Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

«Ησυχο – ήσυχο το ποταμάκι/ αργοκυλάει το γαλάζιο το νεράκι/ και τραγουδάει την αγάπη τη χρυσή/ μιας κι ήρθες αγαπούλα μου εσύ».

Τι συμβαίνει μέσα σε ένα αβγό!

Το στύψιμο μιας βρεγμένης πετσέτας στο Διάστημα ...........!! Τι θα συμβεί αν στύψετε μια βρεγμένη πετσέτα στο διάστημα; Το νερό δεν θα πρέπει να πέσει προς το πάτωμα, διότι δεν έχουμε βαρύτητα, την στιγμή που βρισκόμαστε σε τροχιά γύρω από τη Γη. Αλλά τι θα γίνει με το νερό; Θα πεταχθεί έξω από την πετσέτα; ή τι άλλο μπορεί να γίνει; Η απάντηση μπορεί να σας εκπλήξει ...

Eνας ...διαφορετικός κόσμος...απολαύστε τον !!

Μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης του ΠΕΣΥΔΑΠ: «Περπατάμε στο Όρος Αιγάλεω»

Μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης του ΠΕΣΥΔΑΠ:  «Περπατάμε στο Όρος Αιγάλεω»

Με συμμέτοχη περισσότερων από 350 πεζοπόρων κάθε ηλικίας, πραγματοποιήθηκε ο κυριακάτικος περίπατος στο Όρος Αιγάλεω, που διοργανώθηκε από τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) σε συνεργασία με τους Δήμους Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κορυδαλλού και Αγίας Βαρβάρας, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πειραιά, την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και τους Συλλόγους «Χοροωδή», «Πρωτοβουλία Πολιτών Κορυδαλλού» και «Αναγέννηση» Κορυδαλλού.
Ο ΠΕΣΥΔΑΠ ανέλαβε την πρωτοβουλία να αναδείξει το ανώνυμο σπήλαιο Σχιστού, που χρησιμοποιήθηκε από την Ανώτερη Παλαιολιθική μέχρι και τους νεώτερους χρόνους, ενώ πρόκειται για την αρχαιότερη μέχρι τώρα βεβαιωμένη κατοίκηση σε ολόκληρη την Αττική. Η πρωτοβουλία εμπλουτίστηκε με την πεζοπορία στο δασικό δίκτυο του Όρους Αιγάλεω σε μήκος 3.5 χλμ. με αφετηρία τα Πυροβολεία Κορυδαλλού και κατάληξη στο ανώνυμο Σπήλαιο. Εντός της διαδρομής υπήρχαν επανδρωμένοι σταθμοί ξεκούρασης, με παρουσία διασωστών της ΕΔΟΚ για την ασφάλεια των πεζοπόρων.Ο περίπατος ολοκληρώθηκε στην καλύβα των κυνηγών με φαγητό και κρασί – μια ευγενική προσφορά από εθελοντές.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι δήμαρχοι Κορυδαλλού και Αγίας Βαρβάρας Σ. Κασιμάτης και Γ. Καπλάνης αντίστοιχα, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, περιβαλλοντικών φορέων και εθελοντικών οργανώσεων.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, με κοινή δήλωσή τους ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης και ο Αντιπρόεδρος Δημοσθένης Σταματάτος τόνισαν ότι: «Ο αγώνας για την υπεράσπιση του Όρους Αιγάλεω μπορεί να κερδηθεί μόνο με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών. Ο ΠΕΣΥΔΑΠ θα συμβάλει στην προστασία του βουνού. Για το λόγο αυτό καθιερώσαμε τέτοιες δραστηριότητες. Ραντεβού για επανάληψη του περιπάτου αρχές Μαΐου

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

ΝΟΜΙΜΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ Ι.Χ. ΧΩΡΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ


ΥΠΆΡΧΕΙ ΝΌΜΙΜΟΣ ΤΡΌΠΟΣ, ΏΣΤΕ 24 ΜΈΡΕΣ ΤΟ ΧΡΌΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΌ ΚΌΣΤΟΣ 96 ΕΥΡΏ ΣΕ ΕΤΉΣΙΑ ΒΆΣΗ, ΧΩΡΊΣ ΤΈΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΊΑΣ ΚΑΙ ΦΌΡΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΊΑΣ, ΝΑ ΚΙΝΕΊΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΟ ΣΑΣ.

Η γενικότερη οικονομική κατάσταση των Ελλήνων έχει επηρεάσει στο έπακρο και τη σχέση που είχαν με το αγαπημένο τους αυτοκίνητο. Αλλωστε είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους για να γλιτώσουν τα υψηλά Τέλη Κυκλοφορίας, τα υπέρογκα τεκμήρια αλλά και τον αβάσταχτο Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης. Για όλους αυτούς τους λόγους τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα τα διατηρούν κλειστά στα γκαράζ τους.
Το μικρό, αλλά απαραίτητο παραθυράκι
Η νομοθεσία όμως έχει αφήσει ανοιχτό ένα μικρό παραθυράκι, ώστε οι κάτοχοι των συγκεκριμένων αυτοκινήτων να μπορούν να κινήσουν νόμιμα τα οχήματά τους μέχρι 2 ημέρες το μήνα, καταβάλλοντας 4 ευρώ για κάθε ημέρα
Το μέτρο της ακινησίας δεν είναι πρόσφατο. Μάλιστα είχε θεσπιστεί με το άρθρο 22 του νόμου 2367/1953 με τίτλο «Περί τίτλων κυριότητος, ταξινομήσεως, αδειών κυκλοφορίας και φορολογίας αυτοκινήτων» και στο άρθρο 7 αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σε εξαιρετικές περιπτώσεις επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας με προσωρινή άδεια και μέχρι δύο (2) μέρες το μήνα. Η προσωρινή άδεια χορηγείται αποκλειστικά και μόνο από τον Οικονομικό Έφορο και αφού καταβληθούν τέλη κυκλοφορίας τετρακόσιες (400) δραχμές για κάθε μέρα, ανεξάρτητα από το είδος του αυτοκινήτου ή της μοτοσικλέτας.»
Πρέπει να γνωρίζετε πως: 
i. Από 1ης Μαρτίου 2004 οι Δ.Ο.Υ. οι οποίες χορηγούν τις προσωρινές άδειες θα χορηγούν και τις ειδικές πινακίδες από χαρτόνι «Μ», χωρίς καμία ανάμιξη των Υπηρεσιών τηςΤροχαίας για θεώρηση ή άλλη ενέργεια.
ii. Η προσωρινή άδεια κυκλοφορίας .θα χορηγείται αποκλειστικά και μόνο για μεν τα ανάριθμα αυτοκίνητα από τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η επιχείρηση του πωλητή ή ο τελωνειακός χώρος εκτελωνισμού ή ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος, για δε τα ενάριθμα αυτοκίνητα από τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. στον οποίο έχει κατατεθεί δήλωση ακινησίας.
iii. Το χρονικό διάστημα για το οποίο χορηγείται η προσωρινή άδεια κυκλοφορίας (δύο μέρες το ανώτερο το μήνα) αρχίζει να μετρά από την έναρξη της ημερολογιακής ημέρας για την οποία χορηγείται η άδεια και λήγει με τη συμπλήρωση μίας ή δύο ημερολογιακών ημερών, κατά περίπτωση.
iv. Με την επιφύλαξη τυχόν άλλων διατάξεων αρμοδιότητας Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών η οδήγηση του οχήματος, για το οποίο χορηγήθηκε προσωρινή άδεια κυκλοφορίας, επειδή από το νόμο, ( παρ. 7 άρθρο 22 του ν.2367/1953 ) δε γίνεται διάκριση, είναι δυνατή όχι μόνο από τον κύριο του οχήματος αλλά και από τρίτο πρόσωπο, με την προϋπόθεση βέβαια ότι το αυτοκίνητο κυκλοφορεί αποκλειστικά για τους λόγους τους οποίους εκδόθηκε η προσωρινή άδεια κυκλοφορίας.
Πινακίδα «Μ» 24 ημέρες το χρόνο
Οι πινακίδες «Μ» μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους. H χρήση των πινακίδων Μ μπορεί να γίνει για 2 ημέρες κάθε μήνα με μόλις 8 ευρώ. Όπως ανέφερε η εγκύκλιος για τα ενάριθμα οχήματα, αυτό το μέτρο ισχύει, ώστε ο ιδιοκτήτης του οχήματος να μπορεί να διατηρεί σε καλή κατάσταση τον κινητήρα αλλά και όλα τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη του οχήματος του, μιας και η μακροχρόνια ακινησία δημιουργεί πολλά προβλήματα. Τώρα αν κάποιος αποφασίσει να κινήσει το όχημά του 24 ημέρες σε ένα έτος, θα πρέπει να καταβάλλει 96 ευρώ. Όμως θα έχει αποφύγει την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, τα όποια τεκμήρια από τα οποία διέπεται το όχημά του, ενώ θα έχει αποφύγει και το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης.
Για ποια αυτοκίνητα επιτρέπεται να χορηγηθεί η προσωρινή άδεια
Η προσωρινή άδεια επιτρέπεται να χορηγηθεί για οχήματα:
• που θα υποβληθούν σε δοκιμή, επισκευή ή πώληση,
• που θα μεταφερθούν από τον τόπο αγοράς ή τελωνισμού στον τόπο ταξινόμησης,
• που θα περάσουν έλεγχο από ΚΤΕΟ,
• που πρόκειται να μεταβούν σε ειδικά συνεργεία για μετατροπή, προσθήκη αμαξωμάτων ή άλλων τεχνικών στοιχείων.
Ασφάλιση και Αντίγραφο της Αδειας Κυκλοφορίας
Όσοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός τους, θα πρέπει να έχουν κρατήσει αντίγραφο της Αδειας Κυκλοφορίας που έχουν καταθέσει μαζί με τις πινακίδες, ώστε να μπορέσουν να ασφαλίσουν το όχημά τους. Η ασφάλιση του αυτοκινήτου είναι επιβεβλημένη, ενώ σύμφωνα με τους ασφαλιστικούς κύκλους, ακόμα και για 2 μέρες ασφάλισης είναι επιβεβλημένη η προσκόμιση του αντίγραφου της Αδειας Κυκλοφορίας του οχήματος. Από την έρευνα που κάναμε, οι ασφαλιστικές εταιρείες προς το παρόν δεν είναι διατεθειμένες να προσφέρουν ασφαλιστικά συμβόλαια των 2 ημερών. Το ελάχιστο που μας προτάθηκε είναι για ασφάλιση διάρκειας ενός μήνα, από την Εθνική Ασφαλιστική.

