Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

(ΠΕΣΥΔΑΠ) ανέλαβε την την πρωτοβουλία να εφοδιάσει τις υπηρεσίες των 16 Δήμων – μελών του με συσκευές αναγνώρισης microchip και να εκπαιδεύσει για την χρήση τους, τους εκπροσώπους των Δήμων, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για τον σκοπό αυτό.


Στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης διαχείρισης του προβλήματος των αδέσποτων ζώων και της καλύτερης εφαρμογής του Νόμου 4039/2012, ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) ανέλαβε την
την πρωτοβουλία να εφοδιάσει τις υπηρεσίες των 16 Δήμων – μελών του με συσκευές αναγνώρισης microchip και να εκπαιδεύσει για την χρήση τους, τους εκπροσώπους των Δήμων, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για τον σκοπό αυτό.
Η δράση αυτή δεν προκάλεσε οποιαδήποτε οικονομική υποχρέωση σε βάρος των μελών του ΠΕΣΥΔΑΠ, καθώς χρηματοδοτήθηκε από ιδίους πόρους του Συνδέσμου και στοχεύει στην στήριξη των Δήμων στην προσπάθειά τους για
την καταστολή της ανεξέλεγκτης εγκατάλειψης δεσποζόμενων ζώων, φαινόμενο που έχει ενταθεί στις μέρες μας, λόγω και της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που αντιμετωπίζουμε.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, με επιστολή του παρακαλεί τους Δημάρχους των Δήμων – μελών του να τοποθετήσουν δοχεία καθαρού νερού (ποτίστρες) σε κομβικά σημεία του Δήμου τους, στα
οποία παρατηρείται συγκέντρωση των αδέσποτων ζώων, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία τους, η οποία επιβαρύνεται εξαιτίας και των έντονων κλιματικών συνθηκών του καλοκαιριού.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Προσοχή! Ο Αποκωδικοποιητής είναι η παγίδα της ψηφιακής τηλεόρασης!

Η παγίδα της ψηφιακής τηλεόρασης!
Η διαφορά του ψηφιακού σήματος από το αναλογικό, ενώ οπτικά δείχνει να είναι μεγάλη, η τεχνική υποστήριξη που χρειάζεται για να μεταδοθεί αυτό, είναι ασήμαντη.
Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
Το σήμα μεταδίδεται από τα ίδια σημεία μετάδοσης που υπήρχαν, στα οποία χρειάστηκε να τοποθετηθεί μόνο μια νέα κεραία. Αυτή η κεραία μεταδίδει κωδικοποιημένο, το ελεύθερο ψηφιακό σήμα που λαμβάνει από τους δορυφόρους.
Αυτό έγινε, για να μπορέσουμε να πάρουμε το ψηφιακό σήμα, με τις ήδη υπάρχουσες τηλεοπτικές κεραίες μας, για να μην χρειαστεί να βάλουμε δορυφορικό “πιάτο”.
Όλα αυτά τα κανάλια δεν είναι συνδρομητικά, είναι ελεύθερα. Μπορούμε λοιπόν να τα λαμβάνουμε κατευθείαν από δορυφόρο με αλλαγή κεραίας. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση δεν θα έπρεπε να πάρουμε αποκωδικοποιητή, αλλά μία δορυφορική κεραία.
Το κόστος είναι σχεδόν το ίδιο για μας και δεν θα χρειαζόταν η DIGEA να ξοδέψει τόσα εκατομμύρια για τις τοποθετήσεις των νέων κεραιών.
Και τώρα το μεγάλο ερώτημα. Γιατί η DIGEA αφού τα κανάλια δεν είναι συνδρομητικά αλλά είναι ελεύθερα, παίρνει το ελεύθερο σήμα και το εκπέμπει κωδικοποιημένο; Η απάντηση είναι, για να γίνει υποχρεωτική η χρήση αποκωδικοποιητή.
Όλο αυτό το έργο της DIGEA φαίνεται εξαιρετικά ηλίθιο, διότι ξόδεψε εκατομμύρια για να τοποθετήσει κεραίες που κωδικοποιούν το σήμα χωρίς να πληρώνεται συνδρομές ή ποσοστά από τους αποκωδικοποιητές.
Όπως καταλαβαίνετε δεν θέλει πολύ “κλι-κλικ”. Ή θα αλλάζαμε κεραία, χωρίς κόστος για την DIGEA ή θα παίρναμε υποχρεωτικά αποκωδικοποιητή, αφού η “έξυπνη” DIGEA χάλασε τόσα εκατομμύρια για να κωδικοποιήσει το σήμα. Αυτό όμως το έκανε για να εγκαταστήσουμε ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ αποκωδικοποιητή.
Όποιος νομίζει ότι αυτό έγινε για τα 30 ή 40 ευρώ είναι πολύ αφελής. Άλλωστε στην Αγγλία όταν έγινε αυτό, επειδή οι Άγγλοι δεν πήγαν να τους αγοράσουν, τους έδωσαν δωρεάν.
Το ίδιο θα γινόταν και δω αν δεν τους παίρναμε. Θα τους χάριζαν.
Όλα έγιναν λοιπόν ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ. Που εκτός από την αποκωδικοποίηση του σήματος, που θα μπορούσε να γίνει με ένα απλό τσιπάκι, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ εξαιρετικά χαμηλών συχνοτήτων.
Παλιότερα υπήρχαν κάποιες ηλεκτρικές συσκευές που εξέπεμπαν συχνότητες υπέρηχων για να διώχνουν κατσαρίδες και ποντίκια από τα σπίτια. Αυτές αποδείχθηκε ότι είχαν βλαβερές συνέπειες και στους ανθρώπους κι ας μην τις άκουγαν. Μια τέτοια συσκευή φαίνεται να είναι από ιδιωτικές μετρήσεις, ο φερόμενος ως “αποκωδικοποιητής” και αυτό αποδεικνύεται εύκολα με μία ηλεκτρονική και ραδιοσυχνομετρική μέτρηση των συχνοτήτων που εκπέμπει. Και μπορεί να γίνει αυτό από ειδική ομάδα τεχνητών του πολυτεχνείου για να αποκτήσει εγκυρότητα.
Πρέπει να ενεργοποιηθούν άμεσα, οι θεσμικοί και επιστημονικοί φορείς της χώρας, για ενημέρωση και προστασία των Ελλήνων.
Η ΠΑΓΙΔΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗΣ.
Σημείωση. Οι εξαιρετικά χαμηλές συχνότητες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τον άνθρωπο. Δεν θέλω να πω περισσότερα, θέλω όμως να δώσω μια συμβουλή προς όλους. ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ τελείως τον αποκωδικοποιητή ή την τηλεόραση που τον έχει ενσωματωμένο, όταν δεν βλέπετε τηλεόραση και ΕΙΔΙΚΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΣΤΕ.
Χωρίς να χάσετε τίποτα, θα έχετε να κερδίσετε πολλά.
ΠΗΓΗ katoxika.nea.blog

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΣΟΝΙΚΟ ΤΣΙΠ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΝ!!!!!!!!

