Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Ο Γκότσης πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής


Με σκληρό πόκερ ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης κέρδισε τελικά την θέση του προέδρου της ΠΕΔ Αττικής αφού με τις πέντε από τις 25 θέσεις που κατείχε η παράταξή του, κατόρθωσε να πάρει 14 ψήφους και την απόλυτη πλειοψηφία στην τρίτη ψηφοφορία.
Στην πρώτη και στην δεύτερη ψηφοφορία όπου απαιτείται υποχρεωτικά απόλυτη πλειοψηφία υποψήφιοι ήταν και ο κ. Στεργίου Καψάλης και ο κ. Σαράντης και ο κ. Ιωακειμίδης. Και στις δύο ψηφοφορίες ο κ. Στεργίου πήρε εννέα ψήφους, ο κ. Σαράντης πέντε, ο κ. Γκότσης πέντε και ο κ. Ιωακειμίδης τέσσερις. Και τελικά μετά από συνεχείς διακοπές και σκληρές διαπραγματεύσεις οι Σαράντης και Ιωακειμίδης αποσύρθηκαν από μία ψηφοφορία που κράτησε 3 ώρες και ένα τέταρτο μόνο για την θέση του προέδρου.
Στην συνέχεια έγινε η πρόταση για διαπαραταξιακή Εκτελεστική Επιτροπή με την θέση του Αντιπροέδρου να παραχωρείται στον κ. Ιωακειμίδη, την θέση του Γραμματεά στον κ. Σαράντη και τις δύο υπόλοιπες θέσεις στον κ. Στεργίου και τον κ. Τσουκαλά του ΚΚΕ.
Ο μεν κ. Στεργίου ζήτησε την θέση του Γραμματέα ως πλειοψηφούσα παράταξη ο δε κ. Τσουκαλάς δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει κι έτσι και οι δύο παρατάξεις έμειναν εκτός εκτελεστικής επιτροπής.
Ετσι τελικά στην εκτελεστική επιτροπή συμμετέχουν εκτός του προεδρείου και οι κ. Σωτήρης Ντούρος, δημοτικός σύμβουλος Αχαρνών που συμμετέχει με την παράταξη του κ. Σαράντη και ο κ. Γιάννης Κασσαβός δήμαρχος Αχαρνών που συμμετέχει με την παράταξη του κ. Ιωακειμίδη.  

Ο Ηρακλής Γκότσης γεννήθηκε το 1951 στη Νέα Ιωνία. Διετέλεσε Δήμαρχος Ν. Ιωνίας την τετραετία 1986 έως το 1990. Από το 1990 έως το 2010 ήταν Δημοτικός Σύμβουλος και το 2014 επανεξελέγει δήμαρχος.
Σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στη Σουηδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.