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Πριν αρχίσει να λέει τις πρώτες της προτάσεις ως μωρό, η Νεφέλη Αντωνίου ξεκίνησε πρώτα να τραγουδάει.




Ηταν ένα χαρισματικό μωρό που η κλίση της προς την μουσική ήταν εμφανής. «Αντιδρούσε πολύ θετικά στα μουσικά ακούσματα από τότε. Μέχρι τα δύο μπορούσε να μας τραγουδήσει πίσω οποιαδήποτε μελωδία άκουγε. Τότε σιγουρευτήκαμε πως ήταν ταλέντο στη μουσική», λένε οι γονείς της στο elita.philenews.com.

Ωστόσο, η Νεφέλη στα τέσσερα της διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο και για τα επόμενα δυο χρόνια βρισκόταν σε στάδιο ανάρρωσης μετά από εγχείρηση. Τα πράγματα κυλούσαν καλά μέχρι που στα εννιά της, εμφάνισε ξανά όγκο στον εγκέφαλο. Επαθε ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο και έμεινε παράλυτη στη δεξιά πλευρά ενώ ένα μέρος του εγκεφάλου της καταστράφηκε εντελώς, με αποτέλεσμα να έχει νοητική καθυστέρηση.

Όταν υπέστη εγκεφαλικό, για περίπου ένα μήνα βρισκόταν σε κώμα. Οι γονείς της προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν μέσω της μεγάλης της αγάπης με εκείνη, την μουσική. Και όχι μόνο τα κατάφεραν αλλά σοκαρίστηκαν με το αποτέλεσμα: «Της είχαμε βάλει να παίζουν δύο cds που δεν είχε ακούσει ποτέ ξανά, ένα του Μάριου Φραγκούλη κι ένα της Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Ξυπνώντας από το κώμα, μας τραγούδησε τις μελωδίες όλων των τραγουδιών στα cds, από την αρχή μέχρι το τέλος. Μας έδωσε να καταλάβουμε ότι ακόμη εκείνο το σημείο του εγκεφάλου της ήταν κάτι το οποίο μπορούσαμε να δουλέψουμε, έτσι ξεκινήσαμε μια σειρά από θεραπείες με τη βοήθεια της μουσικής».

Ετσι, ξεκίνησε πάλι να αρθρώνει λέξεις και να επικοινωνεί έως κάποιον βαθμό με τους γονείς της. Ακόμα και σήμερα που είναι 14 χρονών, έχει ένα χέρι παράλυτο και δυσκολεύεται στην επικοινωνία, όταν τραγουδάει μεταμορφώνεται σε άλλον άνθρωπο. Εχει ένα τρομερό πάθος και μια αγάπη που την κάνουν να χειρίζεται με μεγάλη δεξιότητα την μουσική και τους στίχους.

Πρόσφατα, ο Σταύρος Σιδεράς έγραψε δυο τραγούδια για τη Νεφέλη που τα παρουσίασε η ίδια στο κοινό. Το συναίσθημά της καθήλωσε τους πάντες.

«Εκεί πάνω μεταμορφώθηκε. Φοβόμουν ότι θα τα χάσει, ότι δεν θα μπορεί να συγκεντρωθεί, όμως εκείνη με διέψευσε!», είπε ο Σταύρος Σιδεράς περήφανος για τη Νεφέλη!

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΤΟΣ υπ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ -ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ

Oυκρανία ώρα μηδέν: ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ


          
image.ashx

Του Κώστα Μπετινάκη
Πριν από 33 χρόνια, θυμίζει το «Spiegel», ο τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Caspar Weinberger είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό: «Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι όταν η Σοβιετική αυτοκρατορία διαλυθεί λόγω των εσωτερικών της αντιφάσεων, αυτό θα πρέπει να γίνει με ένα κλαψούρισμα κι όχι με έκρηξη».
Τι ήθελε να πει τότε ο ποιητής; Πως δεν θα έπρεπε να φθάσουμε σε εκρηκτικές καταστάσεις, όπως αυτές που προκλήθηκαν από τον δυτικό δάκτυλο στην Ουκρανία, επειδή κάτι τέτοιο ξυπνά την Αρκούδα. Κάτι εξαιρετικά δυσάρεστο για την Ευρώπη, που δεν είναι σε θέση να αντιπαρατεθεί μαζί της στρατιωτικά, δίχως την αμερικανική (ΝΑΤΟϊκή) βοήθεια, φυσικά.
Ωστόσο, οι πολεμοκάπηλοι θα ήταν ορθό να μη σπεύσουν να σημάνουν τις πολεμικές σάλπιγγες. Θυμίζουμε πως ανάλογη ατμόσφαιρα είχαν δημιουργήσει οι τρομολάγνοι με τη σύντομη επέμβαση της«μαμάς Ρωσίας» στη Γεωργία (2008), για την εκεί προστασία της ρωσικής μειονότητας, πριν ο ενθαρρυμένος από τη Δύση Γεωργιανός ηγέτης βάλει την ουρά κάτω από τα σκέλια. Ανάλογη ατμόσφαιρα είχαν δημιουργήσει τότε τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης, κι ύστερα τσιμουδιά.
Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται με αφορμή τα εξαιρετικά δυσάρεστα γεγονότα που διαδραματίζονται σήμερα στο «θέατρο της Κριμαίας». Όσα δεν είχαν πετύχει με τη «χρωματιστή εξέγερση» του 2004 στην Ουκρανία οι Δυτικοί, το κατόρθωσαν με τα ακροδεξιά κόμματα που συνεργάστηκαν στο πραξικόπημα που ανέτρεψε το νόμιμα εκλεγμένο καθεστώς στην Ουκρανία.
Αλλά μήπως ακούσατε κάποιον από τους περισπούδαστους δυτικούς και δυτικόδουλους σχολιαστές να ψελλίζει τη λέξη «πραξικόπημα»; Όχι φυσικά. Έχουμε, λοιπόν, κι εδώ να κάνουμε με αναταραχή που προκλήθηκε αποκλειστικά με ευθύνη όλων εκείνων των δυνάμεων που φέρονται να υπερασπίζονται τους «δημοκρατικούς θεσμούς». Αλλά δημοκρατία και νεοναζί ταιριάζουν; Ή μήπως υπάρχουν«καλοί νεοναζί» (στην Ουκρανία π.χ.) και «κακοί νεοναζί» (στην Ελλάδα π.χ.).
Ουκρανοί δημοσιογράφοι όμως -από εκείνους που φιμώνονται από τα Μέσα του συρμού- αποκάλυψαν ότι πίσω από τους υποκινητές των θλιβερών γεγονότων στο Κίεβο υπήρξε δάκτυλος της Μοσάντ, με έναν πράκτορα με τον κωδικό «Δέλτα», σε συνεργασία με γερμανικές μυστικές υπηρεσίες και την κάλυψη του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Δυναμική που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε σύρραξη προσλαμβάνει η κατάσταση στην Κριμαία. Υπάρχει ακόμη περιθώριο επιστροφής σε μετριοπαθέστερους τόνους, προειδοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.
Πάντως, οι πρέσβεις των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ συνεδριάζουν για να εξετάσουν το ουκρανικό αίτημα χορήγησης στρατιωτικής βοήθειας μετά την «de facto» κατάληψη της Κριμαίας από τη Ρωσία.
Ο γενικός γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας Άντερς Φογκ Ράσμουσεν με δηλώσεις του υποστήριξε ότι «η Μόσχα απειλεί την ειρήνη στην Ευρώπη και κάλεσε τη Ρωσία να συμβάλει στην αποκλιμάκωση των εντάσεων».
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας Σταϊνμάιερ και της Γαλλίας Φαμπιούς ακύρωσαν κοινή προγραμματισμένη επίσκεψή τους στη Μολδαβία και στη Γεωργία λόγω του έκτακτου συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών των 28 που συγκαλεί η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε. Κάθριν Άστον τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες. Σ' αυτό -άραγε επιτέλους ως προεδρεύων (;) - θα παραβρεθεί και ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος (ενώ ήταν απών όλον αυτόν τον καιρό) τώρα θυμήθηκε να επισκεφθεί τις ελληνικές κοινότητες της Μαριούπολης στην Ουκρανία κι έστειλε μήνυμα συμπαράστασης, γενικώς.
Πού είναι όλοι αυτοί οι δημοκράτες να μας εξηγήσουν τι έχει γίνει μετά την πολυδιαφημισμένη ανατροπή του δικτάτορα Σαντάμ Χουσεΐν στο Ιράκ με την επέμβαση των δυτικών στρατιωτικών δυνάμεων«αποκατάστασης της δημοκρατίας» (;) Έχει ρωτήσει κάποιος από αυτούς που εντάσσονται στοpay-roll του ΝΑΤΟ έναν απλό Ιρακινό πολίτη πότε περνούσε καλύτερα; Πριν ή μετά την αμερικανο-βρετανική εισβολή και κατοχή;
Ποιοι εκτός των πολέμαρχων -που αποκομίζουν κέρδη ρεκόρ από την καλλιέργεια της παπαρούνας- ωφελήθηκαν από τη δεκαετή αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο Αφγανιστάν; Τι έχουν να μας πουν οι Γάλλοι για την πολυδιαφημισμένη στρατιωτική επιχείρηση ώστε να ανατραπεί (και να δολοφονηθεί) ο τύραννος Καντάφι στη Λιβύη; Ποιοι, εκτός από ορισμένες πολυεθνικές εταιρείες πετρελαίων και κάποιοι πολέμαρχοι που ξαναβρήκαν τα φέουδά τους, είναι κερδισμένοι από την εκεί καθεστωτική αλλαγή;
Οι ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία με αιχμή του δόρατος τη χερσόνησο της Κριμαίας δρομολογούν νέα δεδομένα στον γεωπολιτικό χάρτη της περιοχής.
Ξεχνούν να μας πουν, όμως, ότι η Κριμαία κατοικείται στην πλειονότητά της από Ρώσους (ρωσόφωνους τους λένε τώρα οι politically correct), ότι η Μεγάλη Χερσόνησος στη Μαύρη Θάλασσα σήμερα είναι γνωστή ως «Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας» και ότι στη μεγάλη ρωσική ναυτική βάση της Σεβαστούπολης έχει απονεμηθεί «καθεστώς ειδικής σημασίας με τις λιμενικές εγκαταστάσεις να ενοικιάζονται στη Ρωσία (με leasing) έως το 2047.
Με λίγα λόγια, εκείνος που αποκαλείται τόσο εύκολα «εισβολέας» είναι αυτός ο οποίος υπερασπίζεται όχι μόνο τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Ρωσίας, απέναντι σε μια τεχνητή κρίση που προκλήθηκε από τη Δύση, αλλά και την πλειονότητα των κατοίκων, την ώρα που ανασχεδιάζεται η γεωγραφική θέση της περιοχής βάσει διαφόρων πολιτικών παιχνιδιών.
Γιατί είναι δικαιολογημένη η προστασία των μειονοτήτων -στην Κύπρο για παράδειγμα- από τους Δυτικούς ή το δικαίωμα της απόσχισης στο Κοσσυφοπέδιο και όχι η αποδέσμευση της πλειοψηφίας των κατοίκων της Κριμαίας από την κυριαρχία των νεοφασιστών του Κιέβου;
Η Κριμαία διέπεται από ειδικό καθεστώς μέσα στο ουκρανικό κράτος και είναι η μοναδική αυτόνομη δημοκρατία. Οι ρωσόφωνοι ως τώρα ασκούσαν ανεμπόδιστα τα δικαιώματά τους. Τώρα, όμως, με την ανάληψη της εξουσίας στο Κίεβο από εθνικιστικές και μάλιστα από φασιστικές δυνάμεις, η Ρωσία είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει τα συμφέροντα και των κατοίκων της Κριμαίας.

