Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ... 31 ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΙ ΤΟΥ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ!




Η εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο Λήδρα Μάριοτ για να τιμηθούν οι αθλητές του υγρού στίβου που ξεχώρισαν το 2013 είχε έντονο ερυθρόλευκο φόντο. Η Κολυμβητική Ομοσπονδία βράβευσε τα παιδιά της, 31 εξ αυτών φορούν το ερυθρόλευκο σκουφάκι και υπερασπίζονται τα αθλητικά συμφέροντα του Ολυμπιακού.



Οι Κώστας Γαλανίδης, Βαγγέλης Δελακάς, Αλέξανδρος Γούνας, Γιάννης Φουντούλης, Αγγελος Βλαχόπουλος, Κυριάκος Ποντικέας, Κώστας Μουρίκης και Χριστόδουλος Κολόμβος βραβεύθηκαν για το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε η εθνική πόλο Ανδρών στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνας και την 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης. Για την αντίστοιχη θέση βραβεύθηκαν οι Φιλιώ Μανωλιουδάκη και Αλκηστη Αβραμίδου του Ολυμπιακού, σε ό,τι αφορά την εθνική πόλο Γυναικών. Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση των Χρυσής Διαμαντοπούλου, Μαργαρίτας Πλευρίτου και Χριστίνας Κώτσια, οι οποίες ήταν, επίσης, στην εθνική ομάδα πόλο Νέων Γυναικών που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βόλου. Τα τρία κορίτσια είχαν παρτενέρ τις Μαρία Σώρα και Μίλβα Καλογεράκου, οι οποίες τιμήθηκαν, επίσης, μαζί με τις Βάσω Πλευρίτου, Βιργινία Νιαρχάκου και Ιωάννα Σταματοπούλου για το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων της Κωνσταντινούπολης. Τελευταία, αλλά όχι έσχατη, η Ελευθερία Πλευρίτου, η οποία το 2013 έπαιξε και στις τρεις εθνικές ομάδες.



Σε ό,τι αφορά την κολύμβηση και εκεί υπήρχε δυναμική ερυθρόλευκη συμμετοχή: ο Στέφανος Δημητριάδης για τα δύο μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες, οι Χρήστος Κατραντζής και Οδυσσέας Μελαδίνης για το ένα στη σκυταλοδρομία της μεικτής ομαδικής, ο Απόστολος Χρήστου, ασφαλώς, για το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στο Ντουμπάι. Επίσης, η Σταυρούλα Καραντάκου, για το ασημένιο μετάλλιο που πήρε με την ομάδα 4Χ100μ. ελεύθερο (με Νόρα Δράκου, Κριστέλ Βουρνά και Θοδώρα Γιαρένη) στους Μεσογειακούς.



Στην ανοικτή θάλασσα, δε, υπήρχε... ερυθρόλευκη παρέλαση: από τους 8 κολυμβητές που τιμήθηκαν μόνο ο Βαγγέλης Τσιραπίδης δεν είναι του Ολυμπιακού. Εννοείται οι Σπύρος Γιαννιώτης (παγκόσμιος πρωταθλητής στα 10 χλμ. ανοικτής θάλασσας στη Βαρκελώνη), Κέλυ Αραούζου και Αντώνης Φωκαΐδης, η… ομαδάρα που πήρε το ασημένιο στα 5 χλμ. ομαδικής κολύμβησης, οι Αναστασία Κυριλή και Σπύρος Αρνιακός, που μαζί με τον Τσιραπίδη κατέκτησαν την 5η θέση στο ομαδικό στα 3 χλμ. του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μικρών ηλικιών στο Κοτσαέλι της Τουρκίας, μαζί και ο Σταμάτης Καστόρης. Αλλά και ο Δημήτρης Νέγρης, που έχει δοθεί δανεικός στον Ηλυσιακό και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 5 χλμ. Παίδων στην ίδια διοργάνωση. Φυσικά, και ο αρχιπροπονητής της ομάδας κολύμβησης του Ολυμπιακού, Νίκος Γέμελος, μαζί με προπονητές οι οποίοι μπορεί να μην είναι κόουτς στον σύλλογο, αλλά είναι αθλητών του, όπως ο Μίλτος Κανελλόπουλος, Γρηγόρης Μαντάς, Γιάννης Ορφανίδης και Αλέκος Χατζηγιαννάκης.



Ο Ολυμπιακός είχε επίσης εκπροσώπηση από το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη, αφού ήταν εκεί ο έφορος του τμήματος κολύμβησης, Γιώργος Παπαδόπουλος και η πανταχού παρούσα διευθύντρια του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.