει ότι ο τοίχος δεν είναι για να κρατά τους μετανάστες έξω, αλλά εμάς μέσα. Οι μετανάστες δεν έρχονται πια στην ΛΔΕ και πάνε απευθείας στην Βουλγαρία και Τουρκία. Άλλωστε η έξοδος των λαθρομεταναστών συντέλεσε στην δημιουργία της ΛΔΕ, με τους αριστερούς και τους δεξιούς να τα βρίσκουν και να καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει θέμα να τους χωρίζει πια.

Στο σχολείο μάθαμε τα κόμματα που οδήγησαν την Ελλάδα στην καταστροφή δεν υπάρχουν πια. Η ΛΔΕ βρήκε την λύση για να μην καταστραφεί η Ελλάδα ξανά από τον δικομματισμό, επέβαλλε τον μονοκομματισμό. Έτσι στις εκλογές που γίνονται πάντα βγαίνει πρώτο Λαϊκό κόμμα της Ελλάδος. Πρέπει να είναι πολύ αγαπητό το κόμμα γιατί βγαίνει πάντα πρώτο. Πάντως όταν πέθανε ο Γενικός γραμματέας μας έδωσε η μητέρα μου κρεμμύδια για να κλαίμε στο σχολείο. Ποτέ δεν το κατάλαβα, όλοι στο δρόμο έκλαιγαν και εάν κάποιος δεν έκλαιγε αρκετά τον πηγαίνανε σε μέρος συμμόρφωσης, ώστε να αλλάξει γνώμη Κάποια μέρη της παλιάς Ελλάδος δεν συμμετέχουν στην ΛΔΕ, γιατί ή προτίμησαν να ενωθούν με άλλα κράτη ή να ακολουθήσουν αυτόνομη πορεία. Δεν φοβόμαστε όταν φτιάξουμε τα πρώτα πυρηνικά μας θα τα κατακτήσουμε. Φέτος επισκέφτηκαν άλλωστε την ΛΔΕ ο νέος Χομέινι της θεοκρατικής δημοκρατίας του Ιράν και ο Κιμ τζουν ουν της Βόρειου Κορέας για να τιμήσουν τα 10 χρόνια της ΛΔΕ.

Η ποιότητα ζωής έχει βελτιωθεί αρκετά. Πρώτα από όλα δεν υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία στους δρόμους. Επιτρέπονται μόνο λεωφορεία, τραμ, και μετρό. Ένα θέμα που βασάνιζε τους Έλληνες, η κίνηση στους δρόμους,, λύθηκε δια μαγείας. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έκλεισαν και η παιδεία έγινε ίδια για όλους. Οι Ουρές στις δημόσιες υπηρεσίες καταργήθηκαν και απλώς οι πολίτες κλείνουν ραντεβού ένα με δυο μήνες πιο πριν και έτσι μπορούν να κάνουν το πρόγραμμα του χωρίς να περιμένουν σε ουρές. Διακοπές σε παραλίας επιτρέπονται αλλά για να μην υπάρχει συνωστισμός χωρίζονται τα άτομα ανά παραλία και όνομα. Υπάρχουν θέατρα που παίζουν έργα εμπνευσμένα από την μυθολογία της ΛΔΕ.

Υπήρχαν πολλά προβλήματα με τα κλειστά επάγγελματα. Οι ναυτεργάτες έκλειναν τα λιμάνια για να μην ταξιδεύουν οι τουρίστες και τα εμπορεύματα. Οι ταξιτζήδες έκλειναν τους δρόμους για να μην δώσουν νέες άδειες. Οι φαρμακοποιοί και αυτοί το ίδιο. οι Δικηγόροι πιο πολύ έκαναν αποχή παρά τα καθήκοντα τους. Η Κακία Ευρώπη ήθελε η Ελλάδα να ανοίξει τα επαγγελμάτα, ώστε να εκμεταλλεύτει τους Έλληνες και να τους σκοτώσει με γεννόσημα. Σαν χώρα είχαμε και μεγάλο πρόβλημα με τυφλούς και άλλους ανάπηρους. Η Νέα κύβερνηση βρήκε την λύση. Έκλεισε όλα τα επαγγέλματα, εντελώς. Επίσης κράτησε τους τουρίστες μακρία από την χώρα ώστε να μην δίνουν αφορμές για απεργίες και τέλος μοίρασε σε όλους επίδοματα των 800.000.000 Νέων Ευρώ για να μην κάνει διάκρηση ανάμεσα σε αναπήρους και μη.

