Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών η πολυβραβευμένη τραγουδίστρια Γουίτνεϊ Χιούστον΄. Λεπτομέρειες για τα αίτια θανάτου της αγαπημένης τραγουδίστριας δεν έχουν δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα.

 

Πληροφορίες για τα αίτια του θανάτου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα ενώ έγινε γνωστό πως βρέθηκε νεκρή σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Μπέβερλι Χιλς. Σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια. Η...
Γουίτνεϊ Χιούστον θεωρούταν μια από τις πιο διάσημες εκπροσώπους της μουσικής βιομηχανίας από τα μέσα της δεκαετίας του '80, σημειώνοντας παράλληλα τεράστια επιτυχία στη μεγάλη οθόνη στις αρχές της δεκαετίας του '90 με ταινίες όπως «The Bodyguard» και «Waiting to Exhale». Η φωνή της είχε εμπνεύσει πλήθος θαυμαστών της, με τα τραγούδια της «I have nothing» και «I will always love you» να θεωρούνται διαχρονικά.

Το μόνο που έγινε γνωστό είναι πως βρέθηκε νεκρή στο δωμάτιο της σε ξενοδοχείο του Λος Αντζελες και οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν το θάνατο της στις 23.55 GMT (02.55 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας).

«Δεν υπάρχουν προφανείς ενδείξεις πως ο θάνατός της οφείλεται σε κάποιου είδους εγκληματική ενέργεια», τόνισε ο Mark Rosen.

Σύμφωνα με τον μάνατζερ του Ray-J, στενού φίλου της Γουίτνεϊ Χιούστον, το πτώμα της διάσημης τραγουδίστριας βρέθηκε μέσα στην τουαλέτα από τον σωματοφύλακά της, ο οποίος στη συνέχεια κάλεσε την Αστυνομία.

Νωρίτερα η μάνατζέρ της, Kristen Foster, είχε δηλώσει στο Associated Press πως «τα αίτια και η τοποθεσία του θανάτου της παραμένουν αδιευκρίνιστα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσωπικό του ξενοδοχείου βρήκε την Whitney Houston νεκρή σε ένα δωμάτιο του τέταρτου ορόφου.

Η Aretha Franklin, πνευματική μητέρα της αδικοχαμένης σταρ, δήλωσε πως δεν μπορεί να πιστέψει ότι η Whitney έφυγε τόσο ξαφνικά, και δήλωσε τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια της.

Τα συλλυπητήρια τους δήλωσαν και άλλοι μεγάλοι καλλιτέχνες της r’n’b και των Blues, για τον ξαφνικό χαμό της μεγάλης τραγουδίστριας.



Η καριέρα της τα τελευταία χρόνια παρουσίαζε φθίνουσα πορεία κυρίως λόγω οικογενειακών προβλημάτων και της εξάρτησής της από τα ναρκωτικά. Ο θυελλώδης γάμος της με τον τραγουδιστή, Bobby Brown, είχε απασχολήσει πολλές φορές τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά των Η.Π.Α., την ίδια στιγμή που το στενό οικογενειακό της περιβάλλον τής ασκούσε έντονες πιέσεις να χωρίσει.

Με τον Αμερικανό τραγουδιστή της R&B απέκτησε μια κόρη, την Bobbi Kristina, ενώ ο χωρισμός τους οριστικοποιήθηκε το 2007.

Η Whitney Houston είχε έντονες επιρροές από τη soul και την gospel μουσική, με στοιχεία από τις rock-pop και soul-jazz μελωδίες των Tina Turner και Aretha Franklin να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα τραγούδια της.

Γεννημένη στις 9 Αυγούστου 1963 έδειξε από νωρίς την κλίση της στο τραγούδι. Παιδί μουσικής οικογένειας, μεγάλωσε στο Νιου Τζέρσεϊ και ξεκίνησε να τραγουδάει στην Εκκλησία πριν μεταπηδήσει σε νυχτερινά club της Νέας Υόρκης. Η μητέρα της, Cissy Houston, ήταν τραγουδίστρια της gospel και ξαδέρφη της Dionne Warwick .

Με το πρώτο της άλμπουμ, «Whitney» (1985), έγινε η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης, που κατάφερε να ανέβει στην πρώτη θέση του Billboard Chart από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του δίσκου. Το συγκεκριμένο άλμπουμ έχει πουλήσει μέχρι σήμερα 25 εκατ. αντίτυπα σε όλο τον κόσμο ενώ ο δίσκος με τις μεγαλύτερες πωλήσεις είναι το soundtrack της ταινίας «The Bodyguard» που περιέχει το τραγούδι «I Will Always Love You», το οποίο έγινε και το σήμα κατατεθέν της.

Συμπρωταγωνίστρια με τον Kevin Costner στη συγκεκριμένη ταινία, είδε την καριέρα της να απογειώνεται και την ίδια να γίνεται ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα του Χόλυγουντ.

Η Whitney Houston κέρδισε δύο βραβεία Emmy, έξι Grammy, 30 Billboard Music Awards και 22 βραβεία American Music. Οι πωλήσεις των δίσκων της παγκοσμίως ξεπέρασαν τα 200 εκατομμύρια.

Είναι γνωστό ωστόσο, ότι είχε συχνά προβλήματα εθισμού και κατά περιόδους, η γυναίκα που κατά ένα τρόπο συνέχισε την πορεία της Tina Turner από το χώρο της ροκ - ποπ, ή, της Ella Fitzgerald και της Aretha Franklin, από τη σοούλ - τζαζ μουσική σκηνή - σχετικά με τη διεθνή αναγνώριση και καθιέρωση των μαύρων τραγουδιστριών, εξαφανιζόταν από το μουσική προσκήνιο, αλλά, συνήθως επέστρεφε με την τουλάχιστον εμπορική επιτυχία υπό μάλης.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση

Εν τω μεταξύ φωτογραφίες από πρόσφατη έξοδό της απεικονίζουν τη Whitney Houston να βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ειδικότερα, μια εβδομάδα πριν τη γνωστοποίηση του θανάτου της είχε εμφανιστεί σε νυχτερινή της έξοδο σε εστιατόριο με τον πιο σταθερό της φίλο, Ray-J.

Παράλληλα, στην τελευταία της δημόσια εμφάνιση το βράδυ της Πέμπτης σε γνωστό νυχτερινό κέντρο του Χόλυγουντ, φαινόταν να βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ.

Εκείνο το βράδυ ήταν και η τελευταία φορά που τραγούδησε η Whitney Houston όταν και ανέβηκε στη σκηνή για ένα και μοναδικό τραγούδι, το «Yes Jesus Loves Me» στο πλαίσιο ενός πάρτι πριν την απονομή των βραβείων Grammy.


πηγη΅Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/02/blog-post_3271.html#ixzz1mAUwmoOE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.