Αυτό είναι το μοναδικό ”αθάνατο ον” στον κόσμο!














Οι ‘Turritopsis nutricula’ μπορεί να είναι τα μόνα     
‘αθάνατα’ πλάσματα του κόσμου. Πρόκειται για ένα
 είδος μέδουσας!!! 

Οι μέδουσες συνήθως πεθαίνουν μετά την αναπαραγωγή τους, 
αλλά η Turritopsis μπορεί να κάνει κάτι μοναδικό. Μετά την ενηλικίωση 
της και την σεξουαλική αναπαραγωγή, μπορεί να επαναφέρει τον 
οργανισμό της στην εφηβική κατάσταση και να ξαναπεράσει το 
στάδιο της ενηλικίωσης και αναπαραγωγής.


Η 4-5 χιλιοστών μέδουσα, τεχνικά γνωστή ως hydrozoan,
 είναι ο μόνος γνωστός οργανισμός στην γη που είναι σε θέση να 
επανέλθει στην εφηβική του κατάσταση.Θεωρητικά πάντα, 
ο κύκλος αυτός μπορεί να επαναληφθεί επ’ αόριστον, καθιστώντας 
την δυνητικά αθάνατη. Την συναντάμε στα ζεστά τροπικά νερά και
 χάρις την ικανότητα τους, της αναστροφής της διαδικασίας γήρανσης, 
είναι πλέον στο επίκεντρο της έρευνας από θαλάσσιους 
βιολόγους και γενετιστές.


ΠΗΓΗ
periergaa.blog

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Aυτός ο λαός ξέρει να δημιουργεί σε συνθήκες φτώχειας. Οταν έχει χρήμα χάνει την μπάλα. ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ-ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ

Νιώθετε διαρκώς κούραση, πόνο στους μυς, πονοκέφαλο, αδυναμία συγκέντρωσης; Mπορεί να έχετε Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης.


Η κόπωση είναι ένα κοινό σε όλους μας αίσθημα, ένα αίσθημα αδυναμίας, εξασθένισης και απουσίας ενεργητικότητας. Σαν κάτι να μην πηγαίνει καλά, σαν οι δυνάμεις να μην φτάνουν για να ανταπεξέλθουμε στο έργο της ημέρας που έχουμε μπροστά μας. Η κόπωση αποτελεί συχνό παράπονο των ασθενών που επισκέπτονται ιατρούς οποιασδήποτε ειδικότητας. Πολλές φορές οι πάσχοντες αποδίδουν αυτήν τη γενική αδυναμία και την κούραση, σε ψυχολογικούς λόγους. 
Από την Βικτωριανή εποχή περιγράφεται ένα σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από ανεξήγητο χρόνιο αίσθημα κόπωσης, τόσο έντονης που καταντά κάθε δραστηριότητα τιτάνιο έργο. Η κόπωση αυτή επιδεινώνεται με την σωματική άσκηση, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που συνοδεύεται από εκνευρισμό, κακή συγκέντρωση και μυικούς πόνους. Τότε, η νοσολογική αυτή οντότητα ονομάζονταν νευρασθένεια. Η σύγχρονη ονομασία της είναι "σύνδρομο χρόνιας κόπωσης".
Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης {Chronic fatigue syndrome (CFS)} είναι μια διαταραχή αγνώστου αιτιολογίας που χαρακτηρίζεται από εξουθενωτική κόπωση συνοδευόμενη από σωματικά, συστηματικά και νευροψυχολογικά συμπτώματα. Το σύνδρομο δεν είναι νέο και πιθανά τα άτομα που στο παρελθόν διαγνώστηκαν ως πάσχοντα από μελαγχολία, νευρασθένεια, σύνδρομο προσπάθειας, χρόνια βρουκέλλωση, επιδημική νευρομυασθένια, μυαλγική εγκεφαλομυελίτιδα, υπογλυκαιμία, χρόνια καντιντίαση, χρόνια μονοπυρήνωση, χρόνια λοίμωξη από το ιό Epstein-Barr και σύνδρομο μεταϊογενούς κόπωσης έπασχαν από το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.
Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι δύο φορές πιο συχνό στις γυναίκες από ότι στους άνδρες, ενώ και η ηλικία των ασθενών γενικά κυμαίνεται από 25-45 ετών, παρόλο που έχουν περιγραφεί περιπτώσεις παιδιών και υπερηλίκων.
Που οφείλεται;
Οι πολλές ονομασίες του συνδρόμου αντικατοπτρίζουν και τις πολλαπλές και αμφιλεγόμενες υποθέσεις σχετικά με την αιτιολογία του. Το σύνδρομο φαίνεται να είναι συχνά μεταλοιμώδες και να σχετίζεται με ήπιες διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος και την καθιστική ζωή στην παιδική ηλικία, αλλά και να συνοδεύεται συνήθως από νευροψυχολογικά συμπτώματα ή και κατάθλιψη.
Παλαιότερα υπήρχαν υποψίες ότι είναι ο ιός του Epstein-Barr που προκαλούσε την ασθένεια. Παράλληλα είχε παρατηρηθεί ότι το σύνδρομο αυτό παρουσιαζόταν μετά από μόλυνση, όπως για παράδειγμα μετά από ηπατίτιδα ή ακόμη μετά από το κοινό κρυολόγημα.
Παρά τις διαπιστώσεις αυτές δεν έχει βρεθεί ακόμη το τι προκαλεί την πάθηση. Οι παράγοντες κινδύνου που συσχετίζονται με το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης είναι το συναισθηματικό στρες, οι ορμονικές διαταραχές, οι αλλεργίες, η έκθεση σε ορισμένες τοξίνες, η υπερβολική λήψη αντιβιοτικών, η λοίμωξη από μύκητες, η ύπαρξη κάποιου εντεροϊού, όπως ο ιός της πολυομυελίτιδας, του έρπη κ.ά.
Οι ασθένειες που συνοδεύονται από χρόνια κούραση είναι πολλές και επηρεάζουν πολλά συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού. Μερικές από αυτές είναι οι εξής:
•Οι διάφορες μορφές αναιμίας ακόμη και οι πολύ συχνές αναιμίες λόγω έλλειψης σιδήρου.
•Οι ενδοκρινολογικές παθήσεις όπως ο υποθυρεοειδισμός, ο διαβήτης, η νόσος του Addison και η ακρομεγαλία.
•Οι καρδιακές παθήσεις, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια.
•Οι διάφορες μορφές αρθρίτιδας, η χρόνια νεανική ρευματοειδής αρθρίτιδα και ο ερυθηματώδης λύκος.
•Οι κακοήθεις νόσοι.
•Οι μολυσματικές ασθένειες, οι ιώσεις, οι βακτηριδιακές λοιμώξεις, το AIDS, η φυματίωση, η μαλάρια, η γρίπη και η λοιμώδης μονοπυρήνωση.
•Η κακή διατροφή, η υπερβολική σωματική εξάσκηση, οι διάφορες μορφές αλλεργίας, οι αϋπνίες, το στρες και η κατάθλιψη.
•Η λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων, όπως είναι τα αντίισταμινικά (που χρησιμοποιούνται εναντίον της αλλεργίας), τα ηρεμιστικά, ορισμένα αναλγητικά, τα αντί-υπερτασικά, τα διουρητικά κ.ά.
Επομένως, επειδή η κούραση είναι ένα σύμπτωμα που υπάρχει σε πολλές ασθένειες, είναι σημαντικό να γίνει μια καλή κλινική και εργαστηριακή διερεύνηση του ασθενούς για να αποκλειστούν όλες οι άλλες γνωστές αιτίες που προκαλούν κούραση.
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
  • Κόπωση που δεν οφείλεται σε σωματική άσκηση και δεν υποχωρεί με τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής.
  • Επίμονος χαμηλός πυρετός
  • Πόνος στους μυς και στις αρθρώσεις
  • Σωματική αδυναμία
  • Αϋπνία ή υπερβολικός ύπνος
  • Πονόλαιμος με φαρυγγίτιδα
  • Πονοκέφαλος που μπορεί να παρουσιάζεται με διαφορετικό τρόπο και τύπο
  • Μεγάλοι λεμφαδένες στο λαιμό ή στις μασχάλες
  • Αδυναμία συγκέντρωσης και μνήμης
  • Συμπτώματα που δεν υποχωρούν για μεγάλο χρονικό διάστημα (έως και 6 μήνες) με αποτέλεσμα της εκδήλωση σωματικής εξάντλησης.
  • Κατάθλιψη