Ποιος έχει πάει στα ιδρύματα τους και το κράτος τους στήριξε με τόσα πολλά εκατομμύρια;

ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ

Είναι κλοπή και μας έφαγαν όλα τα χρήματα. ΌΛΟΙ τους. Δημιούργησαν οι
πρώην πρωθυπουργοί ιδρύματα για να αρπάζουν 725.000 ευρώ από το 2007
μέχρι σήμερα.

Τι να το κάνουμε το ίδρυμα Μητσοτάκη και το ίδρυμα Σημίτη; Ποιος έχει
πάει στα ιδρύματα τους και το κράτος τους στήριξε με τόσα πολλά
εκατομμύρια;
Ο Νίκος Χατζηνικολάου στον real fm είπε τα ποσά και σου έρχεται εμετός
και αηδία με αυτά που θα διαβάσετε:

ίδρυμα: Κώστας Σημίτης: 225.000 (μόνο το 2009)

ίδρυμα: Κώστας Μητσοτάκης: 725.000 ευρώ

ίδρυμα: Ελευθέριος Βενιζέλος:  725.000 ευρώ

ίδρυμα: Ανδρέα Παπανδρέου:  725.000 ευρώ

ίδρυμα: Κώστα Καραμανλή:  725.000 ευρώ

ίδρυμα: Γιώργου Παπανδρέου:  725.000 ευρώ

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΙ

«Δώρο» Ε.Βενιζέλου στον Κ.Μητσοτάκη αρχαίο νεκροταφείο
Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Φεβρουαρίου 11, 2013
Η μεγάλη έρευνα του Newsbomb για τις δωρεές στα ιδρύματα πεθαμένων και
ζωντανών τέως πρωθυπουργών, ακινήτων και εκτάσεων που θα μπορούσαν να
αποδώσουν μεγάλα ποσά στα Δημόσια Ταμεία, κλείνει σήμερα με μία
σημαντική αποκάλυψη
-Αρχαίος χώρος στο κέντρο της Αθήνας (στον Κεραμικό, σε σημείο που
έχουν ταφεί επιφανείς άνδρες της Αρχαιότητας) και ένα ολόκληρο
ξενοδοχείο «Ξενία» κοντά στην Πάτρα προσφέρθηκαν σαν δώρα στα ιδρύματα
Μητσοτάκη και Γ.Α. Παπανδρέου.
Οι παραχωρήσεις αυτές έγιναν επί υπουργίας Βενιζέλου στο υπουργείο
Πολιτισμού (και στη δεύτερη φάση επί υπουργίας Βουλγαράκη) και το
Ξενία παραχωρήθηκε στο ίδρυμα Παπανδρέου επί υπουργίας Νίκου
Χριστοδουλάκη στο υπουργείο Οικονομικών.
Το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» στεγάζεται σε κτίριο επί της οδού
Ψαρομηλίγκου 30, στην είσοδο του Κεραμεικού, το οποίοπαραχωρήθηκε
δωρεάν το 2001 από τον τότε υπουργό Πολιτισμού κ. Ευ. Βενιζέλο. Ένα
χρόνο αργότερα, έγινε δεύτερη παραχώρηση στο Ίδρυμα, διπλανού
οικοπέδου επί της οδού Ψαρομηλίγκου 32 για να χρησιμοποιηθεί αυτό σαν
αυλή του ιδρύματος Μητσοτάκη.
Η συγκεκριμένη περιοχή τη δεκαετία του 1980 είχε απαλλοτριωθεί και
έγιναν αρχαιολογικές έρευνες για να διαπιστωθεί η ακριβής τοποθεσία
του «Δημοσίου Σήματος» δηλαδή του αρχαίου νεκροταφείου, στο οποίο
ενταφιάζονταν επιφανείς προσωπικότητες (Λυκούργος, Πλάτων κ.ά.) της
αρχαίας Αθήνας.
Έτσι,όταν το 2007 το ίδρυμα Μητσοτάκη υπέβαλε αίτημα στο Κεντρικό
Αρχαιολογικό Συμβούλιο με το οποίο ζητούσε και ένα ακόμα διπλανό
δημόσιο οικόπεδο (επί της οδού Σαλαμίνος 4) για να επεκτείνει τον
προαύλιο χώρο του πέρα από κάθε λογική το ΚΑΣ συμφώνησε με το αίτημα
του ιδρύματος Μητσοτάκη για να ακολουθήσει και η τυπική παραχώρησή του
επί υπουργίας Γ. Βουλγαράκη στο υπουργείο Πολιτισμού.
Στην ίδια γειτονιά, τον Κεραμεικό βρίσκεται και το ακίνητοτου
ιδρύματος Γ. Α. Παπανδρέου. Αυτό το νεοκλασικό υπέροχο κτίριο επί των
οδών Πειραιώς 83 και Σαλαμίνος είχε παραχωρηθεί δωρεάν από το
υπουργείο Πολιτισμού τον Ιούνιο του 1991 επί κυβερνήσεως Κ. Μητσοτάκη
και υπουργίας του αείμνηστου Τζαννή Τζαννετάκη.
Στο ίδρυμα Γ.Α. Παπανδρέου έχει παραχωρηθεί το ξενοδοχείο «Ξενία
Καλετζίου» της Αχαΐας. Η παραχώρηση έγινε τον Ιανουάριου του 2004 επί
κυβερνήσεως Κ. Σημίτη, όταν υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών ήταν ο
κ. Ν. Χριστοδουλάκης. Η απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της
Κυβέρνησης ενάμισι μήνα πριν από τις Εθνικές Εκλογές και ανέφερε ότι:
«Το Ξενία Καλετζίου Αχαΐας (ξενώνας «Ερύμανθος») και περιβάλλον χώρος
συνολικής έκτασης 8.666 τ.μ. όπως αυτό εμφανίζεται σε τοπογραφικό
διάγραμμά της «ελληνικά τουριστικά ακίνητα
ΑΕ»παραχωρείται στο Κοινωφελές Ίδρυμα με την επωνυμία «Πνευματικό
Ίδρυμα Γ. Α. Παπανδρέου».
Η ονομαστική του αξία προσδιορίζεται περίπου σήμερα στο 1,5 εκατ.
ευρώκι όταν το θέμα είχε φθάσει στη Βουλή το 2010 οι υπεύθυνοι του
Ιδρύματος τότε είχαν υποστηρίξει ότι το ξενοδοχείο τούς παραχωρήθηκε
από την κυβέρνηση Σημίτη για να «απαλλαγεί» ο ΕΟΤ από το βάρος του.
Σε όλες τις περιπτώσεις δωρεών προς τα ιδρύματα πρώην πρωθυπουργών δεν
έχει γίνει μέχρι στιγμής ουδείς επίσημος διαχειριστικός έλεγχος.

