Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Ποια είναι η γλώσσα που πρέπει να μάθεις για να βγάζεις 110.000 δολάρια τον χρόνο

Πραγματικό χρυσάφι για όσους την κατέχουν




Ποια είναι η γλώσσα που πρέπει να μάθεις για να βγάζεις 110.000 δολάρια τον χρόνο - Πραγματικό χρυσάφι για όσους την κατέχουν
Ο προγραμματισμός ηλεκτρονικών υπολογιστών έχει γίνει μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες
 βιομηχανίες των ΗΠΑ.
Ο μέσος μισθός για έναν προγραμματιστή ηλεκτρονικών υπολογιστών στις ΗΠΑ έχει χτυπήσει ιστορικό 
υψηλό, στα 100.000 δολάρια τον χρόνο.
Βέβαια, υπάρχουν γλώσσες προγραμματισμού που είναι πραγματικό χρυσάφι για όσους τις κατέχουν.
Το Quartz έφτιαξε μία λίστα με τα ετήσια κέρδη κάποιου προγραμματιστή, ανάλογα με τη 
γλώσσα προγραμματισμού που γνωρίζει.
Αυτή είναι η λίστα, ξεκινώντας από τη γλώσσα που αποφέρει τα λιγότερα ετήσια κέρδη:
12. PERL - $82.513
11. SQL - $85.511 

10. Visual Basic - $85.962
9. C# - $89.074
8. R- $90.055
7. C - 90.134
6. JavaScript - $91.461
5. C++ - $93.502
4. JAVA - $94.908
3. Python - $100.717
2. Objective C - $108.225
1. Ruby on Rails - $109.460







Πάντως, σύμφωνα με την εταιρεία «IT Mondo», όσοι ασχολούνται με την αρχιτεκτονική πωλήσεων
 λογισμικού μπορούν να κερδίσουν 180.000 έως 200.000 δολάρια, με τον συγκεκριμένο τομέα 
να είναι περιζήτητος στις ΗΠΑ.

8 κόλπα για έξυπνες αναζητήσεις στο Google

H Google είναι η πιο γνωστή μηχανή αναζήτησης του διαδικτύου, ωστόσο πολλές φορές εξ’ αιτίας των πολλών δεδομένων οι χρήστες δυσκολεύονται να βρουν την πληροφορία που αναζητούν.

 

Δείτε λοιπόν 8 κόλπα που μπορούν να κάνουν πιο εύκολες τις αναζητήσεις σας:

1. Πανεπιστημιακές έρευνες

Εάν είστε φοιτητής ή συγγραφέας, αυτό το τρικ της Google είναι ειδικά για σας. Απλά πληκτρολογήστε «site: edu» πρώτα και στη συνέχεια αυτό που ψάχνετε. Αυτή η επιλογή σάς βοηθά να περιορίσετε την αναζήτησή σας μόνο σε εκπαιδευτκά ιδρύματα. Για παράδειγμα, πληκτρολογήστε «Harvard: edu diet» για να βρείτε τα καλύτερα αποτελέσματα για δίαιτες από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

2. Χρησιμοποιήστε εισαγωγικά

Ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο; Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε διπλά εισαγωγικά. Σας βοηθάει να βρείτε ευκολότερα στίχους τραγουδιών ή ατάκες από ταινίες και βιβλία.

3. Ειδικές ιστοσελίδες

Όταν χρειάζεται να βρείτε κάποιες πληροφορίες σε ειδική ιστοσελίδα, χρησιμοποιήστε αυτό το μυστικό τέχνασμα της Google. Απλά πληκτρολογήστε τη λέξη «site», άνω και κάτω τελεία, την ιστοσελίδα και τις λέξεις κλειδιά των πληροφοριών που αναζητάτε. Για παράδειγμα, αν θέλετε να βρείτε κάτι για τον υγιεινό τρόπο ζωής στο Womanitely, πληκτρολογήστε «site: womanitely.com healthy life tips».

4. Αστερίσκοι

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τους αστερίσκους ως «μπαλαντέρ», συμπληρώνοντας λέξεις-κλειδιά που δεν ξέρετε: Για παράδειγμα, πληκτρολογήστε «all I want*life*good time» και θα σας βγάλει τους στίχους του «The Good Life» των Three Days Grace. Συνδυάστε το τρικ του αστερίσκου με τα εισαγωγικά της περίπτωσης (2) για καλύτερα αποτελέσματα.

