Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Κουκούλα με της Βουλής τη "βούλα" επιχειρούν να βάλουν στο σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ!

 
Ένα πρωτοφανές «κουκούλωμα» της μεγαλύτερης κομπίνας (για την ακρίβεια, κουκούλωμα σε μια σειρά από κομπίνες) που έχει στηθεί από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, επιχειρείται από σήμερα με την υπερψήφιση από τη Βουλή της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει … μέχρι τις 23 Μαρτίου (πάλι καλά που δεν είπαν .. 3 Μαρτίου!) το εθνικό έγκλημα που ακούει στο όνομα «παραποίηση των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας» και «τεχνητό φούσκωμα του ελλείμματος». Το κουκούλωμα της απάτης που στήθηκε για να οδηγηθεί η χώρα δέσμια στο δεύτερο Μνημόνιο και την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, αποφάσισαν χθες οι ένοχοι, για να γλιτώσουν από το Ειδικό Δικαστήριο (έτσι τουλάχιστον νομίζουν, ειδικά αν έχουν έρθει σε συνεννόηση κάτω από το τραπέζι με τη ΝΔ), αποφάσισαν ότι θα πρέπει οι ένοχοι να δικάσουν τους … ενόχους!
Και αυτό γιατί στη νυν εξεταστική επιτροπή, το ΠΑΣΟΚ θα έχει την πλειοψηφία στην, τύποις, Εξεταστική Επιτροπή και βέβαια θα ελέγξει την διαδικασία ενώ αν γινόταν η Εξεταστική μετά τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ ζήτημα αν στην 19μελή επιτροπή θα έχει τέσσερις βουλευτές, όλους κι όλους! Δηλαδή δικαστές και κατηγορούμενοι θα είναι οι ... ίδιοι!
Κατ’αυτό τον τρόπο φιλοδοξούν να κουκουλώσουν αρχικά και εν συνεχεία να βάλουν «ταφόπετρα» στην όλη υπόθεση, όπου Γ.Παπανδρέου και Γ.Παπακωνσταντίνου, βάσει του πορίσματος των εισαγγελέων Πεπονή και Μουζακίτη, ανάγκασαν τα μέλη της ΕΛΣΤΑΤ σε συνεργασία με τον Ανδρέα Γεωργίου, τον διορισμένο από τους ίδιους διευθυντή της υπηρεσίας, να φουσκώσουν το έλλειμμα περιλαμβάνοντας δεδομένα, όπως τα χρέη των ΔΕΚΟ που σε κανένα μέρος του πλανήτη και σίγουρα όχι στην ΕΕ δεν υπολογίζονται ως μέρος του δημοσίου χρεόυς.
Η πρόταση υπερψηφίστηκε με 168 βουλευτές «υπέρ», 76 «κατά» και 12 δήλωσαν «παρών». Υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ, της Δημοκρατικής Αριστεράς καθώς και οι πρόσφατα διαγραφέντες βουλευτές από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
Κατά της πρότασης ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, «παρών» δήλωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι κ.κ. Σπύρος Χαλβατζής και Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ ενώ οι υπόλοιποι βουλευτές του κόμματος απείχαν. Επίσης, από την αίθουσα της ολομέλειας απουσίαζαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Η ΝΔ δεν δέχθηκε τώρα την σύσταση της Επιτροπής γιατί θεωρεί ότι επιχειρείται το κλείσιμο της υπόθεσης με «ευνοϊκούς όρους για το ΠΑΣΟΚ.
Ο εισηγητής της, Χρήστος Σταϊκούρας, εξήγησε ότι «η πρόταση του ΠΑΣΟΚ αναδεικνύει τον πολιτικό καιροσκοπισμό που χαρακτηρίζει την αποχωρούσα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Η πρόταση είναι άκαιρη» και σημείωσε ότι «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από τον Οκτώβριο του 2009 επιδόθηκε στην κατασυκοφάντηση της χώρας και μετά στην διεύρυνση του δημοσιονομικού ελλείμματος για να δικαιολογήσει την συκοφαντία». Επιπροσθέτως επισήμανε ότι «Η πλήρης διερεύνηση επιβάλλεται να γίνει όταν το σκάφος θα πλέει σε πιο ασφαλή ύδατα. Οι πολιτικές ευθύνες δεν παραγράφεται δεν θα παρασυρθούμε σε παιχνίδια…».
Μα εδώ δεν μιλάμε μόνο για «πολιτικές ευθύνες» που έσπευσε να περιγράψει ο βουλευτής της ΝΔ, δίνοντας αφορμή σε σχόλια περί συμπαιγνίας των δύο κομμάτων, αλλά σε συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες των δύο πολιτικών…
πηγη: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.