Τα παρακάτω προϊόντα είναι εξαιρετικά βλαβερά για την υγεία ! Διαβάστε αναλυτικά!…



1. Σοκολάτες Hershey’s Cadbury Fruit&Nut
2. Mars M&M
3. Snickers
4. Twix
5. Milky Way
6. Σοκολάτες ,….. κακάο Cadbury
7. Ferrero
8. Nestle
9. Ροφήματα….Nestle Nesquik
10. Ρόφημα Соса-Соla
11. Σπράϊτ, Φάντα, Κίνλι
12. Pepci-Со Pepsi
13. 7-Up
14. Φιέστα
15. ¨Όλα τα Kellogg’s
16. Σούπες Campbell
17. Ρύζι Uncle Bens , Mars
18. Σάλτσες Knorr
19. Τσάϊ Lipton
20. Μπισκότα Parmalat
21. Μαγιονέζες , Σάλτσες κ.α. της Hellman’s
22. Μαγιονέζες , Σάλτσες κ.α. της Heinz
23. Παιδικές τροφές Nestle
24. Παιδικές τροφές Hipp
25. Παιδικές τροφές Abbot Labs Similac
26. Γαλακτοκομικά, τυριά, παιδικές τροφές Denon
27. McDonald’s
28. Σοκολάτες, πατατάκια, καφές, παιδικές τροφές Kraft
29. Σάλτσες , σούπες Heinz Foods
30. Παιδικές τροφές κ.α. της Delmi Unilever
Σημ. για ανήξερους:
τα γενετικά μεταλλαγμένα προϊόντα δεν είναι απλά πολύ επικίνδυνα για την υγεία, αλλά προκαλούν στείρωση. Τα γενετικά μεταλλαγμένα φυτά δεν βιαστούν, δηλ. είναι στείρα. Και όπως είναι γνωστό «είσαι ότι τρως». Σήμερα είναι όλο και πιο δύσκολο, σε μερικές περιοχές της χώρας μας ακόμη και αδύνατο, να βρει κανείς παραδοσιακούς σπόρους. Σχεδόν όλοι ο αγρότες αγοράζουν από τους λεγόμενους «γεωπόνους» και «φυτώρια» έτοιμους βλαστούς. Μια φορά, όταν σκόπευα να αγοράσω βλαστούς ντομάτας, ρώτησα έναν «γεωπόνο» από πού είναι οι σπόροι η απάντηση με άφησε άφωνο: από το Ισραήλ γιατί το Ισραήλ είναι πρωτοπόρος στον βιογενετικό τομέα… Φυσικά ούτε και τα ΓΜ δεν έχουν σχέση με την συνομωσολογία και την τροφική γενοκτονία αλλά είναι και αυτά για το «καλό μας» …

Ίλιον: Αυτοκτόνησε 34χρονη και στο ιδιόχειρο σημείωμα της, έδινε τους αριθμούς των λογαριασμών της για να πληρωθούν

«Η Φ. Π., 34χρονών από τη γειτονιά του Αγίου Νικολάου στο Ίλιον, την Κυριακή το βράδυ έδωσε τέλος στη ζωή της, μη μπορώντας να ανταπεξέλθει στα χρέη. Στο ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε, έδινε κι όλους τους αριθμούς των λογαριασμών και των καρτών της για να πληρωθούν», όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου.
Ολόκληρη η ανακοίνωση που έχει τίτλο «Έχω ξοφλήσει τους λογαριασμούς μου με τη ζωή» και υπέρτιτλο «Η κρίση σπέρνει το θάνατο», αναφέρει: «Η νεοφιλελεύθερη πολιτική που στοχεύει μόνο στην αύξηση των κερδών έχει σαν αποτέλεσμα την τεράστια αύξηση των ανέργων, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τη φτωχοποίηση μεγάλων στρωμάτων και κατ’ επέκταση τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής.
Τα τρία χρόνια της μνημονιακής πολιτικής άλλαξαν δραματικά τις συνθήκες ζωής της πλειοψηφίας των συνανθρώπων μας. Χιλιάδες νοικοκυριά πλήττονται βάναυσα από τα χρέη, σπίτια μένουν χωρίς ρεύμα και θέρμανση και άνθρωποι χωρίς σπίτια. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η πίεση που καθημερινά ασκούν οι Τράπεζες και οι σχετικές Ενημερωτικές Εταιρίες.
Τα σημάδια της κρίσης, βέβαια, δεν αποτυπώνονται μόνο στους αριθμούς της οικονομίας αποτυπώνονται και στις ανθρώπινες ζωές. Τα περιστατικά των αυτοκτονιών έχουν αυξηθεί ραγδαία και καθόλου τυχαία..όπως θέλουν κάποιοι να παρουσιάσουν. Από το 2009 έως και σήμερα κυμαίνονται πανελλαδικά περίπου στα 4.000.
Άλλη μια συμπολίτης μας που δεν «άντεξε» το βάρος της κρίσης
Η Φ. Π., 34χρονών από τη γειτονιά του Αγίου Νικολάου, την Κυριακή το βράδυ έδωσε τέλος στη ζωή της, μη μπορώντας να ανταπεξέλθει στα χρέη. Στο ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε, έδινε κι όλους τους αριθμούς των λογαριασμών και των καρτών της για να πληρωθούν. Δυστυχώς, άλλο ένα θύμα ήρθε να προστεθεί στον κατάλογο των θυμάτων της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης της εποχής μας. Πρόκειται για δολοφονία και όχι αυτοκτονία με αυτουργό τις τράπεζες και κυρίως τη μνημονιακή κυβέρνηση.
«Εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές»
Υπερασπιζόμαστε τους πολίτες που πλήττονται από τις επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής.
Συμμετέχουμε στα δίκτυα Αλληλεγγύης.
Κοινωνικοποιούμε τα προβλήματά μας αναζητώντας συλλογικά λύσεις, με γνώμονα την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του στην κρίση, χωρίς σπίτι, ρεύμα, φαγητό.
Αντιστεκόμαστε με κάθε μέσο, με σκοπό την ανατροπή του παρόντος πολιτικού σκηνικού που ευθύνεται για τα δεινά μας.
Δεν θα τους αφήσουμε να μας πάρουν άλλο τη ζωή!
Νεολαία Σύριζα Ιλίου.»
Σ.Σ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ολόκληρο το όνομα και το επίθετο, όμως δεν το κρίνουμε απαραίτητο να το δημοσιεύσουμε.

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Η απάτη με τους «εξοικονομητές» ενέργειας


eeΤώρα που έφτασε το τέλος του φθηνού ηλεκτρικού ρεύματος και του πετρελαίου άρχισαν πολλοί να σκέφτονται κάποιες ‘εύκολες’ λύσεις για την δήθεν εξοικονόμηση της ενέργειας και φυσικά τον εύκολο πλουτισμό τους. Όχι με την αντικατάσταση των ενεργοβόρων συσκευών, ούτε με την αποτελεσματική μόνωση των κτιρίων, ούτε με την λύση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Αλλά, εκμεταλλευόμενοι οι διάφοροι καιροσκόποι τους ταλαιπωρημένους από την ακρίβεια πολίτες τους υπόσχονται μαγικές, δήθεν καινοτομικές λύσεις για την μείωση της δαπάνης του ηλεκτρικού ρεύματος, με τις συσκευές “εξοικονόμησης” ενέργειας.