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ
Η χρόνια κόπωση είναι η κούραση που εκδηλώνεται σχεδόν καθημερινά και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα κριτήρια του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης σχετίζονται τόσο με τη διάρκεια των συμπτωμάτων (περισσότερο από έξι μήνες) όσο και με τα ίδια τα συμπτώματα (πονόλαιμος, πονοκέφαλος, πόνος στις αρθρώσεις, πόνος στα άκρα, διόγκωση των λεμφαδένων, διαταραχές ύπνου, έλλειψη συγκέντρωσης και αίσθηση κόπωσης με την παραμικρή άσκηση). Η διάγνωση της πάθησης γίνεται αφού πρώτα αποκλειστούν οργανικές αιτίες όπως χρόνιες φλεγμονώδεις διεργασίες, παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα και των επινεφριδίων και -σπανιότερα- κακοήθειες. 

Για να τεθεί η διάγνωση του συνδρόμου χρονίας κόπωσηςπρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις

  • τα συμπτώματα να διαρκούν πάνω από 6 μήνες
  • να μην είναι αποτέλεσμα ακραίας σωματικής καταπόνησης
  • τα συμπτώματα να μην ανακουφίζονται πολύ με την ξεκούραση
  • να προκαλεί σημαντική μείωση των δραστηριοτήτων του πάσχοντος
  • να υπάρχουν τέσσερα από τα παρακάτω συμπτώματα

  •     υποκειμενικό αίσθημα προβλημάτων στη μνήμη
  •     πονόλαιμος
  •     ευαίσθητοι λεμφαδένες
  •     μυικοί πόνοι
  •     πόνοι στις αρθρώσεις
  •     πονοκέφαλος
  •     απουσία του αισθήματος αναζωογόνησης που νιώθουμε μετά από έναν καλό ύπνο
  •     κακουχία πέραν των 24 ωρών μετά από έντονη σωματική κόπωση

