Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Επιτυχής η ενημερωτική ημερίδα του ΠΕΣΥΔΑΠ για το έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο των ΤΟΠΣΑ

       Επιτυχής η ενημερωτική ημερίδα του ΠΕΣΥΔΑΠ για το έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο των ΤΟΠΣΑ


Το ενδιαφέρον της κοινωνίας των πολιτών για την κοινωνική οικονομία και την πράξη με τίτλο «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ», που υλοποιείται από την  Αναπτυξιακή Σύμπραξη (ΑΣ) «ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ», αποτυπώθηκε στηνενημερωτική ημερίδα, που διοργάνωσε ο ΠΕΣΥΔΑΠ την Τετάρτη (05.03.14 και ώρα 6 μμ) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη.
Με δεδομένο το γεγονός ότι η πράξη εστιάζει σε άνεργους με έδρα στις περιοχές υλοποίησης του σχεδίου (Δήμοι Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Περάματος), 63 εκ των οποίων θα αποτελέσουν τους ωφελούμενους της πράξης και οι οποίοι θα προωθηθούν στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα, η προσέλευση του κόσμου και η συμμετοχή στην συζήτηση που ακολούθησε, σηματοδότησε την επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης και υπογράμμισε την αναγκαιότητα πραγματοποίησης περισσότερων ενεργειών εξωστρέφειας, ώστε να διαχυθεί ο σκοπός της πράξης στον τοπικό πληθυσμό.
Στο πλαίσιο αυτό, κυμάνθηκε και η εισήγηση του Αντιπροέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ Δημοσθένη Σταματάτου, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα που απεύθυνε η ΑΣ, αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του Συνδέσμου για δράσεις με περιβαλλοντικό και κοινωνικό υπόβαθρο. Μάλιστα επικεντρώθηκε στον λόγο συμμετοχής του ΠΕΣΥΔΑΠ στο σχέδιο που υλοποιείται, τονίζοντας ότι: «Το ζητούμενο σε μια αναπτυξιακή διαδικασία είναι να χαρακτηρίζεται από ευελιξία, προσαρμοστικότητα, στα πλαίσια μιας συστηματικής και συνεπούς τοπικής διαχείρισης, προστασίας και ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της και που θα περιλαμβάνει στους κόλπους της τον συμμετοχικό σχεδιασμό. Σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης την συνθήκη αυτή μπορεί να ικανοποιήσει μόνο ένας εξειδικευμένος διαδημοτικός φορέας σκοπού, με την υλοποίηση οριζόντιων δράσεων, που δεν εγκλωβίζονται στα διοικητικά όρια ενός Δήμου».
Για τις δράσεις που υλοποιούνται από την πράξη αναφέρθηκε ο εργασιακός σύμβουλος Γιώργος Μπιθυμήτρης  από τοΔΙΚΤΥΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ, ενώ ο κοινωνιολόγος Στέλιος Καζνέσης από το ΚΕΚ ΑΠΟΨΗ επικεντρώθηκε στη νομοθετική προσέγγιση της κοινωνικής οικονομίας. Τέλος, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΝ Σταύρος Μηλιώνηςεστίασε στις καλές πρακτικές από σωματεία και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται προς αυτήν τη κατεύθυνση, παρουσιάζοντας στο έργο του ΚΕΑΝ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν θεσμικοί παράγοντες (η Πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Ειρήνη Βαλλιανάτου, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Κορυδαλλού Μιχάλης Ευθυμιάδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου Κων/νος Βορέας, ο  ο Δημοτικός Σύμβουλος Άννινος Νικόλαος Γ.Γ. του ΠΕΣΥΔΑΠ Γιώργος Κατσαντώνης), καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και εθελοντικών ομάδων και πολίτες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.