Οι συσκευές αυτές διαφημίζονται ότι μειώνουν τις θερμικές ή ηλεκτρομαγνητικές απώλειες, και είναι ένα μικρό κουτί που τοποθετείται σε μια πρίζα. Τόσο απλό που όλοι σκέπτονται πώς και οι φυσικοί ή οι μηχανικοί δεν το είχαν σκεφτεί μέχρι τώρα;
Οι έμποροι της υποσχολογίας ισχυρίζονται ότι με τον «εξοικονομητή» ενέργειας θα δουν οι καταναλωτές μειώσεις λογαριασμών της ΔΕΗ μέχρι και 40%. Για να αποδειχθεί η λειτουργία τους, τοποθετείται σε μια πρίζα ένα αμπερόμετρο και τοποθετώντας τον «εξοικονομητή», και στην οθόνη προβάλλεται η μείωση του ρεύματος σε μια συσκευή. Έχουν μάλιστα το θράσος να το πουλάνε από 40 έως 90 ευρώ, ανάλογα την απληστία τους.
Και όπως ξέρουμε για να γίνει κάποιος πιστευτός αναμιγνύει με έξυπνο τρόπο επιστημονικά φυσικά φαινόμενα, με τρόπο που να παραμορφώνεται η αλήθεια. Οπότε καταλήγουν σε μια αληθοφανή απάτη, που γίνεται πιστευτή ακόμα και από ειδικούς.
Για να εξηγηθεί, πέραν πάσης αμφιβολίας η απάτη πρέπει να θυμηθούμε ότι η ηλεκτρική ενέργεια μετριέται σε κιλοβατώρες. H ενέργεια που καταναλώνεται από μια συσκευή ανά μονάδα χρόνου (δευτερόλεπτο) ονομάζεται φαινόμενη ισχύς (S) και μετριέται σε κιλοβολταμπέρ. Το σύνολο της ισχύος (φαινόμενη ή μιγαδική S) μιας συσκευής χωρίζεται σε δύο υποσύνολα: την ενεργό ισχύ (P) και την άεργο (Q).
s-powerΦαινόμενη ισχύς S
H ενεργός ισχύς (P), δηλαδή η ηλεκτρική ενέργεια ανά δευτερόλεπτο που παράγει πραγματικό έργο, μετριέται σε κιλοβάτ (kW). Με τον όρο «πραγματικό έργο» εννοείται το σύνολο της ενέργειας που τελικά μετατρέπεται, σε ωφέλιμο έργο.
Το δεύτερο υποσύνολο της φαινόμενης ισχύος ονομάζεται άεργος ισχύς (Q) και μετριέται σε κιλόβόλταμπέρ ρεακτίφ (kVAr). Ονομάζεται άεργος ισχύς διότι σε αντίθεση με την ενεργό ισχύ δεν μετατρέπεται σε έργο, αλλά αντανακλάται από τη συσκευή και επιστρέφει στο ηλεκτρικό δίκτυο με διαφορετική μορφή. Σε αναλογία μπορεί κανείς να φανταστεί την πορεία μιας ηλιαχτίδας μέσα από ένα παράθυρο. Ένα ποσοστό της περνά από το παράθυρο και το υπόλοιπο αντανακλάται, αλλά έχει διαφορετική κατεύθυνση από την αρχική. Από τις συσκευές που δημιουργούν άεργο ισχύ, είναι κυρίως αυτές με επαγωγική συμπεριφορά, δηλαδή αυτές που ενσωματώνουν πηνία, π.χ. κινητήρες, φωτιστικά φθορίου, μετασχηματιστές…
H φαινόμενη ισχύς (S) είναι το γινόμενο της τάσης (V) και της έντασης (I). Συνεπώς, η άεργος ισχύς (Q), παρ’ όλο που δεν παράγει έργο, υπάρχει στους ηλεκτρικούς ως ένταση (ρεύμα). Επειδή το ρεύμα είναι υπεύθυνο για τις θερμικές απώλειες των αγωγών, η άεργος ισχύς αντισταθμίζεται στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις και από τη ΔΕΗ με αυτοματοποιημένες συστοιχίες – ζεύξεις πυκνωτών.
Τώρα φτάνουμε στην απάτη με τον «εξοικονομητή» ενέργειας, που αποτελείται από έναν κοινό πυκνωτή συσκευασμένο σε ένα κουτί που εφαρμόζει σε μια πρίζα. Υλικά, που δεν κοστίζουν παρά 3-4 ευρώ. Ο «εξοικονομητής» είναι σκοπό να μειώσει την άεργο ισχύ (Q), αν αυτή φυσικά υπάρχει. Στον οικιακό τομέα υπάρχει ελάχιστη άεργος ισχύς, που δημιουργείται ίσως από πεπαλαιωμένο ψυγείο ή παλαιού τύπου κλιματιστικό ή από κάποιο πιεστικό.
H μείωση της ένδειξης του αμπερομέτρου στα πειράματα που δείχνει η τηλεόραση αφορά μόνο τη μείωση της άεργου ισχύος. H πραγμσπκή ισχύς (P) δεν μπορεί να μειωθεί λόγω της αρχής διατήρησης της ενέργειας. Σε περίπτωση, δε, που στο σπίτι δεν καταναλώνεται άεργος ισχύς και τεθεί σε λειτουργία ο «εξοικονομητής» θα παράγει άεργο ισχύ ο ίδιος, αφού η αντιστάθμιση πρέπει να προσαρμόζεται δυναμικά στα εκάστοτε φορτία.
Ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος ξεγελαστεί και βάλει έναν πανάκριβο «εξοικονομητή», η εξοικονόμηση της άεργου που επιτυγχάνεται σε οικιακούς καταναλωτές, δεν τιμολογείται από τη ΔΕΗ!
Αυτό συμβαίνει, επειδή οι ηλεκτρομηχανικοί μετρητές που είναι εγκατεστημένοι στα σπίτια από τη ΔΕΗ δεν έχουν τη δυνατότητα να μετρήσουν την άεργο ισχύ. H άεργος ισχύς τιμολογείται μόνο στα εμπορικά και βιομηχανικά τιμολόγια και, για να μετρηθεί από τη ΔΕΗ, είτε υπάρχουν δύο ηλεκτρομηχανικοί μετρητές είτε ηλεκτρονικοί μετρητές ενέργειας.
Έτσι, φαίνεται καθαρά ότι οι δήθεν «εξοικονομητές» ενέργειας δεν είναι τίποτε άλλο από πυκνωτές που πωλούνται έως και 15 φορές του κόστους τους και δεν υπάρχει η περίπτωση να μειώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ στον οικιακό τομέα.
H δοκιμή μείωσης του ρεύματος που πείθει τα υποψήφια θύματα, αφορά κατ αποκλειστικότητα την άεργο ισχύ, που δεν μετράται από την ΔΕΗ.
Όσοι βιοτέχνες ενδιαφέρονται πραγματικά για την αντιστάθμιση της αέργου ισχύος, μπορούν να ζητήσουν από τον ηλεκτρολόγο μια εγκατάσταση διόρθωσης συνημίτονου όπως λέγεται, προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους και με τις απαραίτητες προστατευτικές διατάξεις.
————————————————————————————————–
Για περισσότερη ενημέρωση:
Υπάρχουν 3 είδη ισχύος: Η ενεργός P, η άεργος Q και μιγαδική ή φαινόμενη ισχύς S. Ισχύει δε ότι S=P+Q πάντα. Οι γραμμές μεταφοράς της ΔΕΗ μπορούν να μεταφέρουν κι ένα ορισμένο ποσό φαινόμενης ισχύος S. Όλες δε οι συσκευές δεν αποτελούνται μόνο από απλές αντιστάσεις που υπακούουν στον νόμο του Ohm αλλά και πηνία ή πυκνωτές. Όσες περιέχουν πηνία λέμε ότι έχουν επαγωγικό χαρακτήρα και αυξάνουν την γωνία φάσης φ (δείτε το πιο πάνω σχήμα). Αντίθετα όσες περιέχουν πυκνωτές, έχουν χωρητικό χαρακτήρα και μειώνουν την γωνία φάσης.




__________ Information from ESET Smart Security, version of virus signature database 5518 (20101009) __________

The message was checked by ESET Smart Security.

http://www.eset.com


__________ Information from ESET NOD32 Antivirus, version of virus signature database 5502 (20101004) __________

The message was checked by ESET NOD32 Antivirus.

http://www.eset.com


__________ Information from ESET NOD32 Antivirus, version of virus signature database 5502 (20101004) __________

The message was checked by ESET NOD32 Antivirus.

http://www.eset.com

Η εμφάνιση μιας ντροπαλής 24χρονης σε σόου ταλέντων της ουκρανικής τηλεόρασης προκάλεσε το κλάμα μίας ολόκληρης χώρας

)


ΑΠΛΑ
ΦΟΒΕΡΟ!!!


