Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ Η ΧΙΛΑΡΙ ΣΤΟ ΣΑ / ΟΗΕ / ST ΤΜΗΜΑ

Σας ευχαριστώ πολύ, κ. Πρόεδρε, και επιτρέψτε μου να ξεκινήσω ευχαριστώντας τον Πρωθυπουργό Hamad bin Jassim και ο Γενικός Γραμματέας el Araby για τη διεξοδική ενημέρωση τους.
Ο Αραβικός Σύνδεσμος έχει επιδείξει σημαντική ηγεσία σε αυτή την κρίση. Και για πολλούς μήνες, οι κάτοικοι της περιοχής και του κόσμου έχουν παρακολουθήσει με τρόμο καθώς το καθεστώς Άσαντ εκτελεστεί μια εκστρατεία βίας κατά των πολιτών της. Οι άμαχοι πυροβολήθηκε στις γυναίκες στους δρόμους, και τα παιδιά βασανίστηκαν και σκοτώθηκαν. Κανείς δεν είναι ασφαλής, ούτε καν αξιωματούχους της Συριακής Αραβικής Ερυθρά Ημισέληνο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, περισσότεροι από 5.400 πολίτες έχουν ήδη πεθάνει, και αυτός ο αριθμός αυξάνεται γρήγορα.

Το καθεστώς εξακολουθεί επίσης να παρακρατούν αυθαίρετα τους πολίτες της Συρίας, όπως οι ακτιβιστές Γιαχία αλ-Shurbaji και Anas al-Shaghri, απλά για απαιτητικούς αξιοπρέπεια και καθολικών δικαιωμάτων. Μέχρι σήμερα, τα αποδεικτικά στοιχεία είναι σαφές ότι οι δυνάμεις Assad είναι κίνηση σχεδόν όλες τις επιθέσεις που σκοτώνουν αμάχους, αλλά και περισσότεροι πολίτες πάρουν τα όπλα για να αντισταθεί κτηνωδία του καθεστώτος, η βία είναι όλο και πιο πιθανό να βγει εκτός ελέγχου. Ήδη, οι μελλοντικές προκλήσεις για το συριακό λαό είναι τρομακτικό - μια κατάρρευση της οικονομίας, η αύξηση των θρησκευτικών εντάσεων, ένα καζάνι της αστάθειας στην καρδιά της Μέσης Ανατολής.

Τώρα, οι φόβοι για το τι ακολουθεί Assad, ιδίως μεταξύ των μειονοτικών κοινοτήτων της Συρίας, είναι κατανοητό. Πράγματι, φαίνεται σαν να Άσαντ και οι φίλοι του εργάζονται σκληρά για να pit εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων της Συρίας εναντίον του άλλου, διακινδυνεύοντας μεγαλύτερη θρησκευτική βία, ακόμη και κατάβαση σε εμφύλιο πόλεμο.

Έτσι σε απάντηση σε αυτή την βίαιη καταστολή των ειρηνικών διαφωνία και διαμαρτυρία, ο Αραβικός Σύνδεσμος ξεκίνησε μια πρωτοφανή διπλωματική παρέμβαση, την αποστολή παρακολούθησης στην πολιορκούμενη μικρές και μεγάλες πόλεις της Συρίας και προσφέροντας τον Πρόεδρο Assad πολλές πιθανότητες να αλλάξει πορεία. Οι παρατηρητές υποδέχτηκαν με χιλιάδες διαδηλωτές πρόθυμοι να μοιραστούν τις προσδοκίες τους για την καθολική δικαιωμάτων τους αλλά και τις ιστορίες για το τι είχε πλήξει τους και τις οικογένειές τους. Αλλά, όπως του Αραβικού Συνδέσμου έκθεση καθιστά σαφές αν διαβάσετε ολόκληρη την έκθεση, το καθεστώς δεν τήρησε τις υποσχέσεις της και την παρουσία των επιτηρητών, και αντ 'αυτού απάντησε με υπερβολική και κλιμάκωση της βίας.

Τώρα, τις τελευταίες ημέρες, οι δυνάμεις ασφαλείας του καθεστώτος έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους, βομβαρδισμό κατοικημένων περιοχών στη Χομς και σε άλλες πόλεις. Και αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Αραβικός Σύνδεσμος ανέστειλε την αποστολή επιτήρησης, δείχνοντας αδιαλλαξία του καθεστώτος και την τοποθέτηση απώλειες αμάχων.

Επομένως, γιατί είναι ο Αραβικός Σύνδεσμος εδώ πριν από αυτό το Συμβούλιο Ασφαλείας; Επειδή ζητούν την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας για τη διαπραγμάτευση, ειρηνική και πολιτική λύση στην κρίση αυτή και μια υπεύθυνη, δημοκρατική μετάβαση στη Συρία. Και όλοι έχουμε μια επιλογή: Σταθείτε με το λαό της Συρίας και της περιοχής ή να γίνουν συνένοχοι στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης βίας εκεί.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προτρέπει το Συμβούλιο Ασφαλείας να στηρίξει τη ζήτηση του Αραβικού Συνδέσμου ότι η κυβέρνηση της Συρίας να σταματήσει αμέσως όλες τις επιθέσεις εναντίον αμάχων και να εγγυηθεί την ελευθερία των ειρηνικών διαδηλώσεων. Σύμφωνα με το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου, η Συρία πρέπει να απελευθερώσει, επίσης, όλους τους πολίτες κρατούνται αυθαίρετα, την επιστροφή στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας στους στρατώνες τους, επιτρέπουν την πλήρη και ανεμπόδιστη πρόσβαση για οθόνες, εργαζομένων στον ανθρωπιστικό τομέα, και οι δημοσιογράφοι.

Και καλούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας να υποστηρίξουν την έκκληση του Αραβικού Συνδέσμου για μια περιεκτική, της Συρίας υπό την ηγεσία της πολιτικής διαδικασίας για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις νόμιμες προσδοκίες και τις ανησυχίες του λαού της Συρίας, η οποία διεξήχθη σε ένα περιβάλλον απαλλαγμένο από τη βία, τον φόβο, τον εκφοβισμό, και τον εξτρεμισμό
Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον
Secretary of State
Ηνωμένα Έθνη
Νέα Υόρκη
31, Ιανουαρίου, 2012
πηγη:drougos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.