5. Περισπωμένη

Συνήθως, δεν χρησιμοποιούμε το πλήκτρο περισπωμένη και πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι περιττό. Ωστόσο, είναι πραγματικά χρήσιμο! Εάν ψάχνετε κάτι σημαντικό και θέλετε το Google να σας βγάλει τα αποτελέσματα με τα συνώνυμά του, βάλτε μια περισπωμένη πριν από μια λέξη. Για παράδειγμα, αν ψάχνετε μόνο για ισπανικές σαλάτες, πληκτρολογήστε «Spanish ~ salads» για να βρείτε ισπανικές συνταγές για σαλάτα, παραλείποντας άλλες συνταγές που δεν χρειάζεστε.

6. Τελίτσες

Χρησιμοποιήστε αυτό το τέχνασμα όταν ψάχνετε για τις ημερομηνίες, στατιστικά στοιχεία ή μετρήσεις. Προσθέστε δύο τελείες με την αναζήτησή σας ανάμεσα σε δύο αριθμούς και το Google θα σας δείξει τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Για παράδειγμα, αν ψάχνετε για ορισμένα σημαντικά ιστορικά γεγονότα της δεκαετίας του '50, πληκτρολογήστε «historic facts 1950...1959» και θα βρείτε αυτό που ψάχνετε.

7. Νέες ιστοσελίδες

Αν θέλετε να βρείτε μερικές νέες ιστοσελίδες που σχετίζονται με τις αγαπημένες σας, δεν χρειάζεται να ξοδεύετε ώρες ψάχνοντας. Απλά καθορίστε την αγαπημένη σας ιστοσελίδα στο search, προσθέστε τη λέξη «related» και άνω και κάτω τελεία και δείτε τα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, αν ψάχνετε ιστοσελίδες που σχετίζονται με την Amazon, πληκτρολογήστε «related:amazon.com».

8. Παύλα

Αν χρησιμοποιείτε το Google τακτικά, ξέρετε πως είναι δύσκολο να βρείτε αυτό που χρειάζεστε όταν έχετε δύο έννοιες. Για να κάνετε την αναζήτησή σας ευκολότερη και ταχύτερη, πληκτρολογήστε μία παύλα μεταξύ των δύο αυτών εννοιών. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε περιττές πληροφορίες και να βρείτε ακριβώς αυτό που αναζητάτε.
 
Βρείτε μας πάντα στους Orizontes Data!

Μια αινιγματική φιγούρα: «Η γυναίκα της Ζάκυθος» σ...

Savas Patsalidis: Μια αινιγματική φιγούρα: «Η γυναίκα της Ζάκυθος» σ...: Η γυναίκα της Ζάκυθος του Διονύσιου Σολωμού, ένα κείμενο με «άτακτη» συγγραφική και εκδοτική ιστορία, φιλοξενήθηκε για λίγες παρα...

Προσοχή! Ποιο είναι το επικίνδυνο μπαχαρικό των Χριστουγέννων





Ταιριάζει υπέροχα σε σάλτσες, γλυκά αλλά και ροφήματα, όμως οι τοξικολόγοι προειδοποιούν ότι αν ξεφύγουμε με την ποσότητα υπάρχει κίνδυνος δηλητηρίασης. Τρεις με…

τέσσερις κουταλιές του μπαχαρικού είναι αρκετές για να προκαλέσουν παράνοια και ένα αίσθημα ότι «είμαστε παγιδευμένοι σε λάσπη», αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού ΤΙΜΕ.
Ο λόγος για το μυρωδάτο μοσχοκάρυδο, του οποίου οι παρενέργειες όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες είναι γνωστές εδώ και αιώνες, λόγω μιας χημικής ουσίας που περιέχει (μυριστικίνη), σημειώνουν οι ειδικοί σε άρθρο των New York Times.
H μυριστικίνη ανήκει σε μια οικογένεια σύνθετων ουσιών με ψυχοδραστικές ιδιότητες. Σύμφωνα με το Δρ Edward Boyer, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, άτομα που έκαναν… κατάχρηση μοσχοκάρυδου βίωσαν ένα έντονο αίσθημα νωθρότητας, με τις αναμνήσεις τους από το περιστατικό είναι αποσπασματικές και ελλιπείς. Ο Boyer έχει συναντήσει κατά τη διάρκεια της καριέρας του δύο σοβαρά περιστατικά δηλητηρίασης από μοσχοκάρυδο, στα οποία οι ασθενείς χρειάστηκε να νοσηλευτούν.
πηγη¨τρελο κουνελι

