Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Σκέψου πριν φας: ο 78χρονος bodybuilder που ζει με χορταράκια



Ο 78χρονος Τζιμ Μόρις είναι χορτοφάγος και πρώην πρωταθλητής bodybuilding, ο οποίος φωτογραφήθηκε τελείως γυμνός σαν τον «σκεπτόμενο» του Ωγκύστ Ροντέν, για τη νέα καμπάνια της PETA με σύνθημα «Think before you eat».

Στα πλαίσια της καμπάνιας ο Μόρις μιλάει για τη σημασία της χορτοφαγικής διατροφής, αμφισβητώντας ανοιχτά την άποψη ότι μια ισορροπημένη χορτοφαγική διατροφή δεν μπορεί να είναι υγιής.



«Μπορούμε να επιβιώσουμε τρώγοντας διάφορα πράγματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και καλά για μας. Η πρωτεΐνη στα ζωικά προϊόντα είναι τόσο φορτωμένη με λίπη και χημικά προϊόντα και κάθε λογής στοιχεία, που είναι επιβλαβή. Οταν ήμουν πρωταθλητής και έτρωγα αυτά τα πράγματα, είχα πολλά προβλήματα στο πεπτικό σύστημα. Ξέρω ότι δε θα ήμουν εδώ και σε αυτή την κατάσταση αν συνέχιζα την ίδια διατροφή. Ο άνθρωπος είναι το μόνο ον που συνεχίζει να πίνει γάλα μετά τον απογαλακτισμό του. Το γάλα όμως, πόσο κακό σου κάνει, το γνωρίζεις;».
Αυτά και άλλα λέει ο Μόρις στο βίντεο που ακολουθεί.

Ο Μόρις, ο οποίος ήταν επίσης ο πρώην σωματοφύλακας του Ελτον Τζον, έγινε χορτοφάγος σε ηλικία 50 ετών και στην ηλικία των 61, με υπερηφάνεια έληξε την 30χρονη καριέρα του με μια δυναμική νίκη στην κατηγορία των ατόμων άνω των 60 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.