Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ . Η Ελλάδα έχει τεράστιο και ανεκμετάλλευτο πλούτο, για αυτό και θα τα καταφέρει»

«Η Ελλάδα έχει τεράστιο και ανεκμετάλλευτο πλούτο, για αυτό και θα τα καταφέρει»
*ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ
Από τους παλιούς του κοινοβουλίου και της Β’ Πειραιά ο Γ. Τραγάκης διεκδικεί την επανεκλογή του στην κρισιμότερη εκλογική μάχη της μεταπολίτευσης. Ο ίδιος εμφανίζεται αισιόδοξος για το αποτέλεσμα ξεκαθαρίζοντας πως «είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη και πιστεύουμε ότι θα κατακτήσουμε την αυτοδυναμία. Από εκεί και πέρα, ας μην προκαταβάλουμε τη βούληση του ελληνικού λαού. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα βγάλει η κάλπη και πως θα διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό της επόμενης ημέρας».

Κύριε Τραγάκη, τι προσδοκάτε από αυτές τις εκλογές;

Στη κοινοβουλευτική μου θητεία έχω δώσει πολλές εκλογικές μάχες. Θεωρώ ότι αυτή είναι η δυσκολότερη και η κρισιμότερη για τον τόπο. Οι συμπολίτες μου, μου έχουν κάνει την τιμή να εκλέξουν δέκα φορές βουλευτή. Πιστεύω και ελπίζω να με εμπιστευθούν για ακόμα μια φορά, διότι γνωρίζουν ότι όλα αυτά τα χρόνια είμαι δίπλα τους, από όποια θέση και αν υπηρέτησα. Ξέρετε, ποτέ δεν είδα την πολιτική ως επάγγελμα ή μέσο κοινωνικής ανέλιξης, δεν το είχα ανάγκη αν θέλετε. Αντιμετώπισα και αντιμετωπίζω την πολιτική ως λειτούργημα και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Αλήθεια χωρούν όλοι μέσα στη ΝΔ; Και σας ρωτώ με αφορμή το θέμα που ξέσπασε με τον κ. Συμπιλίδη που εν τέλει οδήγησε στην απόσυρσή της υποψηφιότητας του. Ήταν λάθος η «επιστράτευσή» του;
Κοιτάξτε, η επιλογή των υποψήφιων βουλευτών που απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. είναι αποκλειστικό δικαίωμα του Προέδρου του κόμματος, του Αντώνη Σαμαρά. Αντιλαμβάνεστε, όμως, ότι όταν έχουν υποβληθεί χιλιάδες υποψηφιότητες από όλη την Ελλάδα, ικανών και άξιων στελεχών και προσωπικοτήτων, το να επιλέξεις τελικά 425 υποψήφιους βουλευτές είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο.

Η ΝΔ συμμετείχε στην συγκυβέρνηση Παπαδήμου και εκ των πραγμάτων είναι συνυπεύθυνη για αρκετά από τα μέτρα που λήφθησαν το τελευταίο διάστημα. Γιατί θα πρέπει να περιμένουμε κάτι διαφορετικό από μια κυβέρνηση νέας Δημοκρατίας;
Μην κάνετε λάθος, η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν ήταν προϊόν προγραμματικής σύγκλισης, ήταν το αναπόφευκτο παράγωγο μιας επείγουσας ανάγκης όταν η χώρα βρέθηκε στο κατώφλι του γκρεμού. Συμμετείχαμε στην κυβέρνηση για να αποτρέψουμε την άτακτη χρεοκοπία και την έξοδο μας από το ευρώ. Όμως, ο τόπος χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση με αποφασιστικότητα, αυτοπεποίθηση και σχέδιο για την κρίση. Και η Ν.Δ. είναι η μόνη δύναμη εξουσίας σήμερα, η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να συγκροτήσει μια σταθερή και αξιόπιστη κυβέρνηση για τη χώρα.

Πριν από λίγες μέρες ο κ. Σαμαράς μας παρουσίασε το Ζάππειο ΙΙΙ. Τα όσα εξήγγειλε ακούστηκαν ευχάριστα. Δυνατά είναι; Που θα βρεθούν τα χρήματα και κυρίως όταν έχουμε την Τρόικα πάνω από τα κεφάλια μας (το έχει πει ο ίδιος στο παρελθόν) πως θα τα καταφέρουμε; Στο Ζάππειο ΙΙΙ, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. δεν έκανε αόριστες και ανεύθυνες εξαγγελίες. Παρουσίασε το κυβερνητικό μας σχέδιο για την οικονομία, με συγκεκριμένα και κοστολογημένα μέτρα. Μίλησε για αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων, λαμβάνοντας ισοδύναμα μέτρα 550 εκατομμυρίων ευρώ – όπως η αύξηση του φόρου στα ηλεκτρονικά παιγνίδια, η μείωση των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ και άλλα – και με περικοπή των δαπανών του δημοσίου που έχουμε εξετάσει κωδικό – κωδικό στον προϋπολογισμό, με κέρδος 450 εκατομμύρια ευρώ. Η Ελλάδα έχει τεράστιο και ανεκμετάλλευτο πλούτο, για αυτό και θα τα καταφέρει.

Για πρώτη φορά βλέπουμε ένα πραγματικά ακραίο κόμμα να «απειλεί» να μπει στην Βουλή. Σας φοβίζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο;
Ασφαλώς με φοβίζει αυτό το ενδεχόμενο. Κάθε μεγάλη κρίση γεννά τέτοια φαινόμενα. Αλλά μια κοινωνία που δοκιμάζεται και μια δημοκρατία που κλυδωνίζεται, το τελευταίο που χρειάζεται είναι ακραίες συμπεριφορές, ακραίες ομάδες, ακραία κόμματα. Είναι ευθύνη όλων, όσων πιστεύουμε στη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό, να απομονώσουμε τους νοσταλγούς της τυραννίας και να αντισταθούμε στους φορείς της βίας.

Η αυτοδυναμία είναι το μέγιστό ζητούμενο για το κόμμα σας. Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατό, βλέπετε περιθώρια συνεργασιών;
Έχω την βαθιά πεποίθηση ότι στις εκλογές της 6ης Μαΐου η Ν.Δ. θα είναι το πρώτο κόμμα με σαφή υπεροχή. Με ρωτάνε πολλοί εάν ο στόχος της αυτοδυναμίας που έχουμε θέσει ως πρωταρχικό μας στόχο είναι εφικτός. Απαντάω ευθέως και χωρίς περιστροφές. Ασφαλώς και είναι. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη και πιστεύουμε ότι θα κατακτήσουμε την αυτοδυναμία. Από εκεί και πέρα, ας μην προκαταβάλουμε τη βούληση του ελληνικού λαού. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα βγάλει η κάλπη και πως θα διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό της επόμενης ημέρας.

Συνέντευξη στον Θεοδόση Παπανδρέου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.