Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Αριστερή ηθική;

Αριστερή ηθική;

Πρωτόγνωρο όχι μόνο για την Αριστερά, αλλά και για τα πολιτικά ήθη της πόλης, να προαναγγέλλει αποχώρηση από άλλο συνδυασμό επικεφαλής άλλης παράταξης.
Περιμέναμε για περισσότερο από δυο εβδομάδες για να δούμε έστω μια διάψευση, ή έστω ένα “mea culpa”, αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι και η Αριστερά σε αυτή τη στρ
εβλή εποχή έχει χάσει δυστυχώς το ήθος της.
Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι και κατανοητοί σε όσους δεν παρακολουθούν τα γεγονότα: Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, ο συνδυασμός “Κόντρα στο Ρεύμα” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο Δημαρχείο της πόλης. Όλα καλά... και φυσικά δε θα σχολιάσουμε την ομιλία του επικεφαλής Κώστα Παπαδόπουλου για τις πολιτικές του θέσεις.
Όσοι παρευρίσκονταν εκεί όμως, έμειναν άναυδοι όταν τον άκουσαν να προαναγγέλλει την ίδια μέρα ανεξαρτητοποίηση στελέχους της παράταξης του Γιώργου Ιωακειμίδη.
Ακόμα κι αν ήταν αλήθεια -κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε- με τους κανόνες της πολιτικής ηθικής ποτέ δεν προαναγγέλλει κανείς αποχώρηση από άλλο συνδυασμό, εκτός κι αν την έχει προσχεδιάσει ο ίδιος και είναι περήφανος γι' αυτό.
Πολλώ δε μάλλω αν δηλώνεις και Αριστερός και παλεύεις για να έχει κανόνες το πολιτικό παιχνίδι, όπως η Αριστερά κάνει δεκαετίες τώρα.
Περιμέναμε για περισσότερες από δυο εβδομάδες για να δούμε έστω και εκ των υστερών την επιβεβαίωση για όσα ειπώθηκαν, αλλά μέχρι ήμερα ανεξαρτητοποίηση δεν είδαμε.
Το ζητούμενο όμως για εμάς -και γι' αυτό ασχολούμαστε- δεν είναι αν έγινε ή δεν έγινε, μικρή σημασία έχει. Ακόμα όμως και αν συνέβαινε, δε θα μπορούσε να θεωρηθεί δικαίωση για έναν Αριστερό (?) που προαναγγέλλει ανεξαρτητοποιήσεις από άλλους συνδυασμούς.
Κρατηθείτε σύντροφοι, οι εκλογές θέλουν ακόμα 3-4 μήνες, θα τελειώσουν το Μάιο, το ήθος μας όμως είναι διαρκές. Μην το απεμπολούμε για φτηνά εκλογικά τρυκάκια.
πηγηhttp://kendrikokkinias.blogspot.gr/2014/02/blog-post_6.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.