Η Οικογένεια μου ήταν και αυτή σε πολύ κακή κατάσταση. Ο πατέρας ήταν μάνατζερ (δεν ξέρω τι σημαίνει, αυτός το λέει) σε μια ιδιωτική εταιρεία πριν την ΛΔΕ και δεν έβγαζε ούτε το 1% από αυτά που βγάζει τώρα. Ευτυχώς που ήρθε η ΛΔΕ και έφυγαν οι δουλοπάροικες εταιρίες και απελευθερώθηκε ο πατέρας μου. Η Μητέρα μου είχε ένα κινέζικο εστιατόριο και το έκλεισε γιατί δεν μπορεί πια να βρει τα υλικά που χρειάζονται. Τώρα ο πατέρας και η μητέρα δουλεύουν για την ΛΔΕ. Η μεγάλη μου αδερφή ηλικίας 28 είναι οικιακή βοηθός σε μια οικογένεια στην Αλβανία, δεν την βλέπω συχνά, όποτε μπορεί μας στέλνει χρήματα αλλά λίγα. Ρωτάω τον πατέρα γιατί χαίρεται με 200€ ενώ πληρώνεται με δις Νέα Ευρώ αλλά δεν μου απαντά, με παρακαλεί να μην πω σε πολλούς ότι έχουμε παλαιά Ευρώ. Ο Μπαμπάς τα χρησιμοποιεί για να αγοράζει κάποια υλικά ή αντικείμενα στην μαύρη αγορά (μαύρη γιατί θα έχουνε μαύρους?). Η άλλη μου αδερφή ηλικίας 19 είναι πολύ φιλική, κάθε βράδυ βγαίνει έξω με νέους φίλους, οι οποίοι είναι πολύ μεγαλύτεροι της. Οι πιο πολλοί είναι ξένοι και άγνωστοι. Δεν καταλαβαίνω γιατί η μητέρα κλαίει που η αδελφούλα μου έχει πολλούς φίλους και της δίνουν χρήματα για την παρέα της.

Τώρα που μίλησα για Αλβανία. Η ΛΔΕ έχει πολλούς γείτονες : την Αλβανία, την Χώρα Χ, Βουλγαρία και Τουρκία. Αυτές οι χώρες έγιναν μέλος της ΕΕ και έπεσαν θύματα των τεράτων της ελεύθερη αγοράς. Αρκετοί είναι αυτοί που προσπαθούν να πάρουν άδεια εξόδου για να βρούνε δουλεία στην Αλβανία και κυρίως στην Βουλγαρία. Στο σχολείο μπορούμε να επιλέξουμε εάν θα κάνουμε Τούρκικα ή Βουλγάρικα. Αγγλικά δεν κάνουμε γιατί είναι η γλώσσα του καπιταλισμού. Η περισσότερη προπαγάνδα είναι γραμμένη στα Αγγλικά. Για την προστασία μας δεν γίνεται διδασκαλία αγγλικών. Η Μητέρα μου μερικές κλαίει γιατί θυμάται ότι παλαιά στο εστιατόριο της αυτός που έπλενε τα πιάτα της ήταν Αλβανός (σε αυτόν δουλεύει η αδερφή μου). Τότε αρκετές δουλείες των Ελλήνων τις έκαναν οι Αλβανοί: κηπουροί, καθαριστές, και λοιπές. Στεναχωριέται που βλέπει τους συμπατριώτες της να περιμένουν σε ουρές για να προσληφθούν στην Αλβανία και στην Τουρκία σαν βοηθητικό προσωπικό. Δεν είναι εύκολο πάντως. Η Κυβέρνηση της ΛΔΕ αφήνει ένα μικρό αριθμό να φεύγουν ανά έτος. Και καλά κάνει, γιατί να τους αφήσει να φύγουν για να βγάζουν μερικές χιλιάδες ευρώ, ενώ στην ΛΔΕ πληρώνονται με δισεκατομμύρια Νέα Ευρώ. Είναι αλήθεια ότι τους εκμεταλλεύονται στην Αλβανία. Μια φορά που πήγαμε το βράδυ στην Κέρκυρα, απέναντι είχαν ακόμα φώτα. Λένε ότι αυτοί έχουν φώτα το βράδυ γιατί τους βάζουν και εργάζονται ακόμη και την νύχτα.

