Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Η επίθεση δεν είναι πάντα η καλύτερη άμυνα σύντροφοι!


Τα μόνα έργα που συνεχίζονται (στην πόλη) αφορούν ό,τι δημοπρατήθηκε επί δημαρχίας Μπενετάτου...”

Από την ομιλία του επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης
Κόντρα στο Ρεύμα” στην κοπή
της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδυασμού

Σε ένα κείμενο 5 σελίδων, η μόνη αναφορά που έγινε στη Δημοτική Αρχή Μπενετάτου στην ομιλία του Κώστα Παπαδόπουλου είναι για τα έργα που έγιναν στην πόλη επί των ημερών του.
Σε χθεσινή ανάρτηση στο blog “Η Κοκκινιά μας”, που τελευταία εκτελεί χρέη Γραφείου Τύπου του κυρίου Παπαδόπουλου, χαρακτηρίζει τη δημοτική αρχή Μπενετάτου ως “παντελώς αποτυχημένη”.
Χαιρετίζουμε τη στροφή αυτή καθώς επίσης και την προσπάθεια να τηρηθούν αποστάσεις από τη “Λαϊκή Συσπείρωση”. Η αλήθεια είναι ότι θα επιθυμούσαμε να δούμε τη διαφοροποίηση αυτή χρόνια πριν...αλλά είπαμε, οι κακές συνήθειες δύσκολα κόβονται!
Διαβάσαμε λοιπόν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ανάρτηση “όταν ο Γ. Ιωακειμίδης ασκεί κριτική...” και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το συντάκτη του, γιατί μας δίνει την ευκαιρία να απαντήσουμε στα θέματα που βάζει και να αποκαταστήσουμε την αλήθεια των πραγμάτων. Μια απάντηση που θα έρθει σε συνέχειες. Πολλά τα θέματα, πολλά και τα δικά μας ερωτήματα.
Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε το εξής: η “εσπευσμένη” όπως τη χαρακτηρίζουν δημιουργία τουblog της “Κίνησης Πολιτών Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη”, προέκυψε από τη δική μας ανάγκη να απαντήσουμε στην αήθη διαδικτυακή επίθεση αρχίσαμε να δεχόμαστε τώρα που έρχονται οι εκλογές.
Δεχόμαστε κάθε ευθύνη για τα κείμενα που αναρτώνται στο blogwww.kinisipolitonnikaiasrenti.blogspot.gr και μόνο σε αυτό. Οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια να μας “χρεωθεί” άλλο blog είναι κυνήγι μαγισσών, στο οποίο δε θα πάρουμε μέρος.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Η απουσία των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων από τα εγκαίνια ενός χώρου που λειτουργούσε ως εγκαταλελειμμένη αποθήκη, ήταν απλώς απογοητευτική.
Η διαμόρφωση νέων χώρων, η βελτίωση των υπαρχόντων και η μεταφορά τμημάτων κάτω από την ίδια στέγη (διαδικασία που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί), εξοικονόμησε στο Δήμο αρκετές χιλιάδες ευρώ το χρόνο.
Η θετική εικόνα και η άποψη που έχουν οι ίδιοι οι χρήστες του χώρου (υπάλληλοι που εργάζονται και μαθητές) είναι για 'μας η καλύτερη απάντηση στην όποια κριτική δεχόμαστε (η οποία είναι πάντα καλοδεχούμενη, όταν δεν υποκρύπτει σκοπιμότητες). Στόχος μας είναι να βρούμε χώρους στο ίδιο συγκρότημα, ώστε πραγματικά όλες οι πολιτιστικές δομές του Δήμου να φιλοξενηθούν κάτω από την ίδια στέγη.
Καλό θα είναι στο σημείο αυτό να κάνουμε μια αναφορά που μας ξένισε στην ανάρτηση τουblog ότι “...ο Δήμαρχος βρήκε έτοιμη από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, πολύ πλούσια πολιτιστική υποδομή με πλήθος τμημάτων πολιτισμού και δημιουργίας τα οποία αναφέρονται και στη συγκεκριμένη ανάρτηση του όπως: Αγιογραφίας, Χαρακτικής, Ζωγραφικής, Αγγειοπλαστικής, Κεραμικής, Μουσικής, Χορού κ.α.”
Ελπίζουμε να μη γίνεται με σκοπό να λειτουργήσει αντιπαραθετικά ως προς τον πρώην Δήμο Ρέντη, γιατί θα ήταν άδικο και απόλυτα ψευδές. Αν χρειαστεί όμως θα επανέλθουμε..
Η Νίκαια είναι μια πόλη με μεγάλη ιστορία και πλούσια πολιτιστική παράδοση. Υποστηρίξαμε τα τμήματα που λειτουργούσαν, βοηθήσαμε στη βελτίωση της υποδομής τους και είμαστε υπερήφανοι γιατί ο κόσμος που συμμετέχει και τα παρακολουθεί αυξήθηκε μέσα σε τρία χρόνια κατά 15%. Σε επόμενη ανάρτηση θα αναφερθούμε στις δικές μας παρεμβάσεις στον Πολιτισμό αυτήν την τριετία στον ενιαίο Δήμο.
Εσείς θα μας απαντήσετε γιατί απουσίαζε ο επικεφαλής του “Κόντρα στο Ρεύμα” από τα εγκαίνια;
Θα μας απαντήσετε αν είναι κακό που συγκεντρώσαμε τα τμήματα κάτω από την ίδια στέγη;
Θα μας απαντήσατε αν είναι κακό που αξιοποιήσαμε ένα εγκαταλελειμμένο δημοτικό κτίριο και το μετατρέψαμε σε κέντρο Πολιτισμού;
Αν η δημοτική αρχή Μπενετάτου, στην οποία δεν έκανε αυτήν την τριετία ούτε μια κριτική ο επικεφαλής σας, “έκανε έργα στην πόλη”, θα μας απαντήσετε αν έκανε καλά που χρέωνε το Δήμο κάθε χρόνο μισό εκατομμύριο ευρώ για ενοικιάσεις κτιρίων και άφηνε δημοτικά κτίρια να ρημάζουν ανεκμετάλλευτα;
Αντί λοιπόν ο επικεφαλής του “Κόντρα στο Ρεύμα” ή το blog που τον υποστηρίζει να προσπαθήσουν στοιχειωδώς να απαντήσουν στην κριτική μας ή να αιτιολογήσουν την απουσία του από τα εγκαίνια του Κέντρου Πολιτισμού, επιτίθενται στο Γιώργο Ιωακειμίδη νομίζοντας ότι θα μας τρομάξουν. Η επίθεση δεν είναι πάντα η καλύτερη άμυνα σύντροφοι!

Μαύρος Γάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.