Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Πενταετής κάθειρξη εισαγγελική πρόταση για Μπερλουσκόνι...

Ο εισαγγελέας του Μιλάνου Φάμπιο Ντε Πασκουάλε ζήτησε την καταδίκη σε πέντε χρόνια φυλάκιση του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι για χρηματισμό του Βρετανού δικηγόρου Ντέιβιντ Μιλς. Ο Ντε Πασκουάλε, κατά την αγόρευσή του, τόνισε ότι....




«οι συνήγοροι υπεράσπισης του Μπερλουσκόνι έχουν μείνει στο 2006. Πέρασαν έξι χρόνια και τρεις καταδικαστικές αποφάσεις αλλά για τους δικηγόρους είναι σαν να μην άλλαξε τίποτα. Η δήθεν αθωότητα του πελάτη τους, την οποία συνεχίζουν να υποστηρίζουν, βασίζεται σε πλαστά ή πλαστογραφημένα έγγραφα».

Κατά τον Ιταλό εισαγγελέα «πρέπει να αποφευχθεί ο κίνδυνος της παραγραφής, διότι πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι δικάσιμοι που δεν έγιναν λόγω των κωλυμάτων του κατηγορούμενου.

Σε κάθε περίπτωση, το αδίκημα διαφθοράς που συνδέεται με δικαστικές υποθέσεις, δεν μπορεί να παραγραφεί πριν τον ερχόμενο Μάιο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Καβαλιέρε, κατηγορείται ότι χρημάτισε με εξακόσιες χιλιάδες ευρώ τον βρετανό δικηγόρο Ντέιβιντ Μιλς, για να τον ωθήσει να προχωρήσει σε αναληθείς δικαστικές καταθέσεις σχετικά με υποθέσεις δωροδοκίας εφοριακών και κατάθεσης χρημάτων σε παράκτιες εταιρίες.
protothema.gr


πηγη: Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/02/blog-post_2473.html#ixzz1mTmENxzY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.