Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Συνεταιριστικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις ιδρύονται από ανέργους στη Νίκαια-Ρέντη ,με ειδικό πρόγραμμα του Δήμου


IMG_1329Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη ως συμμετέχων στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΕΣΤΙΑ» για την υλοποίηση του έργου«ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ».
Με το πρόγραμμα αυτό 80 άνεργοι σήμερα ωφελούμενοι θα ενταχθούνστην αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα, 15 άτομα θα ιδρύσουν ατομικές ή και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 20 άτομα θα προσληφθούν σε επιχειρήσεις στους τομείς του λιανεμπορίου, επισιτιστικών υπηρεσιών στην περιοχή Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, 20 άτομα θα υπογράψουν συμβάσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας στους ίδιους τομείς και τέλος 25 άτομα θα συστήσουν 2 κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις σύμφωνα με το Ν.4019/2011 στους τομείς κατ’ οίκων υπηρεσιών. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθούν οι ωφελούμενοι αλλά και οι τοπικοί φορείς για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης για ανέργους ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, μέσα από την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.
Στην εκδήλωση μίλησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, ο οποίος εξήγησε ότι είναι πολύ σημαντικό για την πόλη του να υλοποιούνται έργα ΕΣΠΑ που στοχεύουν στην μείωση της ανεργίας των ευάλωτων ομάδων, παρόλο που δεν λύνουν οριστικά το πρόβλημα. Χαιρέτισε την πρωτοβουλία και ευχήθηκε να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Επίσης ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας ο οποίος ανάφερε ότι παρόλο τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες ο Εμπορικός Σύλλογος θα κάνει ότι μπορεί για να απορροφήσει τα 40 άτομα που προβλέπονται από το έργο για 3 μήνες αλλά θα προσπαθήσει να υπάρξει και συνέχεια μετά το πέρας του τριμήνου.
 πηγη.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.