Η εμφάνιση μιας ντροπαλής
24χρονης σε σόου ταλέντων της ουκρανικής τηλεόρασης προκάλεσε το κλάμα μίας
ολόκληρης χώρας, καθώς και διεθνή αίσθηση. Περίπου 13.000.000 άνθρωποι είδαν
την Kseniya Simonova στο σόου "Ουκρανία έχεις ταλέντο" σε μια
εξαιρετική επίδειξη της τέχνης της άμμου. Η Ουκρανία προετοιμάζεται για τις
προεδρικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2010, ενώ βρίσκεται σε πολύ κακή
οικονομική κατάσταση ως χώρα.
Από τον περασμένο Μάιο, οπότε
και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η Simonova, με ένα κουτί γεμάτο άμμο,
ζωγραφίζοντας πανέμορφες εικόνες πάνω σε αυτό, απεικονίζοντας την ιστορία της
πρώην σοβιετικής χώρας, όλο και περισσότεροι θαυμαστές κάθονταν μπροστά από
τους τηλεοπτικούς τους δέκτες για να τη δουν.
Τα βίντεό της στο Youtube
έχουν συγκεντρώσει πάνω από 4.000.000 κλικ, αριθμός απίθανος για ένα κοινό
που γνωρίζει λίγα για την ιστορία της Ουκρανίας. Η Ουκρανία έχασε πρίπου το
1/4 του πληθυσμού της κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αριθμός που
αντιστοιχεί περίπου στο 20% των συνολικών θανάτων. Με τη βοήθεια της άμμου,
τα πορτραίτα της Simonova δείχνουν τις ανθρώπινες απώλειες από τη γερμανική
εισβολή του 1941.
Η σκηνή, στο άνοιγμά της,
δείχνει ένα ζευγάρι να κάθεται σε ένα παγκάκι κάτω από έναν ουρανό γεμάτο
αστέρια. Ξαφνικά, εμφανίζονται πολεμικά αεροπλάνα και η ευτυχισμένη
σκηνή αντικαθίσταται από θλιμμένα πρόσωπα. Στη συνέχεια, έρχεται ένα μωρό
και η γυναίκα χαμογελά ξανά, αλλά ο όλεθρος του πολέμου τη μετατρέπει σε χήρα,
πριν η εικόνα με τη σειρά της να πάρει τη μορφή του Αγνώστου Στρατιώτη της
Ουκρανίας.
Η
24χρονη κέρδισε, φυσικά, το πρώτο βραβείο του παιχνιδιού (80.000 λίρες) και
επέστρεψε στην κανονική της ζωή στην Κριμαία. Έκπληξη αποτελεί πάντως το
κίνητρό της για τη συμμετοχή στο παιχνίδι. "Δήλωσα συμμετοχή για να
βοηθήσω ένα παιδί, το οποίο χρειαζόταν να υποβληθεί σε εγχείρηση. Δεν είχα
σκοπό να κάνω όλη τη χώρα να κλάψει" είπε χαρακτηριστικά.
 


Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Αυτό το φαινόμενο είναι πραγματικά μοναδικό και συμβαίνει μόνο στην πόλη Skagen της Δανίας... Σε αυτό το σημείο η Βαλτική ενώνεται με τη Βόρεια Θάλασσα, δημιουργώντας μια ορατή θαλάσσια γραμμή, λόγω της αντίθετης παλίρροιας των νερών. Δείτε τις εικόνες άλλα και το απίστευτο βίντεο!




Έσπασε το κοντάρι της Ελληνίδας πρωταθλήτριας



-
Μια πολύ άτυχη στιγμή είχε η Νικόλ Κυριακοπούλου στον τελικό του επί κοντώ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σόποτ της Πολωνίας.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε στην πρώτη της προσπάθεια τα 4.30μ., όμως στα 4.45μ. έσπασε το κοντάρι της.
Αυτό φαίνεται ότι επηρέασε και την ψυχολογία της καθώς δεν πέρασε τα 4.55μ. και τελικά κατέλαβε τη 12η θέση.

Δείτε το βίντεο από τη ΔΤ

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Μπόχα και δυσωδία στο «Κτηματολόγιο» για τα «μάτια» των εργολάβων και του κουμπάρου του Μανιάτη


ΚΑΛΟ1393516250
Απίστευτες καταγγελίες από τον υπό αντικατάσταση , πρόεδρο και διευθύνοντα συμβουλο, της «Κτηματολόγιο ΑΕ» Δ.Καλουδιώτη για τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Μανιάτη και τους κουμπάρους και «κολλητούς» του επιχειρηματίες.
Σε γραπτή του δήλωση ο (αρνούμενος να παραιτηθεί) Καλουδιώτης καταγγέλλει τον Μανιάτη, πως επιχειρεί να τον αντικαταστήσει με τον κουμπάρο του (!) πρώην πρόεδρο του Κτηματολογίου Αρβανίτη.
Με στόχο, όπως ισχυρίζεται ο ο Καλουδιώτης, να «συναποφασίζουν» για τα έργα του Κτηματολογίου, εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ , και οι ανάδοχοι μεγαλοεργολάβοι.
Οι βαρύτατες καταγγελίες για τον ανύπαρκτο πολιτικά Μανιάτη, και την σκανδαλώδη μεθόδευση του, ο οποίος εμφανίζεται επί της ουσίας να προκρίνει την εκχώρηση έργων του Κτηματολογίου ύψους ενός δις  του σε «κολλητούς» του εργολάβους, είναι προφανές πως εκτός από την Βουλή, θα απασχολήσει και την Δικαιοσύνη.
Ακόμη και εάν οι καταγγελίες αυτές προέρχονται από έναν ανεπάγγελτο ,περιφερόμενο «παράγοντα» της κομματικής καμαρίλας της ΔΗΜΑΡ και κολλητού του Κουβέλη,όπως είναι ο Καλουδιώτης.
Διαβάστε οπωσδήποτε ολόκληρη την καταγγελία Καλουδιώτη για τον Μανιάτη, γιατί το θέμα αυτό, εάν το Μαξίμου δεν τραβήξει αμέσως τα αυτιά στον Μανιάτη. θα έχει μεγάλη συνέχεια.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του προέδρου του Κτηματολογίου αναφέρει τα εξής:
“Μου έλαχε ο αναπάντεχος κλήρος  να υπηρετήσω ένα  σχεδόν ναυαγισμένο  εθνικό έργο, αυτό της δημιουργίας Εθνικού Κτηματολογίου. Η αναπάντεχη λοιπόν  πρόταση ήλθε από την ΔΗΜΑΡ και δυσκολεύτηκα να την αποδεχθώ φοβούμενος την κακή φήμη διαχείρισης του έργου αλλά και το γεγονός ότι  συνδεόταν με το γνωστό πλαίσιο τοποθέτησης στελεχών  4-2-1.
Όσοι παροικούν την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν τη λυσσαλέα αντίδραση να με αποδεχθούν διάφοροι κύκλοι που στο παρασκήνιο επικαλούνταν το όνομα του Β. Βενιζέλου, μια αντίδραση που  κράτησε πάνω από έξι μήνες. Το είχα ξεχάσει όταν τελικά με κάλεσαν να αναλάβω την ευθύνη του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου. Αλλά και πάλι παρέμεινα  ωσεί πρόεδρος με δωδεκάωρη απασχόληση χωρίς καμιά αμοιβή  για επιπλέον σαράντα μέρες, ώσπου το «σύστημα» υποχώρησε.
 
Από ότι  πληροφορήθηκα από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ το θέμα έφτασε στην τριμερή των αρχηγών των κομμάτων της τότε συγκυβέρνησης. Είναι λογικό να θέλω να ευχαριστήσω το φίλο πρόεδρο Φ. Κουβέλη για την επιμονή του να αναλάβω το κτηματολόγιο. Ο ίδιος γνωρίζει ότι στη συνέχεια ήμουν αντίθετος στην αποχώρηση από την κυβέρνηση -επίσης δεν υπήρξα ποτέ μέλος της ΔΗΜΑΡ- όπως και έθεσα τότε την παραίτησή μου υπόψη του και το συζήτησα με  κυβερνητικούς αξιωματούχους, αλλά κανείς δεν είχε αντίρρηση να παραμείνω, το αντίθετο.  Βέβαια στη συνέχεια  έτσι κι αλλιώς,  όταν έχεις να υπηρετήσεις  ένα εθνικό έργο, αφήνεις έξω τις όποιες ταυτότητες.
 
Μετά πέσαμε με τα μούτρα στη δουλειά, δέθηκα με το έργο στη βάση της δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης και χρηστής διοίκησης. Όλοι οι παράγοντες του έργου: πρώτα οι εργαζόμενοι (οι οποίοι είναι τα θύματα  από τις αναιτιολόγητες αλλαγές), ακόμα και οι πιο σκληροί από τους  συνδικαλιστές -στους οποίους επέμενα να αμφισβητώ δήθεν προφανείς βεβαιότητες της μεταπολίτευσης, όπως τη συμμετοχή τους στο Δ.Σ. της εταιρείας– ύστερα τα μέλη του Δ.Σ. τα οποία υποδείχθηκαν από τα άλλα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, αποδέχθηκαν το μοντέλο διοίκησης το οποίο εισηγούμουν. Το πιο  απίστευτο είναι ότι διατυπώθηκε συναίνεση και από φορείς των διάφορων αναδόχων, εκείνων που πρωταγωνίστησαν στο να μην αναλάβω την εταιρεία. Ομολογούν τώρα ότι έχει ανοιχθεί μια σημαντική δίοδος, και αυτοί να δουλέψουν και το έργο να υλοποιηθεί. Διαπιστώνουν δηλαδή ότι η χρηστή και έννομη διαχείριση είναι πιο αποτελεσματική από την τρέχουσα διαπλοκή.
 
