Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Έδωσαν τα χέρια για μείωση των συντάξεων τρόικα και υπ.Εργασίας

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Τρίτης στο υπουργείο Εργασίας η συνάντηση της Γενικής Γραμματέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνάς Δρέττα με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, για ταμέτρα που χρειάζεται να ληφθούν προκειμένου να εξευρεθεί από το ασφαλιστικό σύστημα το ποσό των 300 εκατομμυρίων ευρώ που έχει συμφωνηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών. Κατά τη...



συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας και η τρόικα κατέληξαν σε περικοπές 7% στις συντάξεις του ΝΑΤ και 20% στις συντάξεις των ειδικών ταμείων - ΔΕΗ, ΟΤΕ και τραπεζών - από ένα ποσό και πάνω το οποίο θα κυμαίνεται μεταξύ των 1.200 και των 1.300 ευρώ.

Από τις περικοπές αυτές, αναμένεται να εξοικονομηθούν συνολικά 100 εκατ. ευρώ (50 εκατ. από τα ειδικά Ταμεία και 50 εκατ. από το ΝΑΤ).

Συμφωνήθηκε, επίσης, οριστικά ότι το ποσό των 200 εκατ. που υπολείπεται, θα αναζητηθεί από περικοπές μόνο στις επικουρικές συντάξεις, κάτι στο οποίο μέχρι τώρα υπήρχαν διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Οι περικοπές θα είναι 15% μεσοσταθμικά, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί το ύψος του πλαφόν, αν δηλαδή η μείωση θα γίνει στις επικουρικές συντάξεις που είναι μεγαλύτερες από 150, 200, ή 300 ευρώ.

Κατά τη συνάντηση, η τρόικα ζήτησε και έλαβε όλα τα σχετικά στοιχεία για τον αριθμό των δικαιούχων των συντάξεων και τα ποσά τα οποία λαμβάνουν.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, τα μέτρα θα έχουν συμφωνηθεί το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης.


Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/02/blog-post_4489.html#ixzz1mQalzGYO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.