Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Έλεγχοι σε ενεχυροδανειστήρια και ιατρεία από την Οικονομικοί Αστυνομία

Έλεγχοι σε ενεχυροδανειστήρια και ιατρεία από την Οικονομικοί Αστυνομία

Φορολογικές παραβάσεις σε ενεχυροδανειστήρια και σε ένα ιατρείο της Αττικής εντόπισε η Οικονομική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί των Τμημάτων Φορολογικής Αστυνόμευσης και Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας, της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους σε δώδεκα ενεχυροδανειστήρια και ιατρεία και διαπίστωσαν:

· Σε τρεις περιπτώσεις ενεχυροδανειστήριων στην Αθήνα οι ιδιοκτήτες δεν κατείχαν την προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ενώ επιπλέον δεν τηρούσαν το προβλεπόμενο ενιαίο βιβλίο.

· Σε ενεχυροδανειστήριο στο Αιγάλεω τηρούνταν πλημμελώς το προβλεπόμενο ενιαίο βιβλίο, ενώ επιπλέον διαπιστώθηκε παράβαση ως προς το χώρο στέγασης, δεδομένου ότι στεγαζόταν σε διαμέρισμα.

· Σε ιατρείο στη περιοχή της Παλλήνης διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.), μη σωστή τήρηση του Βιβλίου επίσκεψης Ασθενών και μη έκδοση μιας απόδειξης παροχής υπηρεσιών.

Οι σχετικές εκθέσεις βεβαίωσης των παραβάσεων για τα ενεχυροδανειστήρια, υποβλήθηκαν αρμοδίως, ενώ διενεργείται περαιτέρω φορολογικός έλεγχος αναφορικά με τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων αυτών.

Στην περίπτωση του ιατρείου η σχηματισθείσα δικογραφία, μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα θα ενημερωθεί και η αρμόδια Δ.Ο.Υ. ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας για την επιβολή των σχετικών προστίμων. Επίσης στο πλαίσιο της προανάκρισης διερευνάται η τέλεση και άλλων διοικητικών ή ποινικών παραβάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.