Επιπλέον, όπως είναι λογικό, θα πρέπει να έχει αποκλειστεί η παρουσία κάποιας σωματικής ή ψυχικής πάθησης που θα μπορούσε να εξηγήσει την κόπωση.
Η διάκριση του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης από την κατάθλιψη είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Για πολλούς ειδικούς, το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης δεν είναι παρά μια παραλλαγή της κατάθλιψης. Δεν θα έπρεπε όμως κάποιος καταθλιπτικός να νιώθει θλίψη; Η απάντηση είναι "όχι απαραίτητα". Το συναίσθημα θλίψης δεν αποτελεί παρά ένα από τα συμπτώματα της κατάθλιψης, και μπορεί να υπάρχει κατάθλιψη χωρίς κανένα συναίσθημα λύπης (παλιότερα αυτή η μορφή κατάθλιψης αποκαλούταν "γελαστή κατάθλιψη").
Πέραν από το αρκετά νεφελώδες ακόμα τοπίο περί την σχέση κατάθλιψης- συνδρόμου χρόνιας κόπωσης, το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης αλληλοεπικαλύπτεται σε μεγάλο βαθμό και με αυτό που στην επίσημη ψυχιατρική νοσολογία αποκαλείταιδιαταραχή σωματοποίησης. Η θεωρία είναι απλή: με τον ίδιο τρόπο που τα μαλιά μας μπορεί να ασπρίσουν μέσα σε μια νύχτα αν στενοχωρηθούμε πολύ, το σώμα μας παράγει συχνά σωματικά συμπτώματα, καθόλα πραγματικά και όχι αποκυήματα της φαντασίας μας, που είναι αποτέλεσμα όχι κάποιας σωματικής πάθησης αλλά μιας ψυχολογικής δυσφορίας που δεν μπορεί να εκφραστεί με άλλο τρόπο. Με κάποιο τρόπο, το σώμα μας μας εκδικείται για όλα εκείνα τα συμαισθήματα που κρύβουμε κάτω από το χαλί χωρίς να τα επεξεργαστούμε.
Υπάρχει περίπτωση το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης να μην έχει ψυχολογικά αίτια; Πολλές μελέτες την τελευταία εικοσιπενταετία προσπάθησαν να συνδέσουν το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης με οξεία ή εμμένουσα λοίμωξη από τον ιό Epstein Barr (EBV), τον κυτταρομεγαλοϊό, τον ερπητοϊό τύπου 6 (HHV-6), τους ρετροϊούς, τους εντεροϊούς, (αλλά και την Candida albicans, το Mycoplasma spp., την Coxiella burnetii και τα Chlamydia pneumoniae), χωρίς να καταφέρουν να αποδείξουν την άμεση ιογενή παθογένεση του συνδρόμου αν και υψηλοί τίτλοι αντισωμάτων προς αρκετούς ιούς έχουν ανιχνευτεί σε πολλούς ασθενείς.
Πολλές διαταραχές του ανοσοποποητικού συστήματος, αβέβαιης λειτουργικής σημασίας, όπως ήπιες αυξήσεις των αντιπυρηνικών αντισωμάτων, μειώσεις των υποομάδων των ανοσοσφαιρινών, ανεπάρκεια του λεμφοκυτταρικού πολλαπλασιασμού λόγω μιτογόνων, διαταραχές στην παραγωγή κυτταροκινών αλλά και στις ποσοστιαίες αναλογίες των λεμφοκυτταρικών υποπληθυσμών έχουν αναφερθεί σε πάσχοντες από σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, αλλά δεν μπορούν ούτε αυτές να συσχετιστούν με το σύνδρομο, αφού δεν ανιχνεύονται σε όλους τους ασθενείς και δεν σχετίζονται με την βαρύτητα της νόσου.
Διαταραχές του υποθαλαμικού- υποφυσιακού- επινεφριδιακού άξονα έχουν εντοπιστεί σε διάφορες ελεγχόμενες μελέτες, με κάποια στοιχεία για ομαλοποίηση μετά την υποχώρηση της κόπωσης. Αυτές οι νευροενδοκρινικές ανωμαλίες θα μπορούσαν να συμβάλουν στην μειωμένη ενέργεια και καταθλιπτική διάθεση των ασθενών
Ήπια έως μέτρια κατάθλιψη είναι παρούσα στο μισό έως τα δύο τρίτα των ασθενών. Στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι αντιδραστική, αλλά ο επιπολασμός της είναι μεγαλύτερος από αυτόν που εμφανίζεται σε άλλες χρόνιες ασθένειες και ως εκ τούτου ορισμένοι προτείνουν ότι το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι ουσιαστικά μία ψυχιατρική διαταραχή και ότι οι διάφορες νευροενδοκρινικές και ανοσολογικές διαταραχές εμφανίζονται δευτεροπαθώς.
Υπάρχει θεραπεία;
Δεν υπάρχει κάποια εξειδικευμένη θεραπεία για το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης. Αρχικά συνιστάται ανάπαυση και διακοπή των δραστηριοτήτων εκείνων που επιβαρύνουν τον οργανισμό με παράλληλη λήψη μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων ή ασπιρίνης. Σε περίπτωση που τα συμπτώματα περιλαμβάνουν αϋπνία και μυϊκούς πόνους, χορηγούνται αναστολείς της μονοαμινοξειδάσης, φλουοξετίνη  και τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά, καθώς επίσης ενέσεις γ-σφαιρίνης. Αποτελεσματικοί επίσης για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι οι αναστολείς H2 της ισταμίνης, όπως είναι η σιμετιδίνη και η ρανιτιδίνη. Σε όλες τις περιπτώσεις χρόνιας κόπωσης συνιστάται η δοκιμαστική χορήγηση πλήρους σχήματος αντικαταθλιπτικής αγωγής για 1 - 2 μήνες, με το σκεπτικό ότι, αν τα συμπτώματα είναι ψυχογενή, θα βελτιωθούν με τα αντικαταθλιπτικά. Η αγωγή αυτή, ιδίως αν συνδυαστεί με ψυχοθεραπεία, πολύ συχνά οδηγεί σε αποδρομή των συμπτωμάτων. Σε διαφορετική περίπτωση, τα θεραπευτικά περιθώρια είναι στενά.
Πολλοί ασθενείς του Σ.Χ.Κ. αντιμετωπίζουν ψυχολογικές διαταραχές, όπως κατάθλιψη, οι οποίες σημειώνουν βελτίωση μετά από θεραπευτική αγωγή.

Ασθενείς του Σ.Χ.Κ. οφείλουν να διατηρούν δραστήρια κοινωνική ζωή και να ενθαρρύνονται για κάτι τέτοιο. 
Επίσης σημαντικό ρόλο στην θεραπευτική του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης παίζει η σωματική άσκηση.  Ακόμη και η ήπια φυσική άσκηση τους ωφελεί. Για τους εντελώς αγύμναστους καλό θα ήταν να ξεκινούν με διατάσεις και ολιγόλεπτη αεροβική άσκηση, τόση ώστε να μην νιώθουν εξαντλημένοι την επόμενη ημέρα. Με την πάροδο του χρόνου, η φυσική κατάσταση βελτιώνεται σταθερά και η ανοχή στην κόπωση αυξάνει.
Εναλλακτικές θεραπείες όπως ο βελονισμός,  το μασάζ και το τάι τσι έχουν αποδειχθεί ωφέλιμες σε αρκετούς ασθενείς με σύνδρομο χρόνιας κόπωσης. Αποτελεσματικά αποδεικνύονται τα μανιτάρια Shiitake, η γλυκόρριζα, ο αστράγαλος, το σιβηριανό και ασιάτικο τζίνσενγκ, η λάππα και το silymarin που αποτελεί συστατικό του γαϊδουράγκαθου.
Τέλος είναι πολύ σημαντικό να ακολουθηθεί ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής. Αποφύγετε την καφεΐνη, τον ντεκαφεϊνέ καφέ, το αλκοόλ, το αλάτι, τη ραφιναρισμένη ζάχαρη, τα τηγανιτά, τα λίπη και το άσπρο αλεύρι και εντάξτε στη διατροφή σας τα φασόλια, το ρύζι, το ψάρι, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα φρούτα και τα λαχανικά, καθώς επίσης τα φύκια, τα μανιτάρια Shiitake, τη γλυκόριζα και το σκόρδο. Μπορείτε, επίσης, να λάβετε συμπληρώματα συνενζύμου Q10 και βιταμίνης Β12, μαγνήσιο, λεκιθίνη αυγού, βιταμίνη C, Β5 και Β6, Β-καροτίνη, ψευδάργυρο, σελήνιο, χρώμιο και μαγγάνιο.
  • πηγη:EπιμέλειαΒικτωρία Πολύζουσυμβουλευτικήψυχοθεραπεύτρια

ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ Η ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΟΡΟ;

Το Πρόσφορο είναι το ψωμί που προσφέρουμε στον Ναό, για να τελεσθεί η Θεία Ευχαριστία.

15
Μαζί με το κρασί, ως Τίμια Δώρα (άρτος και οίνος), προτού μεταφερθούν με τη Μεγάλη Είσοδο στην Αγία Τράπεζα, τοποθετούνται στην Πρόθεση (προ + τίθημι = προθέτω), όπου με την τελετή της Προσκομιδής θα προετοιμασθούν για τη Θεία Λειτουργία.

Στην Προσκομιδή τμήματα του Προσφόρου θα τοποθετηθούν τελετουργικά στο Δισκάριο και λίγο κρασί στο Άγιο Ποτήριο.

Το στρογγυλό σχέδιο του Προσφόρου συμβολίζει την κοιλιά της Παρθένου Μαρίας, απ' όπου προήλθε (γεννήθηκε) ο μονογενής Υιος της. Πάνω στο Πρόσφορο υπάρχει ανάγλυφο σχέδιο, που σχηματίζεται από σφραγίδα. Από το κέντρο του Προσφόρου βγαίνει ο Αμνός, δηλ. το κεντρικό τετράγωνο του σχεδίου με τα γράμματα: ΙΣ ΧΣ ΝΙ ΚΑ (Ιησούς Χριστός νικά).

