Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΚΕΔΕ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ 50 ΕΚΑΤ. €, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ

Με βασικό αίτημα η περικοπή των 140 εκατ. ευρώ από τη ΣΑΤΑ (δηλαδή, το Πρόγραμμα Επενδύσεων για την Αυτοδιοίκηση) να μην βαρύνει μόνο τον α΄ αλλά και το β' βαθμό της Αυτοδιοίκησης, προσέρχονται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι δήμαρχοι στη σημερινή συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Β. Βενιζέλο.
Το ραντεβού ορίστηκε αργά χθες το βράδυ, μετά τις αντιδράσεις των αιρετών για τον εφαρμοστικό νόμο του «Μνημονίου 2» και την αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΣ να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις· η συνάντηση είναι προγραμματισμένο για τις 10 το πρωί, δηλαδή, λίγη ώρα προτού ξεκινήσει η έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ. Στο τραπέζι θα βρεθεί πρόταση των δημάρχων για μείωση της Συλλογικής Απόφασης Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΣΑΤΑ) να καλυφθεί κατά 90 εκατ. από τους δήμους και κατά -τα υπόλοιπα- 50 εκατ. ευρώ από τις περιφέρειες.

Διαπραγμάτευση και για τους αντιδημάρχους
Παράλληλα, θα τεθεί και το θέμα της κατάργησης της αντιμισθίας των επιπλέον αντιδημάρχων από την 1.1.2013, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητείται εκ μέρους της κυβέρνησης, αν βρεθεί ισοδύναμο μέτρο που να μειώνει τις δαπάνες των δήμων κατά περίπου 30 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον, αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα των 450 εκατ. ευρώ, που από λάθος δεν γράφηκαν στον Προϋπολογισμό και για τα οποία έχει υπάρξει πρωθυπουργική δέσμευση ότι το συγκεκριμένο κονδύλι θα δοθεί κανονικά στην Αυτοδιοίκηση.
Όπως προαναφέρθηκε, ήδη, χθες το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε άτυπη συνάντηση μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΣ (Γιαννίτσης, Γεννηματά, Κουκουλόπουλος) και αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ (Κ. Ασκούνης και Γ. Κουράκης από το ΠΑΣΟΚ και Γ. Μουράτογλου από τη ΝΔ), κατά τη διάρκεια της οποίας στην ουσία ειπώθηκε στους δημάρχους ότι πρέπει να συζητήσουν τα αιτήματά τους με το υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.