Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Κεντρική εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη Μάχη της Κοκκινιάς 1944





Παρουσία αντιπροσωπειών των σχολείων της πόλης, του δημοτικού συμβουλίου και φορέων της πόλης, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων για τους νεκρούς της Μάχης της Κοκκινιάς.
Μετά τη σύντομη εξιστόρηση των γεγονότων του Μαρτίου του ´44 από την ποιήτρια Ειρήνη Ρηνιώτη, στεφάνι κατέθεσαν εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης, για την παράταξη «Κίνηση Πολιτών Νίκαιας Ρέντη Κόντρα στο Ρεύμα» λουλούδια κατέθεσε ο επικεφαλής Κώστας Παπαδόπουλος και εκ μερους της Περιφέρειας στεφάνι κατέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Λεωνίδας Αθανασιάδης.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης, πλήθος κόσμου επισκέφθηκε τον Ιερό χώρο του Μουσείου του Μπλόκου της Κοκκινιάς, ο οποίος μετά από εργασίες ανακαίνισης που πραγματοποιήθηκαν στο εσωτερικό του, θα ανοίξει για δωρεάν οργανωμένες επισκέψεις και ξενάγηση σε όλα τα σχολεία της πόλης που θα θελήσουν να τον επισκεφθούν.
Ο Δήμαρχος Νίκαιας Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης έκανε με αφορμή την ημέρα, την ακόλουθη δήλωση: » Τιμούμε σήμερα τους ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους γιατί υπερασπίστηκαν και αγωνίστηκαν για το ανώτερο ιδανικό. Την ελευθερία. Η δοκιμασία της χώρας μας τα τελευταία δυο χρόνια, κάνει τον αγώνα τους πιο επίκαιρο από ποτέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.