Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ανεξάρτητος και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σ. Κουβέλης

 



Την παραίτησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έθεσε στη διάθεση του Γ. Παπανδρέου ο Σπύρος Κουβέλης, δηλώνοντας πως θα καταψηφίσει το Μνημόνιο και την συμφωνία για το PSI.
Όπως επισημαίνει, δεν πρόκειται να υπερψηφίσει το νέο Μνημόνιο και την συμφωνία για το PSI, «αποσύροντας την εμπιστοσύνη του προς τους εταίρους της χώρας, η στάση των οποίων προσομοιάζει περισσότερο με στάση τοκογλύφων».
Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης θέτει την παραίτησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στην διάθεση του προέδρου του.
Στην επιστολή του, ο κ. Κουβέλης κάνει λόγο για «πρόγραμμα που οδηγεί σε στραγγαλισμό την οικονομία και εξαθλίωση την κοινωνία, χωρίς να δίνει ούτε μια προοπτική (?) Με τα μέτρα και τις συμφωνίες που εκβιαστικά απαιτούν οι δανειστές μας, οδηγούν τις ελληνικές οικογένειες στην πτώχευση, ενώ τεχνητά κρατούν τη χώρα εκτός στάσης πληρωμών, για να περιορίσουν τις δικές τους ζημιές και την περαιτέρω αποσταθεροποίηση των διεθνών αγορών από μια ενδεχόμενη χρεοκοπία».
«Αν το αποτέλεσμα του προγράμματος, αντί για τόνωση στη δημιουργία και την υγιή επιχειρηματικότητα, αντί για δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και νέων προσπαθειών, είναι η παράδοση της κοινωνίας στις ορέξεις των αγορών χωρίς δίχτυ ασφαλείας, τότε δεν πρόκειται για πρόγραμμα στήριξης, αλλά για πρόγραμμα καταστροφής. Με αυτά τα δεδομένα, σήμερα είμαι υποχρεωμένος να αποσύρω τη εμπιστοσύνη μου στους εταίρους μας, και κατά συνέπεια δεν μπορώ να ψηφίσω τη νέα συμφωνία μαζί τους», αναφέρει στην επιστολή του ο κος Κουβέλης.
Τέλος, απαντώντας σε χθεσινές βολές εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, για όσους βουλευτές του καταψηφίζουν το Μνημόνιο, ο κ. Κουβέλης διευκρινίσει πως ο ίδιος δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. «Πραγματικά λυπάμαι που εκλεγμένοι βουλευτές, διανοούνται ότι είτε οι ίδιοι, είτε συνάδελφοι τους, σε τέτοιες στιγμές, θα ασχοληθούν με το κυνήγι της ψήφου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.