Τα γράμματα αυτά πρέπει να είναι ευδιάκριτα και να φαίνονται καθαρά. Λέγεται Αμνός (αρνάκι), γιατί ο προφήτης Ησαϊας προφήτευσε ότι ο Μεσσίας σαν ένα άκακο αρνάκι θα οδηγηθεί στη θυσία. Ο Ιωάννης ο Πρόδρομος επιβεβαίωσε αυτή την προφητεία, όταν έδειξε στους μαθητές του τον Μεσσία και είπε: "Να ο αμνός του Θεού" (Ιωάν.1α', 29). Επίσης ο Απόστολος Πέτρος στην Α Επιστολή (1α, 18-19) γράφει:"Ελυτρώθητε εκ της ματαίας υμών αναστροφής... τιμίω αίματι ως αμνού αμώμου και ασπίλου Χριστού".

Το σχέδιο του Προσφόρου περιέχει επίσης τη μερίδα της Παναγίας με τα γράμματα Μ και Θ, δηλ. Μήτηρ Θεού. Η τριγωνική μερίδα της Παναγίας τοποθετείται δεξιά του Αμνού στο Δισκάριο με τα λόγια: 'Εις τιμήν και μνήμην της υπερευλογημένης, ενδόξου Δεσποίνης ημών Θεοτόκου, και αειπαρθένου Μαρίας, ης ταις πρεσβείαις πρόσδεξαι, Κύριε, την Θυσίαν ταύτην εις το υπερουράνιόν σου Θυσιαστήριον. (Συνεχίζει με τον 10ο στίχο του 44ου ψαλμού) Παρέστη η Βασίλισσα εκ δεξιών σου, εν ιματισμώ διαχρύσω περιβεβλημένη, πεποικιλμένη'.

(Δηλαδή: Προσφέρουμε τη μερίδα αυτή προς τιμή και μνήμη της υπερευλογημένης ένδοξης Κυρίας μας Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας, με τις πρεσβείες της οποίας δέξου, Κύριε, τη Θυσία αυτή στο υπερουράνιό σου Θυσιαστήριο. Τιμητικά στάθηκε η Βασίλισσα στα δεξιά σου με ιματισμό χρυσό ντυμένη, στολισμένη). Η Παναγία στη Βασιλεία του Θεού έχει το πρωτείο τιμής.

Από τα εννέα τριγωνάκια, που βρίσκονται στο δεξί μέρος του προσφόρου, εξάγονται οι μερίδες των αγγέλων και όλων των αγίων και τοποθετούνται αριστερά του Αμνού. Οι άγιοι που μνημονεύονται είναι οι Προφήτες, οι Απόστολοι, οι Ιεράρχες, οι Μάρτυρες, οι Όσιοι, οι Ανάργυροι, οι Θεοπάτορες μαζί με τον άγιο της ημέρας και τελευταίος ο Πατέρας της Εκκλησίας που συνέγραψε την τελούμενη Θεία Λειτουργία.

Οι Άγιοι, επειδή δεν έχει γίνει η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου και δεν έχουν εισέλθει ακόμα στον Παράδεισο, ωφελούνται κι αυτοί από τη μνημόνευση στις Θείες Λειτουργίες. Εξάλλου και στον Παράδεισο θα προχωρούν από 'δόξης εις δόξαν', δηλ. θα βελτιώνεται η κατάστασή τους και θα απολαμβάνουν σταδιακά μεγαλύτερες θείες ευλογίες.

Επίσης, κατά τον Καβάσιλα προσφέρεται η αναίμακτη θυσία ως ευχαριστία στον Θεό, που μας έδωσε τους αγίους. Αυτοί αποτελούν τα πρότυπα όλων των χριστιανών, αυτοί τους καθοδηγούν και μεσιτεύουν γι' αυτούς με τις προσευχές τους. Από άλλα τμήματα του Προσφόρου εξάγονται οι μερίδες υπέρ των ζώντων και των κεκοιμημένων, οι οποίοι ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Αυτές τοποθετούνται εμπρός από τον Αμνό και, όταν πριν τη Θεία Κοινωνία κατά τη συστολή (ένωση) Σώματος και Αίματος ο Λειτουργός τις ρίχνει στο Δισκοπότηρο, λέει συγχρόνως τα ακόλουθα αξιοπρόσεκτα λόγια:"Απόπλυνον, Κύριε,τα αμαρτήματα των ενθάδε μνημονευθέντων δούλων σου τω Αίματί σου τω Αγίω· πρεσβείαις της Θεοτόκου και πάντων σου των αγίων. Αμήν". (Δηλαδή: Σβήσε εντελώς, Κύριε, τις αμαρτίες όσων εδώ μνημονεύθηκαν δούλων Σου με το Αίμα Σου το Άγιο· με τις πρεσβείες της Θεοτόκου και όλων Σου των αγίων. Αμήν).

Στήν αρχή της Προσκομιδής ο Ιερουργός υψώνει (σηκώνει ψηλά) το Πρόσφορο μέχρι το μέτωπο και μ αυτή την κίνηση συμβολίζει την ύψωση του Χριστού στον Σταυρό, όπου έχυσε το τίμιο Αίμα Του για τη σωτηρία των ανθρώπων.
alt
πηγη:

 Agioritikovima.gr

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων


paratasi-ypovolis-forologikon-diloseon-1-315x236 (1)

Παρατείνεται ο χρόνος υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων για τις συναλλαγές του ημερολογιακού έτους 2012, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ.Μαυραγάνη....

Ειδικότερα, «αποφασίζεται να παραταθεί η προθεσμία, που ξεκινά την 25η Ιουνίου 2013, για την υποβολή των καταστάσεων του Κ.Β.Σ. (π.δ. 186/1992 – ΦΕΚ 84Α” ) για τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το ημερολογιακό έτος 2012″, ως ακολούθως:


Μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2013 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει σε 1,2,3.


Μέχρι την 3η Οκτωβρίου 2013 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει σε 4,5,6.


Μέχρι την 7η Οκτωβρίου 2013 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει σε 7,8,9.


Μέχρι την 10η Οκτωβρίου 2013 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει σε 0.