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Μα εγώ είμαι Έλληνας

Σοβαροί κίνδυνοι από το στέγνωμα ρούχων μέσα στο σπίτι


Μήπως ανήκετε κι εσείς σε αυτούς που βρίσκουν καλή ιδέα να στεγνώνουν τα ρούχα τους, το χειμώνα, μέσα στο σπίτι; Αν ναι, μάλλον θα πρέπει να σταματήσετε, καθώς μία ομάδα Βρετανών ερευνητών προειδοποιεί ότι η μέθοδος αυτή κρύβει σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία μας.
Μάλιστα, ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος για τα άτομα με σοβαρή μορφή άσθματος και αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό.
Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο Ντέιβιντ Ντέννινγκ, καθηγητής στο Εθνικό Κέντρο Ασπεργίλλωσης στο Μάντσεστερ της Μ. Βρετανίας, τα ρούχα όταν στεγνώνουν πάνω σε θερμαντικά σώματα αυξάνουν τα επίπεδα υγρασίας στον χώρο κατά 30%, δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μούχλας.
«Μια μπουγάδα βρεγμένων ρούχων περιέχει σχεδόν δύο λίτρα νερό, το οποίο εκλύεται στην ατμόσφαιρα κατά το στέγνωμα. Οι περισσότεροι εξ ημών, είτε έχουμε ανοσία στους μύκητες που αναπτύσσονται σε συνθήκες υγρασίας, είτε το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι ικανό να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις», εξηγεί ο Δρ Ντέννινγκ.
Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζουν οι ερευνητές σχετικά με το μύκητα της ασπεργίλλωσης, ο οποίος ενοχοποιείται για λοιμώξεις στους πνεύμονες.
«Στους πάσχοντες από άσθμα ο μύκητας της ασπεργίλλωσης μπορεί να προκαλέσει βήχα και συριγμό, ενώ σε άτομα με αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως οι καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, οι πάσχοντες από AIDS και τα άτομα που έχουν αυτό-άνοσα νοσήματα, κινδυνεύουν περισσότερο να εκδηλώσουν ασπεργίλλωση», διευκρινίζει.
Τι πρέπει να κάνουμε…
Σύμφωνα με τον Δρ Ντέννινγκ θα πρέπει να προσπαθούμε να:
– Στεγνώνουμε τα ρούχα σε ανοιχτό χώρο η σε ειδικό στεγνωτήριο
– Αν δεν έχουμε εναλλακτική, φροντίζουμε, όταν το στέγνωμα γίνεται μέσα στο σπίτι, να μην πρόκειται για την κρεβατοκάμαρα ή το σαλόνι
– Σε κάθε περίπτωση έχουμε ανοιχτά παράθυρα
Τι είναι η ασπεργίλλωση
Εκδηλώνεται σε όσους έχουν εισπνεύσει σπόρια του μύκητα της ασπεργίλλωσης.
Η ασπεργίλλωση προσβάλλει κυρίως ανοσοκατεσταλμένα άτομα, άτομα με κοκκιοκυτταροπενία, οξεία λευχαιμία, ή λέμφωμα. Χτυπά συνήθως τους πνεύμονες (90%), αλλά δεν αποκλείεται να επεκταθεί σε άλλα όργανα.
Ποια είναι τα συμπτώματα
Οι ασθενείς εμφανίζουν βήχα, πλευρωδυνία, πυρετό, δύσπνοια και ταχύπνοια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μελέτη που έγινε από την Αρχιτεκτονική Σχολή «Mackintosh» της Γλασκώβης διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία των σπιτιών έχει υψηλά επίπεδα υγρασίας. Το ένα τρίτο αποδίδεται στο στέγνωμα των ρούχων εντός του σπιτιού.
Πηγή:  http://www.onmed.gr/

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑ – Με μια μπαλαντέζα και έναν αναπτήρα φαλήρισε την ΔΕΗ! (βίντεο)

Γνωρίστε το χωριό, όπου όλοι οι κάτοικοι του, έχουν άνοια


           
 
                        


Υπάρχει ένα χωριό, στην Ευρώπη, όπου όλοι οι κάτοικοι του, πάσχουν από άνοια και αλτσχάιμερ. Που βρίσκεται αυτό και πως συμβαίνει να είναι όλοι μαζί συγκεντρωμένοι;
 
news247 Νοέμβριος 24 2014 14:20
 
Το NEWS247 σε συνεργασία με το Invitromagazine, σας παρουσιάζει το χωριό όπου όλοι οι κάτοικοι έχουν άνοια!
Πριν από πολλά χρόνια, η μητέρα της Υβόνης van Amerongen, πέθανε. Η άνοια είχε καταστρέψει τον εγκέφαλο της και δεν θυμόταν κανένα και τίποτε. Η Υβόνη, γιατρός στην Ολλανδία, αποφάσισε ότι δεν αξίζει ένας τέτοιος θάνατος σε κανένα.
Επί 20 ολόκληρα χρόνια η Υβόνη έτρεχε, συγκέντρωνε χορηγίες, μάζευε χρήματα, έβρισκε ανθρώπους να την βοηθήσουν οικονομικά και πριν από λίγο καιρό αγόρασε ένα ολόκληρο χωριό που είχε ερημωθεί λίγο έξω από το Άμστερνταμ. Το χωριό Hogewey. Με τη βοήθεια και άλλων εθελοντών που οι δικοί τους έπασχαν από νευροεκφυλιστικές ασθένειες, αναπαλαίωσαν και έφτιαξαν τα σπίτια και τα μαγαζιά και εκεί δημιουργήθηκε ένα χωριό αποκλειστικά και μόνο για άτομα που πάσχουν από άνοια και αλτσχάιμερ.

