Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Κοινωνική Αλληλεγγύη και Εθελοντική Προσφορά

Η Κοινωνική Πολιτική του Δήμου μας




Όσα στα προηγούμενα σημειώματα αναφέραμε, δεν θα μπορούσαν να έχουν γίνει πράξη χωρίς τη στήριξη δεκάδων συνδημοτών μας που προσφέρουν εθελοντική εργασία, αλλά  και χιλιάδων άλλων που συμβάλλουν στη συλλογή τροφίμων, ρουχισμού, φαρμάκων, παιδικών παιχνιδιών, σχολικών ειδών και άλλων αγαθών που προορίζονται για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Σήμερα ο Δήμος μας έχει καταφέρει να λειτουργεί ένα διευρυμένο δίκτυο αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς, ικανό να υπερβαίνει την οικονομική του στενότητα, συνενώνοντας ανθρώπους άγνωστους μεταξύ τους, διαφορετικών ηλικιών και ενδιαφερόντων, που ο καθένας με τον τρόπο του και όλοι μαζί καταφέρνουν να προσφέρουν σημαντική βοήθεια στις πιο ευάλωτες οικογένειες του Δήμου μας.

Στηριζόμαστε στα μέλη των Κ.Α.Π.Η., στους Παιδικούς Σταθμούς, στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία, τους Συλλόγους, τα Σωματεία Εργαζομένων και τους Μαζικούς Φορείς, στους επαγγελματίες, τις μικρές και μεγαλύτερες επιχειρήσεις της πόλης και στους χιλιάδες ανώνυμους συμπολίτες μας, που παρά τις προσωπικές τους δυσκολίες, ακόμα και από το υστέρημά τους ορισμένες φορές, προσφέρουν για τους άπορους συνανθρώπους τους, ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα του Δήμου.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του περσινού καλοκαιριού που πραγματοποιήθηκαν πολλές εκδηλώσεις για τα παιδιά στο «Κατράκειο», στον πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» και αλλού, που αντί εισιτηρίου οργανώθηκε συλλογή παιχνιδιών, παιδικών ρούχων, βιβλίων και σχολικών ειδών. Μόνο από αυτή την πρωτοβουλία και την ανταπόκριση που έδειξε ο κόσμος, σήμερα ο Δήμος μας έχει τη δυνατότητα να καλύπτει αρκετές από τις ανάγκες που έχουν σε αυτά τα είδη τα παιδιά των άπορων οικογενειών. Αντίστοιχες δράσεις υπήρξαν για τη συλλογή τροφίμων, φαρμάκων και άλλων αγαθών.

Η «κληρονομιά» που άφησε «φεύγοντας» η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, Ιωάννα Κουφατζίδου, είναι βαριά. Ευτυχώς όμως, μοιράζεται τώρα σε πιο πολλές «πλάτες», που ακολουθούν τη δικιά της «περπατησιά» και έχουν την ίδια αγωνία για τους συνανθρώπους τους.

Η Κοινωνική Υπηρεσία με το σταθερό προσανατολισμό, την επιμονή και τη στήριξη της Διοίκησης, έχει ευαισθητοποιήσει και έχει βάλει πλέον σε κίνηση χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν αποφασιστική συμβολή στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας.

Το έργο αυτό δε «διαφημίζεται», δεν το «προπαγανδίζουμε» και δεν «επενδύουμε» πολιτικά σε αυτό. Αντίθετα, ευχόμαστε σύντομα να πάψει να είναι αναγκαίο…
Όσο όμως αυτή η ανάγκη θα υπάρχει, τόσο εμείς θα επιμένουμε και θα ανταποκρινόμαστε, σύμφωνα με το ρόλο και τη θέση που έχει ο καθένας μας.
Γιατί η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται με ξόρκια. Εκτός από τον προσωπικό και συλλογικό αγώνα, για να ξεπεραστεί με τα θύματά της «όρθια», πρέπει τα μάτια και τα χέρια όλων μας να είναι στραμμένα στο διπλανό μας.
                                                                                                                                              Α-25

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.