Ολόκληρο το σχετικό δελτίο τύπου:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Tηλ.: 210-3332553/4
Fax: 210-3332559
e-mail: press@minfin.gr
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013
Δελτίο Τύπου

Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, για παράταση χρόνου υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων 2012
Παρατείνεται ο χρόνος υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων για τις συναλλαγές του ημερολογιακού έτους 2012, σύμφωνα με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη.
Ειδικότερα, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη διευκόλυνσης των φορολογουμένων για την υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων φορολογικών υποχρεώσεων κατά την παρούσα χρονική περίοδο, αποφασίζεται να παραταθεί η προθεσμία, που ξεκινά την 25η Ιουνίου 2013, για την υποβολή των καταστάσεων του Κ.Β.Σ. (π.δ. 186/1992 – ΦΕΚ 84Α” ) για τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το ημερολογιακό έτος 2012, ως ακολούθως:
Μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2013 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει σε 1,2,3.
Μέχρι την 3η Οκτωβρίου 2013 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει σε 4,5,6.
Μέχρι την 7η Οκτωβρίου 2013 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει σε 7,8,9.
Μέχρι την 10η Οκτωβρίου 2013 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει σε 0.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού!!! ΕΜΕΙΣ;;; ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΑΣ;;;;



  Ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα εσωτερικής αγοράς Μισέλ Μπαρνιέ ξεκαθάρισε ότι η ιδιωτικοποίηση του πόσιμου νερού «δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις της ΕΕ, δεν υπήρξε ποτέ πραγματικότητα», μετά την μεγάλη κινητοποίηση της πανευρωπαϊκής καμπάνιας «Right2 water» που συγκέντρωσε 1,4 εκατ. υπογραφές.
  Τα δημοσιεύματα περί ιδιωτικοποίησης του νερού έχουν προκαλέσει την κατακραυγή στη Γερμανία, αλλά και σε όλη την Ευρώπη.
  Στην Ελλάδα το «Right2 water» προωθεί το συντονιστικό «SOSτε το νερό» με στόχο -όπως λένε οι υπεύθυνοι της καμπάνιας- να μην δημιουργηθεί μια ενιαία αγορά αγαθών και υπηρεσιών, κάτι που σχεδιάζει η ΕΕ.
  Συγκεκριμένα η οργάνωση του «Right2 water» (Δικαίωμα στο νερό) αναφέρει πως «τη στιγμή που η κυβέρνηση ξεπουλάει το νερό της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας σε ιδιώτες, τη στιγμή που μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις ανακτούν από τις εταιρείες τη διαχείρηση του νερού και της αποχέτευσης...τη στιγμή που έρευνες δείχνουν ότι η ιδιωτικοποίηση του νερού σημαίνει ακρίβεια, υπερκέρδη εταιρειών, μονοπώλιο, κακή ποιότητα νερού και υπηρεσιών, στην Ελλάδα η κυβέρνηση ανακαλύπτει ότι η λάθος συνταγή είναι η σωστή και συνεχίζει να εφαρμόζει την πολιτική του απόλυτου ξεπουλήματος».
Την ίδια στιγμή η «Κίνηση 136», η οποία είναι μία πρωτοβουλία πολιτών που εναντιώνεται στην ιδιωτικοποίηση της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Θεσσαλονίκης, αν και το ΤΑΙΔΕΠ την απέκλεισε από τον διαγωνισμό για την ιδωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, δεν καταθέτει τα όπλα, όπως λένε εκπρόσωποί της. Αντίθετα καταθέτει ενστάσεις και τα μέλη της είναι αποφασισμένα να μην αφήσουν να περάσει η ιδιωτικοποίηση. Στο πλευρό τους έχουν και τους 14 δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, που ομόφωνα έχουν ταχθεί υπέρ της διενέργιεας δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.
  «Οι υπηρεσίες παροχής ύδρευσης είναι απαραίτητες για τη ζωή και το νερό είναι ένας περιορισμένος φυσικό πόρος», αναφέρουν οι υπεύθυνοι της πανευρωπαϊκής καμπάνιας, ενώ προσθέτουν πως «το νερό δεν είναι εμπόρευμα, αλλά δημόσιο αγαθό που πρέπει να διαφυλαχθεί, να μην ανοίξει για τον ανταγωνισμό».
  Οι οργανώσεις και ενώσεις που ξεκίνησαν την καμπάνια επισημαίνουν ότι όλοι οι πολίτες της ΕΕ πρέπει να έχουν εγγυημένη παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, ενώ προσθέτουν πως εξακολουθούν να υπάρχουν περίπου δύο εκατ. άνθρωποι που δεν έχουν τις κατάλληλες παροχές.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί... Ενημερώστε ΚΑΙ Τιμωρήστε τους.....



ΜΕ 300 ΕΥΡΩ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΑΛΛΑ... ΛΗΣΤΕΙΑ!
πηγη:
john georgiu

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΟΚ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ 17Η ΙΟΥΝΙΟΥ! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!

Γέννησε στα 51 της η μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου


Η Τζίνα Τσαλικιάν έφερε, πριν λίγες μέρες, στον κόσμο τον δεύτερο γιο της. Στα 51 της, η μητέρα του αδικοχαμένου 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου μπορεί πλέον να χαμογελάσει ξανά. Μετά τον τραγικό θάνατο του γιου της και τις δύσκολες στιγμές που πέρασε γυρνά σελίδα στη ζωή της.

Δίπλα της είναι ο σύντροφός της και πατέρας του παιδιού της Ανδρέας Κωνσταντίνου τον οποίο γνωρίσαμε ως εκπρόσωπο της οικογένειας στην υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξη. Μεταξύ τους αναπτύχθηκε ισχυρό δέσιμο και σταδιακά έγινε σχέση.


Μέχρι σήμερα είχαν καταφέρει να κρατήσουν αυτό το δεσμό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και το γνώριζαν μόνο λίγοι καλοί τους φίλοι και συγγενείς. Αυτοί ήταν κι εκείνοι που βρέθηκαν πριν τρεις βδομάδες, όπως ακόυσαμε στην εκπομπή Μίλα, στο μαιευτήριο για να τους συγχαρούν για τον ερχομό του γιου τους.


Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Τατιάνα ο γυναικολόγος της, Μ. Μαστρομηνάς μίλησε για την συμβολή της επιστήμης στην εγκυμοσύνη της κα Τσαλικιάν.


"Ήταν και ήμασταν όλοι πάρα πολύ τυχεροί να συμβεί αυτό το χαρμόσυνο γεγονός και μάλιστα να είναι και αγόρι", αναφέρει χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως η εγκυμοσύνη προέκυψε μετά από προσπάθεια τριών χρόνων. Η μητέρα του Αλέξη με πολύ επιμονή και υπομονή, έχοντας μία σχετικά εύκολη εγκυμοσύνη, πήρε αυτό που της όφειλε η ζωή, 
πηγη:Από Tlife.gr |

20 πράγματα που μπορείτε να μάθετε από το κατοικίδιό σας!




Επιμέλεια: Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, βιολόγος,medlabnews.gr
Έχουμε ξαναμιλήσει για τα οφέλη που έχει η συμβίωση με τα ζώα για την ψυχολογία και τη διάθεσή μας. Μπορούμε όμως να επωφεληθούμε ακόμα περισσότερο αντιγράφοντας τις συνήθειες των αγαπημένων μας τετράποδων φίλων και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας! Δείτε 20 πράγματα που μπορείτε να μάθετε από το κατοικίδιό σας!