Ο Πατέρας μου προσπαθεί να πείσει κάποιους στην εκτελεστική επιτροπή να γίνουν εργοστάσια/επενδύσεις από την Βουλγαρία. Γελάει όταν θυμάται ότι οι Βούλγαροι ζητούσαν σαν τρελοί επενδύσεις και τώρα τρέχει να τους παρακαλεί. Ο Πατέρας γιατί ξέρει οικονομικά μπορεί και μερικές φορές ταξιδεύει προς Βουλγαρία και μας φέρνει αντικείμενα από εκεί, αντικείμενα που δεν βρίσκεις εδώ και έτσι χαίρομαι πολύ. Αυτά που έχουν ρεύμα όμως δεν μπορώ να τα χρησιμοποιώ μετά τις 20.00 γιατί απαγορεύεται η χρήση ρεύματος τις βραδυνές ώρες. Συναντά το ξαδερφάκι (οι θείοι μένουν Βουλγαρία) και έτσι μαθαίνω τα νέα του. Ο Πατέρας θέλει να γίνουν εργοστάσια στην Ελλάδα, αλλά οι αντίπαλοι του, τονίζουν ότι έτσι θα ξανάρθει ο μισητός Καπιταλισμός.

Η Χώρα Χ, της οποίας το όνομα απαγορεύεται να γράψουμε ή να αναφέρουμε, πρέπει να είναι πολύ καλός φίλος της ΛΔΕ. Το 2018 που λόγω κακού καιρού υπήρξε πρόβλημα υποσιτισμού η Χώρα Χ προσφέρθηκε να στέλνει τροφές στην Ελλάδα με αντάλλαγμα να άρει τις αντιρρήσεις στην ονομασία της. Η ΛΔΕ το δέχτηκε. Οι αρχηγοί μας είναι πολύ έξυπνοι, μεν δέχτηκαν την συμφωνία και θα παίρνουν το φαγητό, μέχρι να μην το χρειάζονται και μετά θα κάνουν μονομερής καταγγελία της συμφωνίας. Χα θα τους την φέρουμε, δεν ξέρουν τι τσακάλια είμαστε. Η ΛΔΕ έκανε την Ελλάδα αγροτική δύναμη καθώς τους Έλληνες χορτοφάγους. Κρέας δεν υπάρχει. Φακές, ρεβίθια, φασόλια και σούπα, αρκετά φρούτα, κάποια δημητριακά. 2 φορές το έτος τρώμε και χωριάτικη σαλάτα μαζί με χοιρινό(μεγάλη πολυτέλεια), όταν περισσεύει η σοδιά. Εάν ο καιρός είναι καλός και δεν χρειάζεται πολύ πετρέλαιο η ΛΔΕ δεν εξάγει το κρέας και μπορεί να φάμε και γύρο.

Υποτίθεται στην Ελλάδα υπήρχαν τρελά κοιτάσματα πετρελαίου και έτσι κανείς δεν θα χρειαζόταν κανείς να δουλέψει ποτέ. Παρόλο που έγιναν έρευνες παντού δεν βρέθηκαν ακόμη. Μάλλον τα έκλεψαν οι κακοί Ευρωπαίοι πριν τους διώξουμε. Ο Πατέρας μου όμως υποστηρίζει ότι όσο πετρελάιο βρέθηκε στην Ελλάδα, ήταν πετρέλαιο που ξέφευγε από τα πλοία που ερχόντουσαν στην Ελλάδα. Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο πανικός για αυτό το πετρέλαιο πάντως. Ο μπαμπάς υποστηρίζει ότι είναι πολύτιμο και κοστίζει 545 Ευρώ το βαρέλι. Χωρίς αυτό (και την Κύπρο) αντί να έχουμε ρεύμα 18 ώρες την ημέρα θα είχαμε με το ζόρι 12 ώρες. Χα! εγώ με το χαρτζιλίκι μου μπορώ να αγοράσω όσα θέλω. Η Κύπρος, μια χώρα φιλική, μας ανταλλάζει βαρέλια με πετρέλαιο σε αντάλλαγμα τα γεωργικά μας προϊόντα. Νομίζω είναι χαζή ανταλλαγή, οι φακές πιο πολύ κοστίζουν. Πάντως οι έρευνες συνεχίζονται. Η Μητέρα υποθέτει ότι και εάν υπάρχει πετρέλαιο δεν έχουν εμπιστοσύνη στην ΛΔΕ για να της δανείσουν οι ξένοι την τεχνογνωσία για να βρει πετρέλαιο, γιατί θα εθνικοποιήσει τα πάντα αμέσως μόλις βρει κοίτασμα.

