Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Και στο ληστή ψωμί και στο χωροφύλακα χαμπέρι



Ας προσπαθήσουμε να σταθούμε αντικειμενικά, απέναντι σε όσα έγιναν προχθές Δευτέρα (17/2) στο Δημοτικό Συμβούλιο, καταγράφοντας τα γεγονότα και μόνο: 

17 Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης υπογράφουν κείμενο, με το οποίο ζητούν τη σύγκληση του Δ.Σ. με θέμα, «Ανάπλαση του χώρου της δημοτικής ιδιοκτησίας πρώην λατομείου Καραμπίνη και ανάκληση της απόφασης 272/2013 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη». Μέχρι εδώ, όλα καλά; Όχι βέβαια! Και εξηγούμαστε:

ΖΗΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ: Είναι η πρώτη φορά που όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και κυρίως οι επικεφαλής τους, συμφωνούν και συνυπογράφουν ένα αίτημα, όχι για την υλοποίηση, αλλά για το ακριβώς αντίθετο: Τη ματαίωση ενός έργου, ίσως του πιο σημαντικού για τη Νίκαια. Το επαναλαμβάνουμε, για όσους δεν έδωσαν σημασία: Συνυπογράφουν, δύο πρώην Δήμαρχοι – οι κ. Μπενετάτος και Λογοθέτης - που αλληλοκατηγορούνται για το ποιος έχει τις μεγαλύτερες ευθύνες, συνυπογράφουν οι αποχωρήσαντες από τη δική μας Παράταξη μαζί με δηλωμένους «δεξιούς» και «μνημονιακούς» όπως ο κ. Βρεττάκος, παρέα με αριστερούς «αντιμνημονιακούς» σαν τον κ. Παπαδόπουλο, έως και στελέχη του Κ.Κ.Ε.
Δεν το συνεχίζουμε… Καταγράφουμε μόνο το γεγονός… Είπαμε ότι θα προσπαθήσουμε να σταθούμε αντικειμενικά!

ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: Για το έργο του «Καραμπίνη» και τη διπλή ανάπλαση μαζί με το νεκροταφείο της Νεάπολης, οι παραπάνω έχουν ήδη καταψηφίσει την απόφαση του Δ.Σ. Επίσης, ο κ. Δήμαρχος και παρά το γεγονός ότι αποτελούν μειοψηφία, παίρνοντας υπόψη ότι πρόκειται για εκτεταμένη διαφωνία, έχει επανειλημμένα δηλώσει και είναι με σαφήνεια καταγραμμένο στα πρακτικά Δ.Σ., ότι δεσμεύεται να μην υλοποιήσει την απόφαση και κατά συνέπεια το έργο «παγώνει», τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές. Θα το αντιμετωπίσει – αν θέλει – η νέα Δημοτική Αρχή. Είναι σαφές;
Αν όχι, το ξαναλέμε από την ανάποδη: Ας μας φέρουν ένα παράδειγμα Δημάρχου, που ενώ έχει την πλειοψηφία και την απαιτούμενη Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου στη διάθεσή του, δεν την υλοποιεί, επειδή διαφωνεί ένα μέρος της αντιπολίτευσης! Και όμως… Φέρνουν το θέμα για να κάνουν νέα ψηφοφορία και να ψηφίσουν την «ανάκληση» της απόφασης… που έχει ήδη ανακληθεί.
Δεν το συνεχίζουμε… Καταγράφουμε μόνο το γεγονός… Είπαμε ότι θα προσπαθήσουμε να σταθούμε αντικειμενικά!

ΖΗΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ: Όταν οι κύριοι αυτοί, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας διαπιστώνουν ότι η Δημοτική Αρχή συμφωνεί και θα ψηφίσει μαζί τους… ξαφνικά διαφωνούν με τους εαυτούς τους και θέτουν δύο εξωφρενικά αιτήματα: Να ανακληθεί η απόφαση ΚΑΙ για το έργο στην περιοχή «Σελεπίτσαρη» (τρύπα του Αδάμ) και να ψηφίσουν οι απόντες(!!!), αλλά ΜΟΝΟ της αντιπολίτευσης!
Αν και εδώ «κολλάει» ο τίτλος του κειμένου…
Δεν το συνεχίζουμε… Καταγράφουμε μόνο το γεγονός… Είπαμε ότι θα προσπαθήσουμε να σταθούμε αντικειμενικά!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Τα παραπάνω, είναι γεγονότα που δε μπορούν να αμφισβητηθούν. Οι λεπτομέρειες έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά δεν τα ανατρέπουν. Ίσα – ίσα, τα ενισχύουν και είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικές. Αν χρειαστεί, πολύ ευχαρίστως θα επανέλθουμε με αυτές.
Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι, με ευθύνη της αντιπολίτευσης, οι κάτοικοι της Νεάπολης δε θα δουν να υλοποιείται άμεσα το πιο σημαντικό έργο για την περιοχή τους, ενώ και η μελλοντική του υλοποίηση είναι πλέον αβέβαιη. Η αξιοποίηση των έργων κατασκευής του ΜΕΤΡΟ σε όφελος των κατοίκων, είναι μια ευκαιρία που η Δημοτική Αρχή δε θέλει να χαθεί. 
Έτσι κι αλλιώς ο λόγος τους ανήκει, αυτοί είναι που τελικά θα αποφασίσουν.
Απλώς, ατυχήσαμε γιατί οι δημοτικές εκλογές είναι κοντά και κάποιοι παλεύουν μάταια να αποφύγουν τη συντριβή τους.

Β.Λ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.