Το χωριό καλύπτει μια έκταση ίση με 10 γήπεδα ποδοσφαίρου και εκτός από τα σπίτια, διαθέτει πλατείες, καταστήματα, ένα θέατρο και ένα ταχυδρομείο. Ολόκληρος ο χώρος είναι περιφραγμένος και υπάρχει μόνο μια μεγάλη θύρα, εισόδου και εξόδου. Στο χωριό ζουν φυσικά και εξειδικευμένοι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι φίλοι και η οικογένειες των πασχόντων μπορούν όχι μόνο να επισκεφτούν τους ανθρώπους τους, αλλά και να ενημερωθούν από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας τους.
Όπως αναφέρει και το CNN, στο χωριό παρουσιάζεται το εξής φαινόμενο. Οι ασθενείς μπορούν να λειτουργούν όχι σαν ασθενείς αλλά σαν άνθρωποι. Έχουν μια κανονική καθημερινότητα, κάνουν τις δουλειές τους, ψωνίζουν, πηγαίνουν βόλτες, στέλνουν γράμματα από το ταχυδρομείο, ενώ χρειάζονται λιγότερα φάρμακα, τρώνε καλύτερα δεν χάνουν την όρεξη τους, ζουν περισσότερο καιρό και είναι περισσότερο ευτυχισμένοι.
Η μακέτα του χωριού
Οι εργαζόμενοι στο χωριό είναι 250 (γιατροί, νοσηλευτές, προσωπικό στα καταστήματα) ενώ δεν χρησιμοποιείται πουθενά χρήμα. Αφού οι ασθενείς με άνοια συχνά έχουν προβλήματα με τα οικονομικά θέματα. Πλέον το Υπουργείο Υγείας της Ολλανδίας ενέταξε το χωριό στην πλήρη χρηματοδότηση και οι συγγενείς των ασθενών πληρώνουν ελάχιστα χρήματα. Βέβαια οι θέσεις για κάποιον να βάλει τον συγγενή του είναι περιορισμένες.

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Η παρακάτω λίστα περιέχει 15 πολύ χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για το Google Chrome που θα σας βοηθήσουν να δουλεύετε γρηγορότερα και να κάνετε περισσότερα με τον αγαπημένο σας web browser. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε επεκτάσεις.


google chrome logo Google Google Chrome Google Chrome Google Chrome Chrome Google Chrome Google Chrome Google Chrome Google Chrome Google Chrome Google Chrome

1. Αποθηκεύστε ιστοσελίδες σε μορφή PDF

Το Google Chrome διαθέτει ένα ενσωματωμένο PDF writer.  Ανοίξτε οποιαδήποτε ιστοσελίδα, πατήστε Ctrl + P για Windows ή Cmd + P στο Mac σας και επιλέξτε «Αποθήκευση ως PDF» για να κατεβάσετε αυτή τη σελίδα σαν αρχείο PDF.

2. Εισαγωγή προσαρμοσμένων συντομεύσεων πληκτρολογίου

Ο Google Chrome υποστηρίζει μια σειρά συντομεύσεων πληκτρολογίου, αλλά μπορείτε να ορίσετε τις δικές σας προσαρμοσμένες συντομεύσεις που τρέχουν επεκτάσεις και εφαρμογές του Chrome. Πληκτρολογήστε chrome://extensions στη γραμμή διευθύνσεων του browser σας  για να ανοίξετε τη σελίδα με τις επεκτάσεις. Προχωρήστε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο σύνδεσμο που λέει συντομεύσεις πληκτρολογίου.

3. Διαγράψτε το ιστορικό σας επιλεκτικά

Το ιστορικό του Google Chrome (chrome://history) δεν διαθέτει κάποιο κουμπί για την «Επιλογή όλων» οπότε αν θέλετε να διαγράψετε, ας πούμε, 20 σελίδες από το αρχείο καταγραφής του ιστορικού σας, θα πρέπει να επιλέξετε 20 τετραγωνίδια. Πως μπορείτε να γλυτώσετε χρόνο; Επιλέξτε το πρώτο τετραγωνάκι, κρατήστε πατημένο το shift και επιλέξτε το τελευταίο κουτάκι. Ότι βρίσκετε ανάμεσα θα επιλεγεί.