Η δασκάλα μας είπε ότι οι Έλληνες πριν το 2012 ήταν ο πιο παχύσαρκος λαός της Ευρώπης και βλέπανε την πιο πολύ τηλεόραση. Δεν μπορώ να φανταστώ πως κάποιος μπορεί να παχύνει με 2 πιάτα φακές την ημέρα ή πώς να δει τόσο τηλεόραση αφού υπάρχει μόνο ένα κανάλι και λειτουργεί μόνο για 8 ώρες την ημέρα. Επίσης με τις χειρωνακτικές εργασίες στα χωράφια και στους δρόμους οι Έλληνες ασκούνται παρά πολύ. Ακούω την μητέρα μου να μαλώνει την αδερφή μου για “την επιδημία του AIDS” και να προσέχει. Δεν ξέρω τι είναι αυτό, αλλά και σε αυτό η ΛΔΕ έχει πολύ υψηλότερο σκορ από τις υπόλοιπες χώρες. Η μητέρα με φροντίζει να μην αρρωστήσω γιατί φάρμακα δεν υπάρχουν.

Είμαι πολύ χαρούμενος που ζω στην ΛΔΕ, είναι η καλύτερη χώρα του κόσμου. πάω τώρα να μάθω το ποιηματάκι μου και τις γραμμές μου. Εάν τα πω καλά μας υποσχέθηκαν χωριάτικη σαλάτα.

πηγη: wiredandready.net

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Τι γίνεται με καταθέσεις, μετοχές και ομόλογα αν ο μη γένοιτο?

Τι μπορεί να κάνει κάποιος λοιπόν με την περιουσία του αν φοβάται τη χρεοκοπία; Κάθε επιλογή έχει πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα.

Έξοδος από το Ευρώ
Όταν έγινε η μετάβαση από τη δραχμή στο ευρώ οι καταθέσεις μετατράπηκαν αυτόματα στο νέο νόμισμα με βάση την ισοτιμία που είχε συμφωνηθεί. Το ίδιο θα συμβεί και αν υπάρξει έξοδος από τη ζώνη του ευρώ. Το ζητούμενο είναι με ποια ισοτιμία και που θα μπορούσε να φτάσει η ισοτιμία μιας νέας δραχμής μιας οικονομίας σαν την ελληνική.
Όπερ, κάποιοι ίσως αντιδρούν σήμερα στην προοπτική μείωσης των αποδοχών τους, γιατί δεν έχουν καταλάβει ποιο είναι το διακύβευμα. Έξοδος από το ευρώ σημαίνει αυτόματη μείωση αγοραστικής δύναμης και άρα αποδοχών. Άρα, είναι καλύτερα να αποδεχτούμε μόνοι μας μια ελεγχόμενη μείωση παρά να υποστούμε στη συνέχεια μια ανεξέλεγκτη...
Μεταφορά σε ξένες χώρες
Όσοι μεταφέρουν τις καταθέσεις στο εξωτερικό ή φορολογικούς παραδείσους απολαμβάνουν μεν κάποια πλεονεκτήματα αλλά υπόκεινται και σε αρκετά μειονεκτήματα.
Ένα ρίσκο που αναλαμβάνουν έχει να κάνει με το κόστος επαναπατρισμού και την κάλυψη του πόθεν έσχες στην περίπτωση που θα χρειαστεί να κάνουν κάποια αγορά στην Ελλάδα αργότερα. Για το μέσο καταθέτη (αυτόν των μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ) το κόστος διατήρησης λογαριασμού σε φορολογικούς παραδείσους είναι μεγαλύτερο από τα οφέλη.
Αυτό οι τραπεζίτες με το βαλιτσάκι, που κλείνουν συμφωνίες στα πέριξ της πλατείας Συντάγματος, δεν το αναφέρουν στους πελάτες τους. Η δε διαχείριση των χρημάτων που κάνουν όταν πρόκειται για επενδυτικές τράπεζες είναι ανάλογη αυτής των εκθέσεων των διεθνών οίκων: όλοι μαζί κατά πόδας ακολουθούμε το συρμό.
Θυρίδες και σεντούκια
Όσοι διαλέγουν θυρίδες αναλαμβάνουν το ρίσκο οι κληρονόμοι τους να φορολογηθούν μέχρι τελευταίας δεκάρας όταν ανοίξουν οι θυρίδες αν π.χ. συμβεί κάτι αναπάντεχο.
Επίσης σε μια ακραία περίπτωση χρεοκοπίας ή φορολόγησης των καταθέσεων κανείς δεν εξασφαλίζει ότι το κράτος δεν θα πάρει απόφαση να μην ανοίγει καμιά θυρίδα χωρίς την παρουσία κρατικού λειτουργού που θα ελέγχει την περίπτωση φοροδιαφυγής.
Το κρύψιμο των ευρώ στα σεντούκια θα κάνει τους διαρρήκτες να κάνουν πάρτι.