1.Μην κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα
Όταν οι σκύλοι έχουν να κάνουν κάποια δουλειά της δίνουν την αμέριστη προσοχή τους. Φαίνεται ότι και οι άνθρωποι θα έπρεπε να κάνουν το ίδιο. Ερευνητές τουStanford υποστηρίζουν ότι η προσοχή και η μνήμη χωλαίνουν σε εκείνους που προσπαθούν να αποδώσουν γρήγορα στην εργασία τους κάνοντας πολλά πράγματα ταυτόχρονα, σε σύγκριση με εκείνους που επικεντρώνονται σε ένα πράγμα κάθε φορά. Άλλες έρευνες δείχνουν ότι η υπάλληλοι τελικά χάνουν χρόνο όταν ασχολούνται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα.
2.Πάρτε έναν υπνάκο
Ποτέ δε θα δείτε το κατοικίδιό σας να βγάζει όλη τη μέρα από το πρωί μέχρι το σούρουπο χωρίς να κλείσει στιγμή τα μάτια του. Υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι και οι άνθρωποι μπορούν να επωφεληθούν έναν. μισάωρο μεσημεριανό υπνάκο. Μία έρευνα που συμπερίλαβε 24,000 ανθρώπους έδειξε ότι εκείνοι που παίρνουν τακτικά ένα μεσημεριανό υπνάκο έχουν κατά 37% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακές παθήσεις. Η σύντομη σιέστα επίσης ενισχύει την ετοιμότητα και την εργασιακή απόδοση.
3.Περπατήστε καθημερινά
Είτε έχεις τέσσερα πόδια ή δύο, το περπάτημα είναι ο ασφαλέστερος και ευκολότερος τρόπος για να κάψεις θερμίδες και να διατηρήσεις μία υγιή καρδιά. Ο τακτικός περίπατος επίσης θα σας βοηθήσει:

·            Να καταπολεμήσετε την κατάθλιψη
·            Να χάσετε βάρος
·            Να μειώσετε τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη Τύπου ΙΙ
·            Να διατηρήσετε γερά τα κόκκαλά σας
·            Να μειώσετε τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού και του παχέως εντέρου
·            Να διατηρήσετε το μυαλό σας σε εγρήγορση


4.Καλλιεργείστε τις φιλίες σας
Οι άνθρωποι είναι κοινωνικά όντα και οι φιλίες έχουν  μετρήσιμα οφέλη στην υγεία. Ερευνητές στην Αυστραλία ακολούθησαν 1,500 ηλικιωμένους ανθρώπους για 10 χρόνια. Εκείνοι που είχαν περισσότερους φίλους είχαν κατά 22% μικρότερο ποσοστό θνησιμότητας.

5.Ζήστε την στιγμή


Το να ζεις κάθε στιγμή είναι ίσως το πιο σημαντικό μάθημα που μπορούμε να πάρουμε από τα κατοικίδιά μας. Σε μία έρευνα που ονομάζεται «Ένα Περιπλανόμενο Μυαλό Είναι Ένα Δυστυχισμένο Μυαλό» οι ψυχολόγοι του Harvard συμπέραναν ότι οι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι όταν εκτελούν δραστηριότητες που κρατούν το μυαλό εστιασμένο, όπως το σεξ και η άσκηση. Ο σχεδιασμός, η αναπόληση ή οι σκέψεις για οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που κάνουμε τη δεδομένη στιγμή μπορούν να υπονομεύσουν την ευτυχία.



6.Μην κρατάτε κακίες
Ένα μέρος του να ζεις τη στιγμή είναι να εφαρμόζεις τη γνωστή παροιμία «περασμένα – ξεχασμένα». Το να αφήνουμε πίσω τα παλιά μίση μπορεί στη κυριολεξία να μας βοηθήσει να αναπνέουμε καλύτερα. Ο χρόνιος θυμός έχει συνδεθεί με μειωμένη πνευμονική λειτουργία ενώ η συγχώρεση βελτιώνει την πίεση του αίματος και μειώνει το άγχος. Οι άνθρωποι που συγχωρούν επίσης τείνουν να έχουν αυξημένη αυτοπεποίθηση.

7.Κουνήστε την ουρά σας!
Εντάξει, λογικά δεν έχετε ουρά. Αλλά μπορείτε να χαμογελάσετε και να αισθανθείτε ευγνώμονες για απλά πράγματα. Οι ερευνητές έχουν βρει μία ισχυρή σύνδεση ανάμεσα στην ευγνωμοσύνη και στη γενική ευεξία. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, οι άνθρωποι που διατηρούσαν ημερολόγια ευγνωμοσύνης για τη ζωή τους είχαν καλύτερη συμπεριφορά, ασκούνταν περισσότερο και είχαν λιγότερες ενοχλήσεις όσον αφορά τη φυσική τους κατάσταση. Τι και αν όλα γύρω μας φαίνεται να πάνε στραβά, ειδικά τις δύσκολες αυτές μέρες, σίγουρα υπάρχει κάτι, έστω και μικρό για το οποίο μπορούμε να είμαστε ευγνώμονες.

8.Διατηρήστε την περιέργειά σας
Σύμφωνα με τη δημοφιλή παροιμία «η περιέργεια σκότωσε τη γάτα». Ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να ισχύει για τους ανθρώπους. Ερευνητές βρήκαν ότι οι πιο περίεργοι άνθρωποι τείνουν να αναγνωρίζουν περισσότερο το νόημα της ζωής. Άλλες έρευνες συνδέουν την περιέργεια με τη ψυχολογική ευεξία και την επέκταση των γνώσεων και των ικανοτήτων.

9.Βγάλτε το παιδί που κρύβετε μέσα σας
Το να κάνουμε χαζομαρίτσες που και που μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Καρδιολόγοι στο Πανεπιστήμιο του Ιατρικού Κέντρου του Maryland έδειξαν μία ισχυρή αίσθηση του χιούμορ σε ανθρώπους με υγιή καρδιά σε σχέση με εκείνους που υπέφεραν από καρδιακά προβλήματα. Συμπεραίνουν ότι «το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο» κυρίως όσον αφορά την υγεία της καρδιάς.

10.Απολαύστε ένα καλό μασάζ
Η δύναμη του αγγίγματος είναι πραγματικά ισχυρή. Έρευνες δείχνουν ότι το μασάζ μπορεί να εξομαλύνει  τους πόνους, να βοηθήσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να διευκολύνει τον χειρισμό χρόνιων παθήσεων όπως το άσθμα και ο διαβήτης. Το άγγιγμα από ένα αγαπημένο πρόσωπο μπορεί να είναι ακόμα πιο ισχυρό. Έρευνα έδειξε ότι παντρεμένες γυναίκες αντιμετώπισαν πιο αποτελεσματικά την αγωνία που πραγματοποιήθηκε από την απειλή ενός ηλεκτροσόκ όταν ο σύζυγός τους κρατούσε τα χέρια τους.