4. Εγκατάσταση μη εγκεκριμένων επεκτάσεων στο Chrome

Οι νεότερες εκδόσεις του Chrome δεν επιτρέπουν να εγκαταστήσετε επεκτάσεις που δεν υπάρχουν στο επίσημο κατάστημα του Google Chrome. Σαν προσωρινή λύση, μπορείτε να ανοίξετε τη σελίδα επεκτάσεων του Chrome, ενεργοποιήστε τη λειτουργία Developer και κάντε drag-n-drop την επέκταση που επιθυμείτε να εγκαταστήσετε (το αρχείο. Crx) στο Chrome σας.

5. Quick Fix για έναν αργό Chrome

Αν ο Chrome σας «σέρνετε» μετά από πολλές ώρες συνεχούς λειτουργίας, ο ευκολότερος τρόπος διόρθωσης του προβλήματος είναι  είναι να κάνετε μια επανεκκίνηση στον browser σας. Μερικές φορές όμως ο ένοχος θα μπορούσε να είναι μια κακό κωδικοποιημένη επέκταση ή ακόμη και μια ιστοσελίδα. Αυτό μπορείτε να το εξακριβώσετε από το Εργαλεία -> Task Manager. Θα σας παρουσιάσει μια λίστα.  Ταξινομήστε τη λίστας πατώντας πάνω στο «Μνήμη» ή στο «Memory»,  και επιλέξτε τις ιστοσελίδες ή τις επεκτάσεις που χρησιμοποιούν περισσότερη μνήμη. Κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος διεργασίας.

6. Δώστε ψεύτικη τοποθεσία

Ορισμένες ιστοσελίδες, όπως το Google Maps, για παράδειγμα, μπορεί να ζητήσουν από το πρόγραμμα περιήγησης τη γεωγραφική θέση σας. Μπορείτε να επιλέξετε να μην μοιράζεστε τα δεδομένα αυτά με τις ιστοσελίδες ή μπορείτε ακόμη και να δώσετε ψεύτικη τοποθεσία. Πηγαίνετε στο Εργαλεία/ Εργαλεία για προγραμματιστές και πατήστε το πλήκτρο Esc για να ανοίξετε την κονσόλα. Στην καρτέλα Emulation μπορείτε να εισάγετε οποιαδήποτε τιμή για το γεωγραφικό πλάτος και μήκος.

7. Αποκαλύψτε όλους τους κρυφούς κωδικούς πρόσβασης

Το Chrome μπορεί να θυμηθεί και συμπληρώσει αυτόματα τους κωδικούς πρόσβασης σας, αλλά τους εμφανίζει σαν τελίτσες και έτσι είναι αδύνατον να τους διαβάσετε. Αν θέλετε να θυμηθείτε κάποιο κωδικό πρόσβασης, ανοίξτε τη σελίδα chrome://settings/passwords

8. Συντάξτε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τη γραμμή διευθύνσεων

Αν είναι να γράψετε ένα νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Chrome, μέχρι σήμερα ανοίγατε το Gmail σας και το κάνατε από εκεί με τον κλασικό τρόπο. Εναλλακτικά, απλά πηγαίνετε στην γραμμή διευθύνσεων του browser σας και πληκτρολογήστε την email διεύθυνση με την εντολή mailto. Για παράδειγμα mailto: info@iguru.gr. Αυτό θα ανοίξει ένα παράθυρο του Gmail για να στείλετε το μήνυμα σας. Η διεύθυνση στο πεδίο Προς θα υπάρχει ήδη αφού την έχετε πληκτρολογήσει.

9. Πάρτε τις σημειώσεις μέσα από το Chrome

Ενώ υπάρχουν μερικές καλές επεκτάσεις του Chrome που προσθέτουν ένα σημειωματάριο στο πρόγραμμα περιήγησής σας, υπάρχει ένα μικρό JavaScript hack που μετατρέπει αμέσως το Chrome σας σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. Ανοίξτε μια νέα καρτέλα και πληκτρολογήστε στη γραμμή διεύθυνσης.
data:text/html, <html contenteditable>
Κάντε κλικ οπουδήποτε μέσα στην καρτέλα και να αρχίσετε να πληκτρολογείτε.

10. Χρησιμοποιήστε το Chrome σαν Media Player

Μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία ήχου, βίντεο, εικόνες, αρχεία κειμένου, ακόμα και τα έγγραφα PDF από την επιφάνεια εργασίας σας στο Chrome και να τα ανοίξετε χωρίς να χρησιμοποιήσετε κάποια ειδική εφαρμογή προβολής.

