Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ραγδαίες εξελίξεις στη Συρία Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία προχώρησε στην επίσημη έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας, με πανομοιότυπο περιεχόμενο με την αντίστοιχη αμερικανική.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται τα τελευταία λεπτά στα δημοσιογραφικά γραφεία έγκυρων διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης, η αμερικανική κυβέρνηση φέρεται να έχει εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για τη Συρία, καλώντας τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν τη χώρα το συντομότερο δυνατόν. Επισήμως ανακοινώθηκε ότι σταματά κάθε διπλωματική και προξενική εκπροσώπηση των ΗΠΑ στη χώρα.
Είναι αυτονόητο ότι θα αναζωπυρωθούν τα σενάρια για στρατιωτική επέμβαση με σκοπό την ανατροπή του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ. Τη στιγμή αυτή ο Γουίλιαμ Χέιγκ, υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, μιλάει στο Κοινοβούλιο για τις εξελίξεις στη Συρία.
Ωστόσο, το πιθανότερο είναι ότι η ταξιδιωτική οδηγία εκδόθηκε μετά από την εκατόμβη νεκρών που προκλήθηκαν μετά από επέμβαση συριακών στρατευμάτων το Σαββατοκύριακο, ενώ και από την άλλη πλευρά, οι αντικαθεστωτικοί, κυρίως οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί που έχουν λιποτακτήσει, δεν υστερούν σε τίποτα σε αγριότητες…
ΠΗΓΗ:http://www.defence-point.gr/news/?p=36283

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.