Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Επιτυχημένη η Ημερίδα για τα ζώα συντροφιάς στο Κερατσίνι


...με θέμα: «Ορθολογική διαχείριση αδέσποτων ζώων. Το ενδιαφέρον του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας», που συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας και τον ΠΕΣΥΔΑΠ.
Ο Αντιπρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Δημοσθένης Σταματάτος ανέλυσε τις συνιστώσες και επιταγές του Ν.4039/2012, εστιάζοντας στον ρόλο που παίζει η Αυτοδιοίκηση στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται σχετικά με την ανάπτυξη δράσεων φροντίδας των αδέσποτων.Παράλληλα, αναφέρθηκε στο κομμάτι των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς και ενημέρωσε για το ισχύον νομικό καθεστώς και τις ευθύνες των ιδιοκτητών τους.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΠΕΣΥΔΑΠ Γιώργος Κατσαντώνης ανέπτυξε θεματολογία σχετικά με την ορθολογική διαχείριση των αδέσποτων ζώων από τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, παρουσιάζοντας τις αρχές λειτουργίας του ΔΙΚΕΠΑΖ.
Ο Δήμαρχος του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής στη παρέμβαση του τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την ευαισθησία της δημοτικής αρχής απέναντι στα αδέσποτα ζώα, ενώ σημείωσε την άψογη συνεργασία με τον ΠΕΣΥΔΑΠ και τους φιλόζωους.
Ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης τόνισε ότι: «Στο δήμο Κερατσινίου γίνεται ουσιαστική δουλειά για τη φροντίδα των αδέσποτων. Ευχαριστούμε το δήμαρχο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου για την εμπιστοσύνη τους».
Την ημερίδα χαιρέτησε  η Αντιδήμαρχος Ρένα Μόσχου και έγιναν παρεμβάσεις από τους παρευρισκόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.