Ο κ. Μανιάτης τί σχέση έχει με όλα αυτά; Επέμενε να αναλάβει τη ευθύνη του Κτηματολογίου από τον κ Καλαφάτη και μαζί του «κουβάλησε»  και τον προηγούμενο πρόεδρο της στασιμότητας, κατά  επιεική χαρακτηρισμό, τον κουμπάρο του κ. Αρβανίτη.
 
Το εκπληκτικό είναι πως στις ελάχιστες συνεργασίες που είχε μαζί μου έφερνε, εκτός από τον κ Αρβανίτη ως σύμβουλο, και τους «κοινωνικούς εταίρους». δηλαδή τους αναδόχους προτρέποντάς με να καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι και «να παίρνουμε κοινές αποφάσεις».
Η δική μου έμπρακτη απάντηση ήταν ναι στη συνεννόηση, αλλά τις αποφάσεις τις λαμβάνουν εκείνοι που έχουν την ευθύνη υπογραφής απέναντι στη χώρα. Και αυτό έγινε κανόνας στην εταιρεία.
 
Οι άλλες συναντήσεις αφορούσαν εμπνεύσεις του κ. Μανιάτη για «πιλοτικές εφαρμογές» που θα του επέτρεπαν «να καλέσει τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο» να τις παρουσιάσουν προεκλογικά. Δεν υπήρξε ποτέ και καμία πρότασή του για την στρατηγική του κτηματολογίου εκτός από μεγαλοστομίες. Αυτά εις επήκοον πολλών κάθε φορά προσκεκλημένων. Ουσιαστικά  νομίζω ότι υπήρξε μία υπηρεσιακή (συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος κ. Ζυγούρης και υπηρεσιακά στελέχη καθώς και σύμβουλοι του υπουργού), κατόπιν επιμονής μου, συνάντηση με τον κ.Μανιάτη όλη αυτή την περίπου επτάμηνη συνεργασία. Στη συνάντηση αυτή του εισηγηθήκαμε την ακύρωση ενός διαγωνισμού που λιμνάζει για χρόνια και την ένταξη του αντικειμένου του στο νέο μεγάλο διαγωνισμό με όφελος για την εθνική οικονομία της τάξης των 50 εκ Ευρώ και για την ΕΚΧΑ (πρώην Κτηματολόγιο) σημαντική οικονομία σε προσωπικό και διαχειριστικό κόστος. Συμφώνησε με την πρόταση, τη βρήκε εξαιρετική και ύστερα από δέκα ημέρες, παρουσία πάλι πολλών συνεργατών, την πήρε πίσω …(Όπως με είχαν προειδοποιήσει μερικοί που ήξεραν…)
 
Το πιο εξοργιστικό είναι ότι ο πρώην πρόεδρος κ. Αρβανίτης μου ζήτησε προφορικά να του χρηματοδοτώ τις καθόδους στην Αθήνα για να με «επιβλέπει» ως σύμβουλος του Μανιάτη.
Και αν υπάρχει απορία γιατί δεν χρηματοδοτούσε ο κ. Μανιάτης  αυτή την κάθοδο λύνεται αν σκεφτεί κανείς ότι ο κ. Μανιάτης δεν ήθελε να φαίνεται ότι συνεργάζεται με ένα πρώην πρόεδρο φίλο του.
Αλλά το σημαντικότερο:  μια δική μου αποδοχή του αθώου αιτήματος θα  με έκανε αιχμάλωτο του όλου συστήματος Μανιάτη και θα ακύρωνε την όποια πρακτική χρηστής διαχείρισης, μέσα κι έξω από την εταιρεία, που προσπαθούσα να δημιουργήσω πάση θυσία. Το πιο αστείο είναι ότι ο κ Αρβανίτης μετά την προφορική άρνησή μου βρήκε τρόπο να με πιέσει. Μου γύρεψε με γραπτή επιστολή του να τον κάνω μέλος του Επιστημονικού  Συμβουλίου (ένα «θεσμό» δικό του για να τίθενται στελέχη στο ψυγείο στα οποία προσπαθήσαμε και δώσαμε πρακτικά καθήκοντα) κι έτσι να του χρηματοδοτώ και τα πήγαινε-έλα στην Αθήνα. Έχω στα e mail μου σχετική επιστολή η οποία αναφέρεται στη σημασία της συμμετοχής του στο επιστημονικό συμβούλιο για να καταλήξει στην πρόταση χρηματοδότησης των εξόδων του για να πηγαινοέρχεται στην Αθήνα.
 
Βέβαια υπάρχουν στη διάρκεια αυτής της θητείας σοβαρές παρεμβάσεις που μια χρηστή διοίκηση οφείλει να αποκρούει, αλλά δεν έχει τα στοιχεία να τις παρουσιάσει. Τα στοιχεία θα υπήρχαν αν υπέκυπτε σ΄ αυτές…
 
Να σημειωθεί ότι ο κ. Μανιάτης ποτέ δεν τόλμησε να διαφωνήσει ευθέως μαζί μου ή και να θέσει άλλο πλαίσιο πολιτικής για την εταιρεία. Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν έχει, πέραν διαφόρων  παρωχημένων επικοινωνιακών ιδεοληψιών.
 
Το δικό του πρόβλημα είναι ο έλεγχος της εταιρείας με δικούς του ανθρώπους  το οποίο, το γνωρίζει καλά, ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει με μένα.
 
Η δική μου τώρα αλήθεια είναι ότι δέθηκα με τον εθνικό στόχο της δημιουργίας κτηματολογίου στη χώρα. Συντονίζω μια προσπάθεια όλων όσων θέλουν να γίνει αυτό το έργο και αισθάνομαι υπεύθυνος απέναντι σ΄αυτό. Η πρώτη μου σκέψη ήταν να παραιτηθώ, όπως μου ζήτησε τηλεφωνικά ο κ. Μανιάτης. Την άλλη μέρα σκέφτηκα ότι έτσι θα οδηγούσα  ένα τόσο ταλαιπωρημένο εθνικό στόχο στη στασιμότητα και στην ουσιαστική ακύρωση. Σκέφτηκα επίσης τους εργαζόμενους στην εταιρεία πολλοί, πάρα πολλοί, από τους οποίους μου δήλωσαν ότι θα ήταν πολύ άσκημο να (τους) εγκαταλείψω αμαχητί. Κι όσο κι αν δεν μπορείς πάντοτε να ανιχνεύσεις τις σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από τέτοιες συμπαραστάσεις, τους πιστεύω.
 
Σκέφτηκα και το μέγεθος της θεσμικής ύβρεως του κ. Μανιάτη (και το δυστύχημα είναι ότι έχει την πολιτική δυνατότητα να την διαπράξει) ο οποίος αναιτιολόγητα, χωρίς ποτέ να μου εκφράσει την όποια διαφωνία, κι ενώ γνωρίζει ότι το συνολικό έργο προχωράει σκέφτηκε προεκλογικά να φέρει τους «δικούς» του να διαχειριστεί ένα τόσο μεγάλο έργο, της τάξης του 1 ΔΙΣ Ευρώ, όχι με θεσμική ουδετερότητα, όπως οφείλει. Γι΄ αυτό αποφάσισα να αντισταθώ. Γνωρίζω τον κίνδυνο να χαρακτηριστώ γραφικός, και είναι το μόνο που με κάνει διστακτικό, όμως η ευθύνη της υπηρέτησης ενός τόσο σημαντικού εθνικού στόχου υπερτερεί. Η διακοπή που τώρα θα συμβεί μπορεί να αποβεί μοιραία. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να συνεχίσει να προχωρά και με τον Μανιάτη δεν θα έχει καμιά τύχη.”
Lykavitos

«Για μπανάκι»… στα θαλασσοδάνεια! (Θα πληρώσει… ο επόμενος!)


«Από την άλλη, σήμερα αυτή τη δημοτική περίοδο στους παιδικούς σταθμούς οι εργαζόμενοι κάνουν ρεφενέ για να πάρουν τρόφιμα και μείωσαν και την ποιότητα και την παροχή του φαγητού στα παιδιά. Υπόστειλαν τις λειτουργίες στα ΚΑΠΗ και επέβαλλαν αμοιβή για ό,τι παρέχουν στους ηλικιωμένους και φυσικά κατήργησαν (και όχι μόνο γι’ αυτούς) τα θαλάσσια μπάνια θεωρώντας τα σπατάλη».
… «Δημιουργήσαμε νέες υποδομές και δράσεις θαλάσσια μπάνια, θερινή απασχόληση για εκατοντάδες παιδιά που μένουν το καλοκαίρι στη πόλη χωρίς κανένα κόστος για το δημότη».
(Απόσπασμα από την ομιλία του κ. Σ. Μπενετάτου, στην εκδήλωση του Κ.Κ.Ε. για τις εκλογές στο «Μάνος Λοΐζος», την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της «Λαϊκής Συσπείρωσης»).

Για όσους δεν το γνωρίζουν να πούμε ότι πράγματι, ο κ. Σ. Μπενετάτος ως Δήμαρχος, είχε οργανώσει πρόγραμμα με καλοκαιρινά θαλάσσια μπάνια, για τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. της Νίκαιας και άλλους δημότες, με πούλμαν που τους πήγαιναν… στην ιδιωτική πλαζ «Yabanaki», στη Βάρκιζα!
Το χρέος μόνο από αυτή την «ιδέα», έφτασε τα €175.000,00, αφού ο κ. Μπενετάτος… πολύ απλά, δεν πλήρωνε ούτε τα πούλμαν, ούτε την πλαζ!
Η λογική του κ. Μπενετάτου με απλά λόγια: «Κάνω Κοινωνική Πολιτική με χρήματα που δεν έχω και… θα πληρώσει ο επόμενος».