11.Πίνετε νερό όταν διψάτε
Οι σκύλοι δε χρειάζεται να πίνουν αθλητικά ποτά όταν παίζουν έντονα – το ίδιο και οι άνθρωποι. Κατά τη διάρκεια μία τυπικής άσκησης το να πίνουμε νερό είναι ο καλύτερος τρόπος να παραμένουμε ενυδατωμένοι. Το νερό προσφέρει στο μυς και στους ιστούς κρίσιμα υγρά χωρίς να επιβαρύνει με θερμίδες. Σιγουρευτείτε ότι πίνετε περισσότερο νερό τις ζεστές μέρες ή όταν ιδρώνετε πολύ.


12.Τρώτε ψάρι
Οι περισσότερες γάτες θα αντάλλαζαν ευχαρίστως την ξηρά τροφή με μία κονσέρβα τόννο. Eμείς μπορούμε να επιλέξουμε να προσθέσουμε το ψάρι στη διατροφή μας. Ο σολωμός, ο τόννος, η πέστροφα και τα υπόλοιπα λιπαρά ψάρια είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων και αρθρίτιδας. Επιπλέον, ερευνητές βρήκαν ότι οι άνθρωποι που τρώνε μία φορά την εβδομάδα ψάρι έχουν κατά 60% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουνAlzheimer!
13.Αν αγαπάτε κάποιον δείξτε το!
Οι σκύλοι δεν «το παίζουν δύσκολοι» - όταν σε αγαπάνε σου το δείχνουν με όλα τους τα εκφραστικά μέσα. Αυτή είναι μία καλή προσέγγιση και για τους ανθρώπους ώστε να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους. Έρευνα έδειξε ότι οι μικρές χειρονομίες έκφρασης αγάπης μπορούν να έχουν ισχυρό αντίκτυπο στο να αισθανθεί ένα ζευγάρι σύνδεση και ικανοποίηση.

14.Βάλτε το παιχνίδι στη ζωή σας
Τα παιχνίδι δεν είναι κατάλληλο μόνο για τα παιδιά και τα γατάκια. Στο βιβλίο του «Play» ο γιατρός Stuart Brownγράφει ότι το παιχνίδι είναι μία βασική ανθρώπινη ανάγκη, όπως ο ύπνος και το φαγητό. Το παιχνίδι ενισχύει την ευφυΐα, τη δημιουργικότητα, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και τις κοινωνικές δεξιότητες. Έτσι, αντιγράψτε το κατοικίδιό σας και αφιερωθείτε σε μία δραστηριότητα που δεν έχει κανένα άλλο σκοπό από τη διασκέδασή σας!




Ένας περίπατος στο δάσος μπορεί να αποτελεί για έναν σκύλο την απόλυτη ευτυχία  αλλά έχει σημαντικά οφέλη και για το ανθρώπινο πνεύμα και τη υγεία. Οι εξωτερικές δραστηριότητες ενισχύουν τη φυσική κατάσταση, αυξάνουν τα επίπεδα της Βιταμίνης D και μειώνουν το στρες. Όσον αφορά τα παιδιά το παιχνίδι της φύση έχει συνδεθεί με καλύτερη όραση, μειωμένα συμπτώματαADHD (Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας) και καλύτερες σχολικές επιδόσεις.
16.Βρείτε χρόνο να ασχοληθείτε με την εμφάνισή σας
Πέρα από τα προφανή οφέλη του μπάνιου και του βουρτσίσματος των δοντιών, η προσωπική υγιεινή έχει θετικά οφέλη και για τη ζωή μας. Η καλή προσωπική υγιεινή είναι ζωτικής σημασίας για την αυτοπεποίθησή μας. Μία τακτοποιημένη εμφάνιση μπορεί επίσης να σας  βοηθήσει να βρείτε και να διατηρήσετε την εργασίας σας.

17.Δώστε σημασία στη γλώσσα του σώματος
Οι σκύλοι έχουν εξαιρετικές ικανότητες στο να διαβάζουν τις προθέσεις ενός άλλου ζώου από τη γλώσσα του σώματος. Οι άνθρωποι ωστόσο υστερούν σε αυτό. Ενώ οι περισσότεροι από εμάς αποκαλύπτουμε τα συναισθήματά μας μέσω της στάσης μας, των λεκτικών μοτίβων και της οπτικής επαφής, οι άλλοι συνήθως δεν είναι εύκολο να διαβάσουν αυτά τα σήματα. Οι άνθρωποι μαθαίνουν να αποκωδικοποιούν τη γλώσσα του σώματος καλύτερα όσο μεγαλώνουν.

18.Τεντωθείτε συχνά
Το συχνό τέντωμα μας κρατά εύκαμπτους αλλά τα οφέλη του δε σταματούν εδώ. Σε μία μελέτη 10 ημερών, εθελοντές που δεν εκτέλεσαν καμία άλλη μορφή φυσικής άσκησης παρά μόνο συχνό τέντωμα έδειξαν εντυπωσιακές αλλαγές στη φυσική τους κατάσταση. Εκτός από τη βελτίωση της ευλυγισίας, αυξήθηκε η μυϊκή τους δύναμη και η αντοχή τους. Αν και η μελέτη ήταν μικρής διάρκειας, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το τέντωμα είναι μία καλή εναλλακτική για ανθρώπους που λόγω καταστάσεων δεν μπορούν να ασκηθούν με παραδοσιακούς τρόπους.

19.Ψάξτε για σκιά
Όταν είστε στο πάρκο και το σκυλάκι σας είναι έτοιμο για διάλλειμα από το παιχνίδι πιθανότατα θα ψάξει για ένα σκιερό σημείο για να ξεκουραστεί. Οι δερματολόγοι συμβουλεύουν και εμάς να ακολουθούμε την ίδια τακτική, και κυρίως τις μεσημεριανές ώρες έντονης ηλιοφάνειας.  Στο διάστημα 10 με 4 η βλαβερή UV ακτινοβολία είναι εντονότερη, κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι. Επίσης όλο το χρόνο είναι σημαντικό να εφαρμόζουμε αντηλιακό στις εκτεθειμένες στον ήλιο περιοχές του σώματος.
20.Διατηρήστε ένα πρόγραμμα
Τα κατοικίδια αγαπούν τη σταθερότητα μίας ρουτίνας – δεν μπορούν να ξεχωρίσουν μία Κυριακή από μία Δευτέρα. Το ίδιο ισχύει και για το ανθρώπινο βιολογικό ρολόι. Οι άνθρωποι κοιμούνται καλύτερα όταν ξαπλώνουν και σηκώνονται από το κρεβάτι την ίδια ώρα, ακόμα και τα σαββατοκύριακα. Η διατήρηση ενός σταθερού προγράμματος όσον αφορά το μπάνιο, το ντύσιμο και το φαγητό μπορεί επίσης να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου
.