Λίρες
Δεν είναι κακό να κρατάει κάποιος και κάποιες χρυσές λίρες σε δύσκολους καιρούς. Αν το κράτος όμως βρεθεί σε ανάγκη μπορεί να επιτάξει όλο το χρυσάφι των υπηκόων του, όπως είχε κάνει ο Ρούσβελτ. Επέτρεψε να κρατήσουν μόνο τα κοσμήματα που είχαν συναισθηματική αξία και έπρεπε να παραδώσει όλα τα χρυσά νομίσματα και μπάρες.
Επιπλέον ένας άλλος κίνδυνος με το χρυσό είναι η πιθανότητα, κάποια στιγμή, να ξεκινήσει πάλι η τιμή πέφτει. Όσοι αγόρασαν χρυσό σε τιμές 1980 ακόμη πρέπει να χάνουν σε πραγματικές τιμές. Παρά τη μεγάλη άνοδο της τιμής του χρυσού την τελευταία δεκαετία εκτίμηση μου είναι ότι υπάρχουν και άλλα περιθώρια ανόδου στη νέα δεκαετία.

Μετοχές
Σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας οι ελληνικές μετοχές θα υποστούν τρομακτικές απώλειες στην αρχή και μετά θα ανακάμψουν. Όπως έγινε και στην Αργεντινή.
Αποψή μου είναι ότι οι μετοχές μιας καλής εταιρείας είναι καλύτερο περιουσιακό στοιχείο από χαρτονομίσματα μιας κακής οικονομίας. Μια εταιρεία διαθέτει πάγια και know how να κατασκευάζει είδη από τα οποία θα βγάζει κέρδος. Και τα δυο αποτελούν ασφαλέστερο μακροπρόθεσμο καταφύγιο.
Οι εταιρείες που έχουν έσοδα από ξένες αγορές που δεν θα περνάνε ανάλογη κρίση, θα επηρεαστούν λιγότερο από μια κρίση στην ελληνική οικονομία, άρα θα πιεστούν λιγότερο και θα ανακάμψουν γρηγορότερα.
Οι κάτοχοι ξένων μετοχών, καθόλου δεν θα επηρεαστούν από μια ελληνική κρίση. Επί της ουσίας θα αντιμετωπίζουν το ρίσκο που αντιμετώπιζαν και πριν, δηλ. αυτό που ισχύει για τις μετοχές γενικά και αυτό μιας παγκόσμιας κρίσης όπως το 2008.
Όσοι Έλληνες είχαν το 2009 και ελληνικό και ξένο χαρτοφυλάκιο μετοχών είδαν το ξένο να διατηρεί τα κέρδη την ώρα που το ελληνικό υπέστη απώλειες το τελευταίο τρίμηνο.
Φυσικά και στην περίπτωση των εσόδων από ξένες μετοχές το κράτος μπορεί να επιβάλλει επιπλέον φορολογία.
Ακίνητα
Σε περίπτωση χρεοκοπίας ο αριθμός αυτών που δεν θα μπορούν να πληρώσουν τα στεγαστικά δάνεια θα αυξηθεί υπέρμετρα και κατά συνέπεια θα αυξηθούν οι πλειστηριασμοί, οπότε οι τιμές θα πιεστούν. Αυτό θα δημιουργήσει μακροπρόθεσμες ευκαιρίες. Όπως όμως και στις μετοχές πρέπει κάποιος να είναι σε θέση να υπολογίσει την τρέχουσα τιμή αντικατάστασης κάθε ακινήτου για να καταλάβει αν το αγοράζει κάτω ή πάνω από μια εύλογη αξία.
Ομόλογα
Τα ελληνικά ομόλογα σε περίπτωση χρεοκοπίας είναι η χειρότερη επιλογή απ? όλες τις παραπάνω. Τα ξένα κρατικά ή εταιρικά ομόλογα έχουν τα χαρακτηριστικά των ξένων μετοχών εκτός από την υψηλότερη διακυμανσημότητα που χαρακτηρίζει τις μετοχές