Κι έτσι έγινε…
Ο κ. Ιωακειμίδης εξόφλησε σχεδόν στο σύνολό της (και) αυτή την οφειλή και επειδή έπρεπε να πληρώσει και μερικές… εκατοντάδες τέτοιες ακόμα, που του άφησε «προίκα» ο προηγούμενος Δήμαρχος, σταμάτησε το συγκεκριμένο «κοινωνικό έργο».

Τώρα, αφού έχετε ένα δείγμα για τον «τρόπο» με τον οποίο ο κ. Μπενετάτος αντιλαμβανόταν την «Κοινωνική Πολιτική» και τα «έργα» του Δήμου, μπορείτε να καταλάβετε… γιατί τον παρέδωσε με €87.000.000,00 χρέος και δυσθεώρητα δάνεια!

Για τα υπόλοιπα που αναφέρει, περί «ρεφενέ» των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς, την «ποιότητα» του φαγητού για τα παιδάκια, ή την «υποστολή» λειτουργιών των Κ.Α.Π.Η. και την αμοιβή για παροχές στους ηλικιωμένους… εμείς τι να πούμε…
Προφανώς περιγράφει τις αναμνήσεις του μέχρι το 2010!

Α! Να μην ξεχάσουμε και το άλλο:
Ο κ. Μπενετάτος θα είναι και πάλι υποψήφιος Δήμαρχος!

Α-25


«Άρωμα Γυναίκας» στο Δημαρχείο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη


aroma gynaikes_nikaia









• Βάνα Μπάρμπα και Χριστιάνα Χαλκιοπούλου διαβάζουν Ελληνίδες συγγραφείς
Με «Άρωμα Γυναίκας» θα γιορτάσει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ.Ι . Ρέντη και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Νίκαιας- Ρέντη την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, το Σάββατο 8 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου (Π. Τσαλδάρη 10, 1ος όροφος).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Βάνα Μπάρμπα και η Χριστιάνα Χαλκιοπούλου θα διαβάσουν αποσπάσματα από έργα Ελληνίδων συγγραφέων.Η Σοφία Βόσσου, ο Γιάννης Λαμπράκης, η Μαρί Μινασιάν και η Χορωδία ΚΑΠΗ θα τραγουδήσουν για τη Γυναίκα.
Στην εκδήλωση συμμετέχει και η Χορευτική ομάδα της Διεύθυνσης Αθλητισμού.

Ο Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι Ρέντη θυμάται και τιμά τη Μάχη της Κοκκινιάς

Ο Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι Ρέντη θυμάται και τιμά τη Μάχη της Κοκκινιάς


Εκδήλωση Τιμής και Μνήµης για την επέτειο της Μάχης της Κοκκινιάς, που έγινε στις 6,7 & 8 Μάρτη 1944 διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας - Αγ.Ι. Ρέντη την Παρασκευή 7 Μαρτίου στις 6.00 μ.μ. στην πλατεία Δαβάκη όπου υπάρχει και το αντίστοιχο μνημείο.
Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Επιµνηµόσυνη δέηση
Οµιλία- Ιστορικό της εκδήλωσης
Κατάθεση στεφάνου από τον Δήµαρχο της πόλης µας
Ενός λεπτού σιγή
Ύµνος προς τους πεσόντες
Εθνικός ΄Υµνος.

Λίγα λόγια για τη Μάχη της Κοκκινιάς
Από τις 4 έως τις 8 Μάρτη 1944 η Κοκκινιά, η προσφυγούπολη του Πειραιά βίωσε κάποιες από τις πιο τραγικές μέρες της πολύχρονης ιστορίας της. Γερμανικές δυνάμεις σε συνεργασία με χωροφύλακες και ταγματασφαλίτες θέτουν στο στόχαστρό τους την πόλη, η οποία αντιστέκεται πεισματικά με πρωτεργάτες το 6ο Ανεξάρτητο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ, τα μέλη του ΕΑΜ, τους αγωνιστές της ΕΠΟΝ και -κυρίως- τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού της Κοκκινιάς.
Στο πρόσωπο της πόλης που ανάθρεψε πλήθος ανταρτών και διέθετε το πιο οργανωμένο αντιστασιακό κίνημα επιχειρήθηκε από τους Ναζί και τους συνεργάτες τους να καμφθεί το αντιστασιακό φρόνημα του Ελληνικού λαού, που πάλευε για εθνική απελευθέρωση, διεκδικώντας -ταυτοχρόνως- να στρέψει προς όφελός του τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις.

Σάββατο 4 Μάρτη 1944. Χωροφύλακες και ταγματασφαλίτες προσπαθούν να εισβάλλουν από δυο διαφορετικά σημεία στην πόλη, αλλά μετά από πολύωρες συγκρούσεις αναχαιτίζονται από τους αγωνιστές του ΕΛΑΣ, οι οποίοι το ίδιο βράδυ συγκαλούν κοινή σύσκεψη ΕΑΜιτών κι ΕΛΑΣιτών στην Κοκκινιά κι αποφασίζουν γενική επιφυλακή κι ενημέρωση του λαού της πόλης.
ζουγκλα.gr
Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014, 14:42

ΠΕΣΥΔΑΠ Τετάρτη 05.03.2014 Δημοσθένης Σταματάτος Αντιπρόεδρος ΠΕΣΥΔΑΠ

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Επιτυχής η ενημερωτική ημερίδα του ΠΕΣΥΔΑΠ για το έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο των ΤΟΠΣΑ

       Επιτυχής η ενημερωτική ημερίδα του ΠΕΣΥΔΑΠ για το έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο των ΤΟΠΣΑ


Το ενδιαφέρον της κοινωνίας των πολιτών για την κοινωνική οικονομία και την πράξη με τίτλο «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ», που υλοποιείται από την  Αναπτυξιακή Σύμπραξη (ΑΣ) «ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ», αποτυπώθηκε στηνενημερωτική ημερίδα, που διοργάνωσε ο ΠΕΣΥΔΑΠ την Τετάρτη (05.03.14 και ώρα 6 μμ) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη.
Με δεδομένο το γεγονός ότι η πράξη εστιάζει σε άνεργους με έδρα στις περιοχές υλοποίησης του σχεδίου (Δήμοι Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Περάματος), 63 εκ των οποίων θα αποτελέσουν τους ωφελούμενους της πράξης και οι οποίοι θα προωθηθούν στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα, η προσέλευση του κόσμου και η συμμετοχή στην συζήτηση που ακολούθησε, σηματοδότησε την επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης και υπογράμμισε την αναγκαιότητα πραγματοποίησης περισσότερων ενεργειών εξωστρέφειας, ώστε να διαχυθεί ο σκοπός της πράξης στον τοπικό πληθυσμό.
Στο πλαίσιο αυτό, κυμάνθηκε και η εισήγηση του Αντιπροέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ Δημοσθένη Σταματάτου, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα που απεύθυνε η ΑΣ, αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του Συνδέσμου για δράσεις με περιβαλλοντικό και κοινωνικό υπόβαθρο. Μάλιστα επικεντρώθηκε στον λόγο συμμετοχής του ΠΕΣΥΔΑΠ στο σχέδιο που υλοποιείται, τονίζοντας ότι: «Το ζητούμενο σε μια αναπτυξιακή διαδικασία είναι να χαρακτηρίζεται από ευελιξία, προσαρμοστικότητα, στα πλαίσια μιας συστηματικής και συνεπούς τοπικής διαχείρισης, προστασίας και ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της και που θα περιλαμβάνει στους κόλπους της τον συμμετοχικό σχεδιασμό. Σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης την συνθήκη αυτή μπορεί να ικανοποιήσει μόνο ένας εξειδικευμένος διαδημοτικός φορέας σκοπού, με την υλοποίηση οριζόντιων δράσεων, που δεν εγκλωβίζονται στα διοικητικά όρια ενός Δήμου».
Για τις δράσεις που υλοποιούνται από την πράξη αναφέρθηκε ο εργασιακός σύμβουλος Γιώργος Μπιθυμήτρης  από τοΔΙΚΤΥΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ, ενώ ο κοινωνιολόγος Στέλιος Καζνέσης από το ΚΕΚ ΑΠΟΨΗ επικεντρώθηκε στη νομοθετική προσέγγιση της κοινωνικής οικονομίας. Τέλος, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΝ Σταύρος Μηλιώνηςεστίασε στις καλές πρακτικές από σωματεία και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται προς αυτήν τη κατεύθυνση, παρουσιάζοντας στο έργο του ΚΕΑΝ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν θεσμικοί παράγοντες (η Πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Ειρήνη Βαλλιανάτου, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Κορυδαλλού Μιχάλης Ευθυμιάδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου Κων/νος Βορέας, ο  ο Δημοτικός Σύμβουλος Άννινος Νικόλαος Γ.Γ. του ΠΕΣΥΔΑΠ Γιώργος Κατσαντώνης), καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και εθελοντικών ομάδων και πολίτες