Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός στο Δήμο μας από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής


Σε ένα δίμηνο θα ξεκινήσει η δημοπράτηση του έργου για την κατασκευή τουΒρεφονηπιακού Σταθμού επί των οδών Π. Ράλλη- Κομνηνών- Αχιλλέως (δίπλα στις πρώην σχολές «Ηράκλειτος») συνολικού προϋπολογισμού 3.300.000 €. Η προγραμματική σύμβαση υπεγράφη χθες μετά από εισήγηση του περιφερειακού συμβούλου κ. Λ. Αθανασιάδη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης ο οποίος και ανέπτυξε την ανάγκη κατασκευής του συγκεκριμένου σταθμού:
«Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός αποτελούσε αίτημα ετών και σύμφωνα με τη μελέτη που έχει συντάξει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας θα πληρεί όλες τις σύγχρονες υλικοτεχνικές υποδομές επαναβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον μας για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στα παιδιά της πόλης μας.
Παρά τις όποιες καθυστερήσεις βρίσκουμε κάθε φορά τον τρόπο να υπερπηδούμε τα εμπόδια και να ανοίγουμε νέες προοπτικές. Η πόλη δεν έχει ανάγκη από θαυματοποιούς, έχει ανάγκη από μια υπεύθυνη Δημοτική Αρχή. Δεν κάνουμε θαύματα. Κάνουμε το λόγο μας πράξη. Δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε συνεχώς όλο και μεγαλύτερη τη συμπαράσταση της κεντρικής εξουσίας για όλα όσα δικαιούμαστε».
Το οικόπεδο στο οποίο θα ανεγερθεί ο Βρεφονηπιακός Σταθμός είναι συνολικής επιφάνειας 1584,67 τ.μ. Σύμφωνα με τη μελέτη το κτίριο περιλαμβάνει χώρους στάθμευσης και θα είναι διώροφο 894,73 τμ. Στο ισόγειο θα φιλοξενούνται τα νήπια και στο δώμα τα βρέφη. Ο αύλειος χώρος θα δενδροφυτευτεί και θα περιλαμβάνει σύγχρονη παιδική χαρά με δάπεδο ασφαλείας.
Το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής για το οικονομικό έτος 2014.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.