11. Τοποθετήστε περισσότερους σελιδοδείκτες στη γραμμή εργαλείων

Αν θέλετε να εμφανίζετε περισσότερους σελιδοδείκτες στο Bookmarks Toolbar του Chrome, απλά κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε σελιδοδείκτη, επιλέξτε Επεξεργασία και αφαιρέστε τα πάντα στο πεδίο Όνομα. Αποθηκεύσετε και το Chrome θα εμφανίζει μόνο τα favicon του site στη γραμμή εργαλείων. Έτσι το πρόγραμμα μπορεί να χωρέσει πολλούς περισσότερους σελιδοδείκτες στον ίδιο χώρο.

12. Βελτίωση της σταθερότητας, χρησιμοποιήστε το Flash μόνο όταν χρειάζεται

Αν και υπάρχει ήδη μια μεγάλη στροφή προς την HTML5, ορισμένες ιστοσελίδες εξακολουθούν να απαιτούν το πρόγραμμα Adobe Flash Player. Πηγαίνετε στο Advanced Settings του προγράμματος περιήγησης (chrome://settings/content) και επιλέξτε το «Click to Play» κάτω από τα Plugins. Το Flash Player θα παραμείνει απενεργοποιημένο στον browser σας και όταν κάποια ιστοσελίδα απαιτεί Flash, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε προσωρινά.

13. Προσποιηθείτε ότι είστε με κινητό σε αργό Internet

Αν έχετε μια αργή σύνδεση στο Διαδίκτυο, ή αν το ξενοδοχείο σας χρεώνει για κάθε byte των δεδομένων, μπορείτε να υποκριθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια φορητή συσκευή. Με αυτό τον τρόπο οι περισσότερες ιστοσελίδες θα σας σερβίρουν την κινητή έκδοση τους που είναι μικρότερη σε μέγεθος. Πώς γίνεται αυτό; Ανοίξτε τα developer tools του Chrome, γυρίστε το στην Προσομοίωση ή Emulation και επιλέξτε  Android ή iOS σαν client του χρήστη. Βεβαιωθείτε ότι το Screen and Device emulation είναι απενεργοποιημένο.

14. Αφαιρέστε τα ενοχλητικά URLs

Όταν πληκτρολογείτε στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome, ο browser θα αρχίσει να σας προτείνει URLs από το ιστορικό σας. Αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη διεύθυνση URL που δεν θα θέλατε να εμφανίζεται στον κατάλογο των προτάσεων, μπορείτε να την αφαιρέσετε εύκολα με την εκκαθάριση του ιστορικού ή από την ίδια τη γραμμή διευθύνσεων. Επισημάνετε την αυτόματη συμπλήρωση της διεύθυνσης URL στη λίστα του drop-down και πατήστε Shift+Delete για να την αφαιρέσετε μόνιμα.

15. Αλλάξτε άμεσα σε Google Cache

Το Google Cache είναι πολύ βολικό αν μια ιστοσελίδα που προσπαθείτε να ανοίξετε είναι offline. Το Chrome καθιστά πραγματικά εύκολο να αποκτήσετε πρόσβαση στην αποθηκευμένη έκδοση της κάθε σελίδας. Αν προσπαθείτε να ανοίξετε ένα URL και δεν ανοίγει κάντε κλικ στη γραμμή διευθύνσεων, και πληκτρολογήστε cache: πριν από το URL. Πατήστε Enter. Θα μεταφερθείτε κατ “ευθείαν στο Google Cache.

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

προστασία από την αρνητικότητα

Προστασία από την αρνητικότητα


Ήταν κάποτε ένας μαθητής κάποιου αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου, που ο δάσκαλός του, του επέβαλε επί τρία χρόνια να δίνει χρήματα σε όποιον τον πρόσβαλε.
Όταν έληξε αυτή η περίοδος δοκιμασίας, ο δάσκαλος του είπε:
«Τώρα μπορείς να μπεις στην Αθήνα και να σπουδάσεις φιλοσοφία».
Καθώς ο μαθητής έμπαινε στην Αθήνα συνάντησε κάποιον σοφό άνθρωπο, που καθόταν μπροστά στην πύλη και πρόσβαλε όποιον έφευγε και όποιον ερχόταν.
Αυτός φυσικά προσέβαλε και τον μαθητή ο οποίος όμως ξέσπασε σε γέλια.
«Γιατί γελάς ενώ εγώ σε προσβάλλω;» ρώτησε ο σοφός άνθρωπος.
«Γιατί…..» είπε ο μαθητής « επί τρία χρόνια εγώ πλήρωνα για κάτι τέτοιο και τώρα εσύ μου το προσφέρεις δωρεάν».
«Μπες στην πόλη» είπε ο σοφός άνθρωπος «είναι όλη δικήσου….».
Τα πάντα είναι θέμα προοπτικής.
Μια διαφορετική γωνία παρατήρησης, αλλάζει το όλο σκηνικό.
Όταν δονείσαι σε διαφορετική συχνότητα από κείνον που
σε προσβάλει,
σε υποτιμά,
σε προκαλεί με κάθε τρόπο,
τίποτα από όσα σου εκπέμπει δε μπορεί να σε αγγίξει.
Η μεγαλύτερη προστασία
από την αρνητικότητα κάθε είδους
είναι
το να δονείσαι σε διαφορετική συχνότητα.

