Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ,ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΕΣΥ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΙΚΑ ΚΛΠ ΤΑΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ!!!!!!

 «Νυστέρι» στη συνταγογράφηση
Εξετάζεται η θέσπιση οδηγιών για συνταγές ανά πάθηση και στα Ταμεία. Με πρόστιμο απειλούνται οι γιατροί που εκδίδουν χειρόγραφες συνταγές
Αποκρούουν οι φαρμακοποιοί τις πιέσεις της τρόικας για φαρμακευτική δαπάνη 2,2 δισ. ευρώ
Τον…οβολό τους στην προσπάθεια μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης καλούνται να προσφέρουν και οι γιατροί.
Επειτα από τους φαρμακοποιούς, τις εταιρείες και τις αποθήκες, οι γιατροί πρέπει να περιορίσουν τη συνταγογράφηση, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος μείωσης της δαπάνης κατά 1,1 δισ. ευρώ (2,88 δισ. από 3,9 δισ. το 2011).
Τον επόμενο μήνα θα υπάρξει σχετική νομοθετική παρέμβαση. Τα μέτρα που εξετάζονται είναι η θέσπιση οδηγιών συνταγογράφησης (θεραπευτικά πρωτόκολλα) ανά πάθηση και στα Ταμεία, επέκταση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και πρόστιμο στον γιατρό για κάθε συνταγή του που φτάνει χειρόγραφη στο φαρμακείο.«Ζητήσαμε απ΄ όλους έκπτωση. Πλήρωσαν οι φαρμακευτικές εταιρείες, οι φαρμακοποιοί και οι φαρμακέμποροι. Δεν μπορεί οι γιατροί να συνεχίζουν να γράφουν φάρμακα», ανέφερε χθες ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος σε σύσκεψη που είχε με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στο φάρμακο.
«Δεν φταίνε για όλα τα προβλήματα οι γιατροί», αντέτεινε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) κ. Γιώργος Πατούλης. Χωρίς γιατρούς – τόνισε – δεν μπορεί να υπάρξει υγεία, σημειώνοντας πως όπου εφαρμόστηκε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση οι γιατροί ανταποκρίθηκαν θετικά.
>assets LARGE t 420 54026914 type12128 «Νυστέρι» στη συνταγογράφηση
 ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ,ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΕΣΥ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΙΚΑ ΚΛΠ ΤΑΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ
Ανεπαρκές χαρακτήρισε το κονδύλι για τα φάρμακα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου:
Αν διαιρέσουμε – είπε – τα 2,88 δισεκατομμύρια με τα 10,5 εκατομμύρια Ελληνες ασφαλισμένους, προκύπτει μία κατά κεφαλήν δαπάνη για φάρμακα 274 ευρώ τον χρόνο ή 23 ευρώ τον μήνα.
ΣΕ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
Αυθαίρετη αντικατάσταση
Αυθαίρετη αντικατάσταση σκευασμάτων που αναγράφουν οι συνταγές από φαρμακοποιούς κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΙΣΑ. Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, υπάρχουν καταγγελίες ότι φαρμακοποιοί αλλάζουν τη χημική ουσία και τη θεραπεία, γεγονός το οποίο μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για τον ασθενή, ενώ αποτελεί ποινικό αδίκημα. Ο ΙΣΑ θα κινηθεί νομικά, ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου.
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) κ. Κωνσταντίνος Λουράντος απάντησε ότι η καταγγελία δεν μπορεί να ισχύει, καθώς αν αλλάξει η συνταγή δεν μπορεί να αποζημιωθεί ο φαρμακοποιός.

 ΠΗΓΗ: troktiko. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.