Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Νίκαια-Αγ.Ι.Ρεντη Δημοτικό Συμβούλιο απολογισμού


Με κύριο θέμα τον οικονομικό απολογισμό του Δήμου για το 2013 πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο την περασμένη Τετάρτη (26/2).
Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον ήταν ότι ο απολογισμός αυτός ήταν ο τελευταίος αυτής της Δημοτικής Αρχής και επείχε θέση συνολικού οικονομικού απολογισμού για τα πεπραγμένα της.
Αφού λοιπόν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών Κανέλλος Τούντας παρουσίασε τα στοιχεία που έδειχναν την εντυπωσιακή βελτίωση των οικονομικών δεικτών στη διάρκεια αυτής της τριετίας και τη μείωση του χρέους από τα 87.000.000€ στα 37.000.000€, ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις των άλλων παρατάξεων.
Ο Στέλιος Λογοθέτης, ταλαντευόμενος ανάμεσα στα καλά λόγια που μέχρι πρόσφατα έλεγε και τη νέα αντιπολιτευτική του στάση τον τελευταίο καιρό, και με το πρόσχημα ότι “έγιναν απλά τα αυτονόητα”, ψήφισε ΠΑΡΩΝ (!). Τι σημαίνει ΠΑΡΩΝ σε έναν απολογισμό και ισολογισμό, θα είχε ενδιαφέρον να μας πει. Μέχρι τότε, μόνον ο ίδιος και η παράταξή του γνωρίζουν.
Ο Στέλιος Μπενετάτος και ο Γιάννης Αγγεληνιάδης, προσπάθησαν να αμφισβητήσουν τα στοιχεία και τα νούμερα του απολογισμού, κυρίως για το χρέος που οι ίδιοι συσσώρευσαν στην πόλη τα χρόνια της δικής τους 8 ετίας.
Με αλχημείες, όπως ότι τα τα 4.500.000€ που έδωσε η παρούσα Δημοτική Αρχή στους εργαζόμενους από τα δικαστήρια που κέρδισαν για τα 176€, είναι χρέος του κράτους και όχι του Δήμου, προσπάθησαν να πείσουν, ματαίως, ότι δεν άφησαν χρέος 87 εκατομμυρίων, αλλά λιγότερο. Εύκολος τρόπος να μειώνεις στα χαρτιά του χρέος σου, αλλά όχι πειστικός. Φυσικά και καταψήφισαν. Το ανάποδο θα ήταν είδηση.
Ο δικός μας Κούλης Βρεττάκος, με την απίστευτα ισοπεδωτική διατύπωση ότι όλοι οι Δήμοι τα κατάφεραν (πού το βρήκε αυτό γραμμένο;) και επομένως δεν πέτυχε και τίποτα σπουδαίο αυτή η Δημοτική Αρχή, καταψήφισε τον απολογισμό.
Μαζί του καταψήφισε και ο Νίκος Μπακιρτζής, παρά την απορία πώς καταψηφίζει τον απολογισμό μιας Δημοτικής Αρχής που επί 3 χρόνια υπηρέτησε και μόλις 3 μήνες πριν από τις εκλογές διαφοροποιήθηκε από αυτήν; Ψιλά γράμματα θα πείτε και δίκιο θα έχετε!
Ο πρώην Πρόεδρος Κουφόγιαννης έλαμψε δια της απουσίας του. Γιατί άραγε; Μήπως τον δυσκόλευε το θέμα;
Ο Νίκος Μονέος εμφανίστηκε σκληρότερος των πάντων κατά της Δημοτικής Αρχής Ιωακειμίδη. Φανατικά υπέρ των φτωχών που δεν έχουν να πληρώσουν, ζήτησε από την πλειοψηφία να μην απαιτεί την είσπραξη των οφειλόμενων στο Δήμο, γιατί “κανείς δεν έχει λεφτά σήμερα”. Στο ερώτημα πώς ο Δήμος θα πληρώσει τις δικές του υποχρεώσεις, δεν απάντησε. Συνεπής ακροδεξιός λόγος που δεν οδηγεί πουθενά.
Ο Παναγιώτης Κατηφές κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή ότι “λειτουργεί ως μακρύ χέρι του αστικού κράτους”! Λες και τα 8 χρόνια που διοικούσαν, επειδή απλώς χρέωναν το Δήμο, τιμωρούσαν το αστικό κράτος ή ακόμα επειδή έβγαζαν αντικαπιταλιστικές ανακοινώσεις στραπατσάρησαν το σύστημα. Ας ρωτήσουν και μας γι' αυτό.
Τέλος, μεγάλη έκπληξη ήταν και η απουσία του Κώστα Παπαδόπουλου (χωρίς να έχει ενημερώσει την Πρόεδρο ως είθισται), καθώς όλοι τον περίμεναν, γιατί μόλις μια μέρα πριν είχε ανακηρυχθεί και επίσημα υποψήφιος Δήμαρχος. 
Πώς είναι δυνατό να απουσιάζει μόλις 2 1/2 μήνες πριν από τις εκλογές; 
Μήπως υποτιμά την πόλη και όχι την πλειοψηφία με τέτοιες απουσίες;
Κατά τα λοιπά, ήσυχα κύλησε το Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις και κόντρες και σε πολιτισμένο περιβάλλον.
Μπράβο σας κύριοι σύμβουλοι που δεν κάνετε το Δημοτικό Συμβούλιο αρένα μονομάχων, όπως γίνεται σε άλλες πόλεις. Αλήθεια σας συγχαίρουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.