peacefull-mind



Read more: http://enallaktikidrasi.com/2013/09/prostasia-apo-tin-arnitikotita/#ixzz3JyXY8lsx

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Παντελής Ζερβός. Ο ηθοποιός που έζησε την τραγωδία στην σκηνή όταν έχασε την κόρη του...

Παντελής Ζερβός. Ο ηθοποιός που έζησε την τραγωδία στην σκηνή όταν έχασε την κόρη του 24/05/2014Κατηγορίες: Featured, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣΕτικέτες: θέατρο, λουτράκι, παντελής ζερβός, περαχώρα, σαντορίνη Ήταν παραμονές Χριστουγέννων του 1908, 23 του Δεκέμβρη, όταν στην Περαχώρα, λίγο έξω απ’ το Λουτράκι, γεννιόταν ένας μεγάλος ηθοποιός. Ο Παντελής Ζερβός. Τεσσάρων ετών ήταν όταν έχασε τη μητέρα του κι οκτώ τον πατέρα του. Οι συγγενείς τότε τον έκλεισαν στο Τζάνειο ορφανοτροφείο. Δεν άντεξε πολύ. Πιτσιρίκος ακόμη, προτίμησε να δουλεύει το πρωί σε καφενείο στον Πειραιά, να πηγαίνει νυχτερινό σχολείο και το βράδυ να πουλάει λεμονάδες και πορτοκαλάδες στους διψασμένους Πειραιώτες. Όταν τέλειωσε το σχολείο κατετάγη στο Βασιλικό Ναυτικό και προήχθη σε αρχινοσοκόμο! Έλα όμως, που τραγουδούσε καλά κι έτσι όταν του είπαν πως στη Λυρική Σκηνή αναζητούσαν νέα ταλέντα, πήρε μέρος και τα κατάφερε. Την εποχή εκείνη ο Κάρολος Κουν ξεκίναγε δειλά τη δραματική σχολή του. Μια μέρα, ενώ συζητούσε με τους μαθη... 

Διαβάστε όλο το άρθρο: www.mixanitouxronou.gr/pantelis-zervos-o-ithopios-pou-ezise-tin-tragodia-stin-skini-otan-echase-tin-kori-tou/

ΒΙΝΤΕΟ - ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ...ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΔΕΣ

ΒΙΝΤΕΟ - ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ...

Μετά από πολλές συζητήσεις και αναβολές δημοσιεύτηκε σήμερα η εγκύκλιος για τη ρύθμιση οφειλών προς την εφορία σε 100 δόσεις. Εκτός απροόπτου τη Δευτέρα η εφαρμογή θα είναι έτοιμη  στον υπολογιστή...


Δείτε το ρεπορτάζ του STAR.

http://www.dailymotion.com/video/x2ar5ox_%CE%B2in%CF%84%CE%B5o-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CF%8C%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B7-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-100-%CE%B4%CF%8C%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82_news

Δείτε γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το στεγνωτήρα χεριών!


Οι ερευνητές πειραματίστηκαν, μολύνοντας αρχικά τα χέρια εθελοντών με 
ένα ακίνδυνο βακτήριο, τον Λακτοβάκιλλο Στη συνέχεια, συλλέγοντας και
 αναλύοντας δείγματα αέρα, διαπίστωσανότι, όταν κανείς στέγνωνε τα χέρια..
του στο μηχάνημα, αφού τα είχε πλύνει ανεπαρκώς, ο μικροοργανισμός αυτός
 είχε εξαπλωθεί σε όλο τον χώρο γύρω από τη συσκευή σε απόσταση έως δύο
 μέτρων

Οι στεγνωτήρες χεριών στις δημόσιες τουαλέτες είναι πολύ χειρότεροι από τις 
χάρτινες πετσέτες, όσον αφορά στην εξάπλωση των παθογόνων μικροοργανισμών, 
σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη δείχνει ότι οι 
αυτόματες συσκευές που εκτοξεύουν ζεστό αέρα για να στεγνώσει κανείς τα
 χέρια του, μπορούν να εξαπλώσουν τα βακτήρια σε όλο τον χώρο τριγύρω.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Λιντς, με επικεφαλής 
τον καθηγητή Μαρκ Γουίλκοξ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό 
περιοδικό «Journal of Hospital Infection», καθώς και σχετική επιστημονική
 ανακοίνωση σε διεθνές ιατρικό συνέδριο στη Λυόν της Γαλλίας, διαπίστωσαν 
ότι οι συγκεντρώσεις μικροβίων στον αέρα γύρω από τέτοιες συσκευές
 στεγνώματος είναι έως 27 φορές μεγαλύτερες σε σχέση με τον αέρα γύρω 
από τις χάρτινες πετσέτες.

