Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Με φαντασία και κέφι ξεκινούν οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη

Με φαντασία και κέφι ξεκινούν οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη


Εργαστήρια αποκριάτικων κατασκευών , φουσκωτά παιχνίδια, κλόουν, μπαλονοκατασκευές, αλευρομουτζουρώματα, χορευτικά δρώμενα, κυνήγι χαμένου θησαυρού, παρελάσεις στις γειτονιές, περιλαμβάνει το πρόγραμμα των Αποκριάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη με ελεύθερη είσοδο. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πλατείες της πόλης καθώς και σε σχολεία και θα διαρκέσουν από τις 7 έως τις 22 Φεβρουαρίου.
Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:
«Αξιοποιώντας τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου μας διοργανώνουμε και φέτος ένα πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων αφιερωμένο στα παιδιά. Στόχος μας να ενθαρρύνουμε τη φαντασία αλλά και τη δημιουργική έκφραση των παιδιών μέσα από δράσεις ξεγνοιασιάς και κεφιού.
Παράλληλα θα γίνουν μικρές παρελάσεις στις γειτονιές της πόλης φέρνοντας τη χαρά της Αποκριάς σε μικρούς και μεγάλους. Κατανοώντας τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει ελληνική οικογένεια όλες οι εκδηλώσεις μας είναι δωρεάν».
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Σάββατο 7/02 Πλατεία Αγίου Γεωργίου – ώρα: 11.00
(στο προαύλιο του 3ου Δημοτικού σχολείου Νίκαιας)
Εργαστήρια αποκριάτικων κατασκευών από τα ΚΑΠΗ του Δήμου, φουσκωτά παιχνίδια, ψυχαγωγικό πρόγραμμα με κλόουν, face painting, μπαλονοκατασκευές.

Κυριακή 8/02 πλατεία Παιδικής Στέγης – ώρα 11:00
«Αλευρομουτζουρώματα» με τη συμμετοχή του τμήματος Παραδοσιακών Χορών της Δ/νσης Αθλητισμού.
Θα προηγηθεί παρέλαση στις γειτονιές της πόλης.
(προσυγκέντρωση: αυλή 27ου Δημοτικού σχολείου Νίκαιας – ώρα 10.30)

Σάββατο 14/02 πλατεία Δ. Κουμπάκη – ώρα 11:00
Μπαλονοκατασκευές, face painting, εργαστήρια αποκριάτικων κατασκευών από το Εργαστήριο Παιδικής Εικαστικής Τέχνης της Δ/νσης Πολιτισμού και χορευτικό πρόγραμμα από τα παιδικά τμήματα των παραδοσιακών χορών της Δ/νσης Αθλητισμού.

Κυριακή 15/02 πλατεία Οσίας Ξένης – ώρα 11:00
Εργαστήρια αποκριάτικων κατασκευών από το Εργαστήριο Παιδικής Εικαστικής Τέχνης της Δ/νσης Πολιτισμού, χορευτικά δρώμενα από σχολεία της πόλης με τη συμμετοχή του τμήματος Παραδοσιακών Χορών της Δ/νσης Αθλητισμού και λαϊκό πρόγραμμα με το συγκρότημα του Γιάννη Λαμπράκη.
Θα προηγηθεί παρέλαση στις γειτονιές της πόλης.
(προσυγκέντρωση: αυλή 1ου Δημοτικού σχολείου Νίκαιας – ώρα 11.00)

Κυριακή 22/02 κεντρική πλατεία Ρέντη- ώρα 11.00
Μπαλονοκατασκευές, face painting, εργαστήρια αποκριάτικων κατασκευών από τα ΚΑΠΗ του Δήμου και λαϊκό πρόγραμμα με το συγκρότημα του Γιάννη Λαμπράκη.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν από το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού.

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Καλή ψήφος

Ο Νταγκ Χάμαρσκελντ, ο μεγάλος ηγέτης των Ηνωμένων Εθνών, είχε πει κάποτε ότι δεν θα καταφέρουμε ποτέ να φέρουμε ουσιαστική αλλαγή στον κόσμο μας αν δεν «διανύσουμε πρώτα το πιο δύσκολο ταξίδι». Το εσωτερικό μας ταξίδι.   

Η δυνατότητα του καθενός και καθεμιάς από μας να δημιουργήσουμε τον κόσμο που ονειρευόμαστε εξαρτάται απ’το προσωπικό μας ταξίδι – το ταξίδι απ’τον φόβο προς την αγάπη, με εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας