Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Στον δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν 10.000 ασθενείς οι οποίοι υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση σε μικρές ιδιωτικές κλινικές ή νοσηλεύονται σε νευροψυχιατρικές κλινικές



 Απειλή «έξωσης» για 10.000 ασθενείς

Στον δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν 10.000 ασθενείς οι οποίοι υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση σε μικρές ιδιωτικές κλινικές ή νοσηλεύονται σε νευροψυχιατρικές κλινικές.
Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας δεν πληρώνει τους ιδιοκτήτες των κλινικών για τις υπηρεσίες που παρέχουν τον τελευταίο χρόνο κι αυτοί σταματούν από τη Δευτέρα να περιθάλπουν τους ασφαλισμένους του Οργανισμού.
Με επιστολή τους προς τον ΕΟΠΥΥ και τα συναρμόδια υπουργεία, οι ιδιοκτήτες των κλινικών κάνουν λόγο για κατάσταση οικονομικής ασφυξίας, καθώς δεν πληρώνονται από τα Ταμεία που συμμετέχουν στον Οργανισμό και δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τις τράπεζες.
Ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Κλινικών, κ. Γιώργος Δημητριάδης, διευκρίνισε χθες στο «Εθνος» ότι οι οφειλές των Ταμείων αγγίζουν τα 400 εκατομμύρια και αφορούν υπηρεσίες που έχουν παρασχεθεί για περισσότερο από έναν χρόνο. Για το τμήμα των οφειλών έως και τον Οκτώβριο ?εξηγεί? έχει γίνει ρύθμιση, η οποία θα ξεκινήσει να αποδίδει τους επόμενους μήνες.
Οι ιδιοκτήτες των κλινικών ζητούν ένα τμήμα των οφειλομένων από τον Νοέμβριο (80 εκατομμύρια ευρώ), προκειμένου να πληρώσουν το προσωπικό τους και τις ασφαλιστικές εισφορές. Πρόκειται για 120 μικρές κλινικές σε όλη τη χώρα, οι οποίες καλύπτουν 4.000 νεφροπαθείς και 6.000 ψυχιατρικούς ασθενείς.
ΠΗΓΗ: troktiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.