Δυο διοικητές αστυνομικών υπηρεσιών και ένας υπαρχιφύλακας να συλλαμβάνονται από τους Αδιάφθορους μέσα σε μόλις λίγες ώρες για κλοπή, εκβιασμό και αρπαγή αντίστοιχα αποδεικνύει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο πως κάτι δεν πάει καλά στο Σώμα της Αστυνομίας. Στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ επικρατεί έντονος προβληματισμός, καθώς δεν έχει περάσει μήνας από την ώρα που ξηλώθηκαν όλοι οι αστυνομικοί στη Δίωξη Ναρκωτικών του Βόλου και του Αγρινίου καθώς είχαν αναπτύξει στενές σχέσεις με τους Βαρόνους των ναρκωτικών. Η κατάσταση με την παραβατικότητα των ένστολων και ειδικά αξιωματικών που υπηρετούν σε μάχιμες υπηρεσίες δείχνει να είναι εκτός ελέγχου και στις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ τρέχουν και δεν φτάνουν. Ωστόσο, οι εντολές που έχουν πάρει από το υπουργείο είναι σαφείς. Να τελειώσουν άμεσα τους διεφθαρμένους αστυνομικούς που από υπερασπιστές του νόμου, γίνονται παραβάτες…
Ο διοικητής του Α.Τ Ρέντη
Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος 51χρονου ανώτερου αξιωματικού, που υπηρετεί ως διοικητής στο Α.Τ Ρέντη για τα αδικήματα της κλοπής, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και εκβίασης σε βάρος 34χρονου υπηκόου Πακιστάν. Είχε προηγηθεί καταγγελία του 34χρονου αλλοδαπού για τον συγκεκριμένο αξιωματικό και την διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Ειδικότερα, ο 34χρονος αλλοδαπός κατήγγειλε την Τετάρτη, ότι κατά την προσαγωγή του, προ τριημέρου το απόγευμα, στην αστυνομική υπηρεσία που υπηρετεί ο συγκεκριμένος αξιωματικός, ο τελευταίος του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ και κάρτες ανανέωσης χρόνου κινητής τηλεφωνίας που είχε στην κατοχή του. Με τη πρόφαση ότι ο αλλοδαπός θα έπρεπε να του προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία προέλευσης των εν λόγω χρημάτων, ο αξιωματικός απαίτησε να του παραχωρήσει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, προκειμένου να του επιστρέψει το υπόλοιπο μέρος αυτών. Κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησε έρευνα στο γραφείο του Αξιωματικού στην Υπηρεσία του, στο πλαίσιο της οποίας, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.945,45 ευρώ, δύο διαβατήρια Πακιστανικών αρχών και ογδόντα οκτώ πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.
Ο νταής υπαρχιφύλακας του Βόλου
Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας, σε βάρος 33χρονου υπαρχιφύλακα, που υπηρετεί σε υπηρεσία του Βόλου, για αρπαγή, έκθεση, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη κατακράτηση, εξύβριση και άλλα αδικήματα που διέπραξε σε βάρος 23χρονου ημεδαπού. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας, ο 33χρονος αστυνομικός συναντήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, με τον 23χρονο σε περιοχή της Μαγνησίας για διευθέτηση προσωπικών τους διαφορών. Με την απειλή βίας τον επιβίβασε στο αυτοκίνητό του και τον οδήγησε σε ερημική τοποθεσία. Στη συνέχεια, απειλώντας τον με όπλο, τον δέσμευσε και τον χτύπησε, ενώ αφού κατέστρεψε το κινητό του τηλέφωνο, τον εγκατέλειψε στο σημείο. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Υπαρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Ο ασφαλίτης του Αιγάλεω
Τον 35χρονο διοικητή Ασφαλείας του Αιγάλεω συνέλαβε η Ελληνική Αστυνομία έπειτα από καταγγελία αλλοδαπού ιδιοκτήτη καταστήματος, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς του ζήτησε 2.000 ευρώ για να μην προχωρήσει σε καταγραφή υποτιθέμενων παραβάσεων. Μαζί του συνελήφθησαν ένας 56χρονος ημεδαπός και ένας 19χρονος υπήκοος Πακιστάν.Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση και για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της αντιποίησης αρχής, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται ένας ακόμα αλλοδαπός. Ειδικότερα, το βράδυ της Δευτέρας, οι τρεις συλληφθέντες μετέβησαν σε κατάστημα εμπορίας ψιλικών, ιδιοκτησίας αλλοδαπού, σε περιοχή της Αθήνας και αφού ο Αξιωματικός με τον 56χρονο δήλωσαν ότι ήταν αστυνομικοί, πραγματοποίησαν έρευνα για τον εντοπισμό λαθραίων τσιγάρων. Ισχυριζόμενοι ότι εντόπισαν λαθραία τσιγάρα εντός του καταστήματος, απαίτησαν εκβιαστικά από τον ιδιοκτήτη το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, προκειμένου να μην του επιβληθεί μεγαλύτερο πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ. Ύστερα από «διαπραγματεύσεις» μείωσαν την απαίτησή τους στα 1.000 ευρώ, ενώ τελικά πήραν από το ταμείο του καταστήματος το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ περίπου και κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας. Το υπολειπόμενο ποσό, όπως ανέφεραν στον ιδιοκτήτη θα το παραλάμβαναν σε νέα συνάντησή τους.
Το απόγευμα της Τρίτης, ο 19χρονος Πακιστανός, παρουσιάστηκε εκ νέου στο κατάστημα με έναν ακόμα ομοεθνή του και αφού απέσπασαν εκβιαστικά από τον ιδιοκτήτη το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, ακολούθησε μεταξύ τους αντιπαράθεση.
Στην περιοχή μετέβησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και ακινητοποίησαν τον 19χρονο, ενώ ο έτερος αλλοδαπός είχε νωρίτερα αποχωρήσει. Παράλληλα στον τόπο είχε μεταβεί και ο 35χρονος Αξιωματικός ο οποίος δηλώνοντας την ιδιότητά του προσπάθησε να απομακρύνει τον 19χρονο αλλοδαπό από το σημείο.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που ανέλαβε και διεξήγαγε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων προέκυψε η συμμετοχή του 35χρονου Αξιωματικού και του 56χρονου ημεδαπού στην υπόθεση και συνελήφθησαν. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
 
ΠΗΓΗ ΤΡΕΛΟ ΚΟΥΝΕΛΙ