Οι ερευνητές πειραματίστηκαν, μολύνοντας αρχικά τα χέρια εθελοντών με ένα 
ακίνδυνο βακτήριο, τον Λακτοβάκιλλο. Στη συνέχεια, συλλέγοντας και αναλύοντας 
δείγματα αέρα, διαπίστωσαν ότι, όταν κανείς στέγνωνε τα χέρια του στο μηχάνημα,
 αφού τα είχε πλύνει ανεπαρκώς, ο μικροοργανισμός αυτός είχε εξαπλωθεί σε όλο
 τον χώρο γύρω από τη συσκευή σε απόσταση έως δύο μέτρων.

Όσο πιο έντονα εκτοξευόταν ο θερμός αέρας από τη συσκευή στεγνώματος, τόσο 
μεγαλύτερη ήταν η ποσότητα των διασκορπισμένων βακτηρίων στον χώρο. 
Τα βακτήρια παραμένουν στον αέρα αρκετό χρόνο, αφ' ότου έχουν περάσει 
τα περίπου 15 δευτερόλεπτα που λειτουργεί το μηχάνημα. Οι μισοί σχεδόν
 μικροοργανισμοί ανιχνεύτηκαν στον αέρα πέντε λεπτά μετά το σταμάτημα του 
στεγνώματος, ενώ ακόμη και έπειτα από 15 λεπτά υπήρχαν ακόμη στον αέρα τα 
μικρόβια είχαν εξαπλωθεί εξαιτίας του ρεύματος ζεστού αέρα της συσκευής.

«Την επόμενη φορά που θα στεγνώσετε τα χέρια σας σε μια δημόσια τουαλέτα
 χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό στεγνωτήρα, μπορεί να εξαπλώνετε βακτήρια 
χωρίς να το ξέρετε. Μπορεί επίσης να δέχεστε μικρόβια από τα χέρια άλλων 
ανθρώπων. Αυτά τα ευρήματα είναι σημαντικά για να κατανοήσουμε τους 
τρόπους που τα βακτήρια εξαπλώνονται, μεταδίδοντας ασθένειες», δήλωσε ο
 Μαρκ Γουίλκοξ.

Εκπρόσωπος, όμως, της εταιρείας Dyson, που κατασκευάζει τέτοιες συσκευές
 στεγνώματος, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», κατηγόρησε τους
 ερευνητές ότι διεξήγαγαν την έρευνα μετά από ανάθεση που τους έκανε η
 (ανταγωνιστική) βιομηχανία χάρτινων πετσετών και ότι κατέληξαν σε
 εσφαλμένα συμπεράσματα. Όπως είπε, μεταξύ άλλων, οι ερευνητές μόλυναν
 τα χέρια τους με εξωπραγματικά υψηλά επίπεδα βακτηρίων και, επιπλέον, δεν
 φρόντισαν να τα πλύνουν καλά, προτού τα στεγνώσουν στο μηχάνημα, όπως 
αναφέρει το protothema.gr.

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Στα δύσκολα μπορούμε Μαζι !





   
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ


                   Φίλες και Φίλοι,

           Ο Δήμος Νίκαιας Αγίου Ιωάννη Ρέντη και η Κοινωνική του Υπηρεσία 
διοργανώνουν έναν κύκλο δράσεων για τη στήριξη των κοινωνικών δομών με 
κυριότερο σκοπό τη συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας για τις αδύναμες οικογένειες 
της πόλης μας.   Ξεκινώντας από τις 22 Νοέμβρη και για τέσσερα συνεχόμενα Σάββατα, 
σε κεντρικές πλατείες της Νίκαιας και του Ρέντη, θα συγκεντρώνουμε τρόφιμα με 
τη συμμετοχή των εθελοντών και των εργαζομένων του Δήμου μας. 

     Στόχος μας είναι οι  πλατείες και οι γειτονιές του Δήμου μας  να μετατραπούν σε 
εστίες συμπαράστασης, κοινωνικής αλληλεγγύης & συνοχής, ως μόνο αντίδοτο 
στη σύγχρονη εποχή της κρίσης.

          Για το σκοπό αυτό, σας θέλουμε κοντά μας ώστε να  ενισχύσουμε και να 
στηρίξουμε μαζί τη δράση αυτή.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